Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky,
já nikdy s prolaktinem ani dalšími hormony neměla problémy, ale naposledy mi při odběru zjistili, že mám prolaktin na vrchní hranici. Není to nic závažného, ale beru jednou týdně půl tablety Dostimexu. Při dnešní kontrole už to bylo O.K., ale tablety mám brát dál. Chytám se na 4.IVF, takže až pokud budu těhotná, tak pak teprve musím léky vy:,–(it, aspoň u tohoto léku píšou, že se nemá brát v těhotenství.
Pro ty co se na to ptaly - pokud se chystáte na IVF nebo IUI, tak vám při každé kontrole berou krev, takže by na zvýšený prolaktin přišli.
přeji vám všem hodně štěstí a hlavně naději! Kati
Ahoj holky,
jdu vás trochu povzbudit, protože i já jsem v době svého snaží byla moc ráda za každou pozitivní zprávu…
Poté co jsem v pátém měsíci přišla o miminko, přestala jsem i úplně menstruovat, dostala jsem vždy vyvolávačku a teprve 14dní nato jsem měla slabé špinění…můj dr. s tím půl roku nic nedělal!!!Tak jsem ho vyměnila a nová paní doktorka mi okamžitě udělala odběry krve,kde zjistila,že mám velmi vysokou hladinu prolaktinu.Brala jsem 4 měsíce DOSTINEX a MYSALFON na upravení cyklu,ale těhu stále nepřicházelo…teprve až s dalším lékem CLOSTYLBEGYT, který je na podporu ovulace se nám hned první měsíc porařilo otěhotnět:-))))
A dnes mám krásnou osmiměsíční holčičku Emu:-)))
Tak držím všem palečky a něvěšte hlavu, dnes je medicína na vysoké úrovni a když se vám něco nebude zdátl,neváhejte změnit doktora,ale i tak,obrňte se trpělivostí:-) Evah z únorňáte a březňátek
Ahoj holky, musim se pochlubit, taky me zjistili zvyseny prolaktin - 47,1, doktorka me hned dala Mysalfon 3×1 tabletu na mesic a pak ze se uvidi, ale kdyz jsem si precetla pribalovy letak, nechtelo se mi to zacit zrat.
Tak jsem sla ke konstitucnimu homeopatovi a po 8 dnech (2 dávkách homeopatik) mám 20,9.
Mám strasnou radost, chystali jsme se na ivf a ted zase zacinam doufat, ze by se to mohlo povest i prirozene. Poslala jsem tam i manzela (mame i blby spermiogram), tak treba se zadari.
Treba by to pomohlo i vám, lepsi nez chemie ![]()
Daba
Holky máte ještě některá hyperprolakynémii nebo se vám to už srovnalo?
já teď budu brát medocryptin, 1/2 tabl denně, máte s tím nějaká zkušenosti? Děkuji za odp.
Jsem na tom podobně. Podle dr. mám jen mírně zvýšený prolaktin, ale i to prý může způsobovat problémy s otěhotněním. Tak jsem dostala 1 tabletu Medocriptine denně. Zatím jsem vybrala jedno balení a cca za měsíc jdu na kontrolní odběry. Do té doby budu mít vybrané druhé balení, tak uvidíme. Přeju hodně štěstí
Tak já taky přidávám svojí zkušenost…několik let jsem měla problémy s cyklem, po vysazení HA jsem neměla menstruaci vůbec. Můj gynekolog se k tomu stavěl dost laxně, stále mi navrhoval, ať zase začnu brát antikoncepci (mimčo jsem totiž zatím neplánovala). Nakonec mi po delší době předepsal Utrogestan (bez jakýchkoli dalších testů!), ale všechno bylo bez efektu.
Ze zoufalství jsem se asi po dalším půl roce obrátila na Lékařský dům v Praze, kde mi vypsali doporučení na endokrinologii u Apolináře s podezřením na PCO. To se naštěstí nepotvrdilo, ale zjistili mi hodně vysoký prolaktin. Po Medocriptine šel ale dolů přímo zázračně (na MR vyloučili adenom), tak jsem mohla snížit dávky. Léčba byla natolik efektivní, že jsem neplánovaně otěhotněla po jediné nechráněné souloži se svým přítelem (teď už manželem)
![]()
Takže nevěšte hlavy a věřte ![]()
Musím se přidat taky jsme měla zvýšenej prolaktin a pak jsem dostala léky hned po dobrání prášku jsem byla těhotná takovou rychlost jsme nečekala a mám už 4,5klučinu jen ty tesety trvají skoro měsíc teda spon u ného dr.
,ted bych hctěla znovu miminko a Tom brášku tak uvidíme jak to pujde a možná budu muset jít znovu na testy.Sice mě má rodina odsuzuje že jsme byla darovat vajíčka ale dr mě ujistil že bych měla otěhotnět uplně normálně.tak hlavu vzhuru
Ahoj, také mi dr. zjistila hyperprolaktinemii a dostala jsem 1/2 tablety DOSTINEXu týdně. Také mi napsala doporučení na vyšetření očí a CT hlavy. Byla jste na tom některá? Bojim se, co by mi tam mohli zjistit…
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda jste byly i hodně unavené, když vám zjistili vysoký prolaktin? Už delší dobu mám výraznou svalovou únavu a dost rozházené hormony, tak jestli to může být od toho, nebo by se měla hledat příčina jinde? Ještě bych se chtěla zeptat, jestli některé z vás našli na MR prolaktinom a jakou jste měly hladinu prolaktinu?
Holky já mám hodnotu 66 jsem z toho dost na nervy a začínám brát 2×Týdně pul tablety Dostinexu,doufám,že pak rychle otěhotním
mám taky zkušenost s vysokou hladinou prolaktinu a musím říct, že asi nejhorší je pro tohle všechno stres. Potvrdila mi to Dr. taky, pokud se stresujete kvuli praci, nebo právě že nemůžete otěhotnět, tak s tím zkuste něco dělat.
Jinak dostinex je dobrej, taky jsem brala ![]()
Ahoj holky,chtela bych se zeptat,jak vam na ten zvyseny prolaktin dr.prisel?Ja ho mela loni tez zvyseny a na odber me poslala dr.na zaklade toho,ze mivam obcas behem cyklu mirnou-opravdu mirnou sekreci z praveho prsu.Druhy odber byl ok,tak to neresila.Ted se ale snazim otehotnet a druhy mesic nic,mam obavy,jestli to neni kvuli tomu prolaktinu.Jsem dost unavena,ale mam i sniz.fuknci stitne zlazy,ktera taky unavu zpusobuje…
Ahojky holky
Jdu vám potěšit vlastní zkušeností.
Taky mi byla u prvního snažení zjištěna zvýšená hladina prolaktinu. Může se zvyšovat i ze stresu!! Dostala jsem Dostinex a do měsíce jsem byla těhulka.
Před tím než jsem vůbec zašla s mou neplodností na gyndu, tak jsme se snažily o mimi 2 roky. Teď se snažíme o druhý a nejde bohužel o prolaktin… ![]()
Ahojky, já mam taky vysokou hladinu prolaktinu, zacala jsem brta parlodel 2 denne, a po dvou mesicihc se zjistilo, ze mam hladinu naopak moc nizkou a na MR mi nasli adenom na mozku - hypofyze, takze mam prolaktin z toho
Ale 600kc za leky mi prijde hrozny, já platim 30kc za 3 krabicky v lekarne, ale je mozny pokud mas na receptu napsano hradi pacient ze to hradis cely
V tom pripade bych se na to informovala…Nemáte nekdo zkusenosti s otehotnenim s nadorem na hypofyze ??? Dekuji …
Holky mám dotaz můžete mi prosím pro porovnání napsat hdonyt vysokého Prolaktinu , Mě totiž za dva roky pokusů se zvýšil o 200 j a pozvolna budu za chvíli na hranici . Tak přemýšlím ,že bych to zopakovala a případně šla s tím někam na léčbu .