Snažení se o miminko při zvýšeném prolaktinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
5.11.13 17:44

Jo brala jsem ho víckrát. Pokaždé jak se mi změnila hladina prolaktinu tak mi nasadili kůru a pak udělali krevní testy a zas mi ten Dostinex zebrali a tak pořád dokola. Dneska už ho, ale neberu a nepotřebuju, protože kojím, ale až přestanu kojit můsím zas na krevní testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4679
25.5.14 13:31

Krásné odpoledne byla jsem na odběru hormonálního profilu a zjistil mi prolaktin na hranici co to znamená?

Prolaktin
mIu/1 420 102–496
Progesteron
nmol/1 0.3
Referenční rozmezí podle fáze cyklu
folikulární fáze – 0.6 – 4.7
ovulační fáze – 2.4 –9.4
luteální fáze – 5.3 – 86,6
postmenopauza – 0.3 – 2.5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
25.5.14 13:43

@Balzamínka to bude nejlepsi, kdyz se zeptas primo doktora ;) doporuci co delat, aby se prolaktin srovnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.14 14:06

Ahoj holky,

začala jsem docházet do CARU, jsem teprve na začátku a dělali mi hormonální profil, kde bylo zjištěna lehce zvýšená hladina prolaktinu.
Nemám žádný problémy s ms, ta chodí odjakživa pravidelně, z prsou nic nevytéká, prostě nic. Když mi doktor dělal ultrazvuk byla jsem těsně po ovulaci.
Je možný, že se prolaktin zvýšil tím, že jsem z téhle situace prostě hotová? Navíc do caru dojíždím a celkově už jen sednout za volant je pro mě hodně stresující a další věc je možný, že by byly výsledky zkresleny dobou odběru? Pozvali si mě na 7:30 a co všude čtu, tak testy by se měly dělat minimálně 3 hodiny po probuzení a to já určitě nebyla.
Díky za reakce

• Citovat
  • Upravit
3361
27.8.14 14:10

Prolaktin je stresový hormon…měla jsem ho také lehce zvýšený stresem. Záleží asi na tom, jak moc. U mě se to neřešilo a rovnou jsem šla na IVF…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.14 14:28

@ivodička Díky za reakci, řekla bych, že to budu mít z toho stresu, poslední dobou je to šílený, na všechno byla spousta času, najednou jsme zjistili, že se nedaří už dlouho a po pročítání všech diskuzí tady zjišťuju, že nechci aby bylo pozdě.

• Citovat
  • Upravit
9299
27.8.14 14:48

Já měla zvýšený prolaktin díky práškům na tlak. Nakonec se ukázalo, že výsledek byl falešně pozitivní, další výsledek asi za týden už byl dobrý, takže se prokázal vliv okolí. Přilákání je hormon hypofyzy, proto brání otěhotněni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
27.8.14 15:38

Tak já měla zvýšený prolaktin taky po jednom prášku na tlak, a stejně jsem měla MS pravidelnou a dost silnou a dokonce jsem otěhotněla. Tak že si osobně myslím, že můžeš mít mírně zvýšený prolaktin a při tom nemít žádné příznaky.
Každý dr. říká něco jiného, jedna doktorka mi řekla, že to není možný, a divila se že s touhle hladinou mám vůbec MS, a můj gynekolog zase říkal, že to může bránit početí ale není to na 100%. A o těch testech 3 hodiny po probuzení jsem taky četla, ale žádný doktor se mi o tom nikdy nezmínil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.14 15:49

@Mazlucha Budu doufat, že to je tou novou situací, celkově nemusím doktory a bohužel nemám štěstí na jejich jednání, čímž se ještě víc vystresuju. Cyklus mám ukázkový, pravidelný, bez problémů celý život, přítel horší spermio, proto ten CAR.

• Citovat
  • Upravit
9299
27.8.14 17:54

Já měla MS taky ukázkovou. Jen mě pak dr vystresovala ještě víc, když mě poslala na magnetickou rezonanci mozku díky tomu, že jestli tam není nádor díky tomu prolaktinu…Nakonec se nic nepotvrdilo.
Nenech se vynervovat!
My se snažili 3 roky v CARu jsme absolvovali 2 IVF a 3 inscenace a nakonec jsem do toho vlitla přirozeně.
Přeju pevný nervy a štěstí! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
27.8.14 20:26

@Mazlucha jo přesně tak. Taky mě poslali na rezonanci, a možná i díky tomu stresu jsem tehdy potratila. Nechápu proč někdy doktoři tak plaší, když mi na mozku nic nenašli, dali mi pilule a za měsíc byl prolaktin v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
27.8.14 21:53

@boruvkay
On způsobuje potraty i ten vysoký prolaktin :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
27.8.14 22:33

@Mazlucha no já mám ještě leidenskou mutaci a měla jsem ovulaci dost pozdě. Tak že u mne bylo asi víc špatných věcí najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.14 09:03

@Mazlucha @boruvkay Já to měla tak, že jsem jela na krev a cca za týden jsem měla volat na výsledky, v tom caru je jedna nepříjemná sestra na kterou mám fakt štěstí. Štěkala, když jsem se objednávala na první konzultaci, štěkala když jsem se objednávala na krev, pak mě i nabírala, udělala mi modřinu přes celou ruku, přesto, že na to netrpím. Když jsem volala na výsledky, tak vyštěkla: Máte zvýšenej prolaktin, doktor to musí zhodnotit, zavolejte později. Když jsem volala asi po třech hodinách, vzala to jiná sestra a ta řekla, že v pořádku a že se mám objednat na 13 den cyklu. A když sem jí říkala, že ta její kolegyně mi říkala, že špatný, tak tahle, že doktor žádnej problém nevidí. Tak já nevím.
Budu doufat, že ty výsledky byly ovlivněný stresem, vstáváním, že se nic neděje a nic dít nebude :roll:

• Citovat
  • Upravit
6244
28.8.14 09:23

Tak třeba ho máš sice zvýšený, ale v únosné míře. Uvidíš, co ti řekne lékař. Mně by teď taky zajímalo, jestli se mi zase nezvýšil. Dr. mi musela zpátky nasadit dopegyt, který mi ho zvyšovaly, protože je jen omezené množství léků, které se můžou brát v těhotenství na snížení tlaku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí