Snažení se o miminko při zvýšeném prolaktinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
13.3.06 16:25

Holky,
ja brala Dostinex.....je to to same, ale pry nema tolik vedlejsich ucinku a hlavne se bere 1× tydne.....
A na predpis jsem doplacela asi 14Kc, ale to uz je 1 1/2 roky zpet
Jiank cena na nich byla 1400Kc za 8 tablet

Katka
Jo a otehotnela jsem asi za 3 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
18.3.06 04:32

Ahojky,

Tak já jsem samozřejmě po rozboru krve měla zvýšený prolaktin, ani mi doktor neřekl o kolik a kolik je normální. Dal mi na to mysalfon a to jen na 10 dní. Docela mě překvapilo, že je na tak krátkou dobu. Nedoplácela jsem v lékárně nic. 8O Ted je to vlastně tak čtrnáct dní co jsem ho dobrala. Dneska jsem už 43 DC. Cekám jestli se MS objeví. :roll: Doufám, že ne. Ale moc tomu nevěřím, byl by to zázrak. 8O
Je možný, že bych mohla mít nákou poruchu :?:

Všem vám držím palce a pevné nervy. Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
19.3.06 15:54

Ahojky,
jsem dva týdny po IVF, Dostinex jsem začala brát ještě před stimulací nebo současně s ní a beru 2 x týdně 1/2 tbl. V lékárně jsem nedoplácela buď nic nebo jen pár korun, ale nevím přesně za co, měla jsem víc léků na jednom receptu… Pokud si to pamatuju dobře (nechci někoho uvést v omyl), měla bych brát Dostinex do konce(?) 4. měsíce těhu, ale opravdu si nejsem jistá, jestli si to pamatuju správně, nicméně mám ještě 2 balení, tak asi ano.

Pavli , to vypadá nadějně, kdy budeš testovat?

Přeji všem brzké úspěchy ve snažení a pohodová těhu :wink:

Inka - snažilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.06 00:22

Ahojky,

Inka- já jsem zkoušela testovat 18.3. , ale nic na testu nebylo. Bylo to jasný a hned druhý den jsem MS dostala. Tak jsem 1 dc. No alespon mam jasno. Není mi nic moc a mám splín, jsem naštvaná. :evil: Snad mě to brzo pustí.
Zatim pa a všem vám držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.3.06 00:25

Omlouvám se zapoměla jsem se přihlásit. Pa Pavli.

• Citovat
  • Upravit
755
21.3.06 16:00

Ahoj Pavli, to je mi líto, že to nevyšlo. Držím palečky, aby to vyšlo příště!

Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.3.06 21:27

tak ja som mala viac ako 2-nasobne zvyseny prolaktin, po 2 mesiacoch brania parlodelu bol uz len tesne nad normal a o dalsie dva bol uz uplne v pohode. podla ovu testov uz nabehla aj ovulacia, ale napriek intenzivnemu tulkaniu zatial nic… :( Stale mam relativne slaby menzes- 2 dni slabe krvacanie a dalsie 2 dni uz len slabe spinenie- a mam podozrenie ze to je este ten zadrhel, ktory brani tehulkovstvu… o mesiac a pol idem na kontrolu horm. profilu, tak vraj by malo byt vidiet z vysledkov, ci je tomu tak (zeby malo progesteronu po ovulacii? ). mate s tym niektora skusenosti?

• Citovat
  • Upravit
652
24.3.06 16:35

Inapo - já mám taky velmo slabou menstruaci,třeba jen jeden den a pak špinění tak den - dva.Ptala jsem se doktora,ale ten mi řekl, že by to nemělo vadit,záleží na výšce děložní sliznice,měla by kolem ovu dosahovat aspoň 8mm.Berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.3.06 14:07

berunda, tak to si ma potesila, aspon nieco pozitivne… snazila som sa minule mojho gynekologa ukecat na folikulometriu (asi by pri nej zistil aj vysku sliznice) ale podla neho by mali nasledovat priefuky vajecnikov a folikulometria az nakoniec! trochu ma to zarazilo, tak len dufam, ze sa babulko coskoro zadari. davam si este cas do juna, to by sme mali ist na dovcu a ak ani potom nic, tak sa tomu asi nevyhnem.

• Citovat
  • Upravit
652
27.3.06 15:13

Inapo,postup tvého dr.mě docela překvapuje - folikulometrie bylo to první,co u mě zjišťoval,vlastně pokaždé,když k němu jdu /už je to víc jak rok a půl/,tak mi pokařdé udělá utz a zjiš´tuje,jak na tom jsem.Teprve před měsícem,když už všechno ostatní vyčerpal, mě poslal na laparku,aby zjistili průchodnost vejcovodů.Být tebou,nenechala bych se odradit a trvala bych na folikulometrii,tam krásně uvidí, jak je sliznice vysoká a kdy docházi k ovu. :lol: :lol: Berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
2.6.06 00:50

Ahojky, u mě paní doktorka měla podezření na hyperprolaktinemii. Snažíme se cca 2 roky o mimi a stále nic, tak mi nechala udělat hormony, 3 odběry za ms cyklus. Vše bylo OK, jen prolaktin se jí zdál moc vysoký, napsala mi tabletky, název už nevím, a že mě pošle ještě na magnetickou rezonanci, jestli mám v pořádku hypofýzu. ještě mi udělala kontrolní test na prolaktin 3 den MS, a výsledek byl OK. takže tabletky mi nedala a na MR jsem nešla. Někde jsem se dočetla že na měření prolaktinu se musí jít 2 hodiny po probuzení, a že předtím nesmí být pohlavní styk. Tak třeba jsem ty hodnoty měla vysoké protože jsem tohle předtím nevěděla… další kontrolu na hormony jsme už nedělaly a přešly jsme rovnou na laparoskopii, vejcovody mám průchozí, takže mám primární sterilitu z neobjasněných důvodů. za týden mám kontrolu, tak snad se dobereme dalšího řešení. BT neměříme, v minulosti jsem měla problémy s vaječníkem, ale to je údajně už v pořádku.
Držím palečky všem snažilkám, nevzdávejte se a hlavně psychiku v pohodičce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
2.6.06 05:58

Ahoj holky, takhle diskuse je znovuprobuzena, prispevky jsou uz nekolik mesicu stare, tak doufam, ze nektere z problemu se vyresily. Inko , dam ty ses nam zatoulala? Berundo , ty taky. Kdyz budete mit chvilku, nakouknete k nam do TPP, chybite, nam.
Celtico o tom casovani odberu s prolactinem a pohlavnim styku jsem teda nic neslysela, a ze jsem vysoky prolaktin konzultovala se 4 lekari ve 2 statech :wink: Takze jestli jsi z jednoho odberu mela vysoke vysledky, urcite to nebylo kvuli tuleni predchozi noc. Nepises, jak vysoke byly ty hodnoty prolaktinu, ale kdyz te chtela posilat Dr. na magnetickou rezonanci, tak asi dost vysoke, indikace k tomu je vetsinou pri hodnotach kolem 100, tak se divim, ze se spokojila jen s jednim dalsim odberem. Taky bych rekla, ze hodnota prolaktinu v lutealni fazi cyklu je dulezitejsi, protoze vysoky prolaktin by mohl zabranovat uhnizdeni vajicka v deloze. Jinak me na vysoky prolaktin prisli proto, ze jsem mela desne dlouhe cykly. Dostala jsem prasky, ktere jsou stejne jako Dostinex, po 3 tydnech se mi prolaktin dostal do normalu, ale pak se zacal zase zvysovat a zatim s tim nidko nic nedela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
2.6.06 15:26

Saraai,jak je to u mě s prolaktinem zatím nevím,ale včera jsem začala s včeličkami na IVF a v PO jdu k obvodní na předoperační vyšetř.,jehož součástí je i krevní obraz ,takže si myslím,že se ukáže i moje hladina prolaktinu,vím, že ji chtějí znát. :lol: Berunda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
2.6.06 16:06

saraai bohužel jaké hodnoty mi dr nezdělila, jen že je to vysoké a nějak se jí to nezdá. takže nevím :( cykly mám delší 33 dnů, ale v lednu jsem měla zpoždění o 4 týdny a už jsem si dělala testíky a nic :( na UZ mi jen řekla že mám vysokou sliznici 13mm :?: jsem z toho jelen, zatím stále uz a čekání, laparka byla vpořádku. budu ji muset nějak popohnat k dalším odběrům nebo nějakému tabletkovému řešení. HA jsem nikdy nebrala a jen v pubertě na úpravu cyklu mestranol, turinam, proveru, orgametril. ale vůbec nic mi to nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
12.8.06 12:09

zvýšený prolaktin a testosteron

Ahoj holky Jsem tu nová.
Snažíme se o mimi už rok a půl. Teď mi zjistili zvýšený testosteron (1,65) a prolaktin (56). Máte někdo podobný problém, nebo máte problém jen s prolaktinem?
Beru Parlodel denně 2 tablety - ty vedlejší účinky jsou otřesné, ale pomáhá, když se to bere uprostřed jídla - to mi gyn. neřekl, ale psali to v letáku.
Pak mám ještě brát Clomid a Utrogestan. Je třeba i u nich se připravit na vedlejší účinky?
Je tu někdo, kdo se dlouho snažil, a Parlodel mu pomohl? Potřebuji trochu povzbuzení, žiju v zahraničí a nemám to s kým probrat.
Budu ráda za každou reakci, díky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital