Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vazne? Až potrat? To je dobrý…a jak to, že mi dělali IVF a zvýšenou hladinu prolaktinu nějak neřešili…
@ivodička
Třeba ty hodnoty nebyly tak vysoký, aby se musely řešit, já měla tehdy hodnotu přes 1500
@Mazlucha No tak s tyhle hodnoty jsou na pováženou, tak to se potom nedivim ![]()
@Anonymní píše:
@Mazlucha No tak s tyhle hodnoty jsou na pováženou, tak to se potom nedivim
To jo, ale jak jiz bylo psáno, prokázal se vliv okolního prostředí, další krev už byla ok
Ahoj holky nemate někdo se zvysenym prolaktinem mam sttach a bojim se 2vroky se snažím otehotnet ale
nedaří se pis te prosím
@Jajinka12 píše:
Ahoj holky nemate někdo Zkušenosti se zvysenym prolaktinem mam strach a bojim se 2roky se snažím otehotnet ale![]()
![]()
nedaří se pis te prosíma
Já trpím mírnou sekrecí z prsou už půl roku, gyndr mi udělala testy na prolaktin, který je v normě… Pro jistotu mě přeléčila, ale zlepšení žádné. O mimi se snažíme přes 2 roky ale prolaktin není máš jediný nepřítel…
Ahoj beru lék medocriptine na prolaktin, nevim proč ale z ničeho nic začal lék neúčinkovat a zase to teče beru 3 tablety dvakrat denně a najednou tohle ![]()
Ahoj, pred dvema lety jsem se snazila s pritelem o miminko. Tri roky se nedarilo. Mezitim jsme se ale stihli rozejit, ted jsem esila jsem na gynekologii problem ( jiny nez neplodnost) a doktorka mi brala krev na hormonalni profil. Rekla mi, ze mam hodne zvysenou hladinu prolaktinu, poslala me jeste na endokrinologii, nasadili mi leky a mimo jine se ma gynekolozka zminila, ze bych se pri lecbe mela snazit otehotnet, ze pak se v ta sance otehotnet prirozenou cestou snizuje ( jinymi slovy- pokid neotehotnite pri lecbe - prirozene neotehotnite uz nikdy)..Zda se mi to jako blbost, ale nejak jsem to s ni nestihla proresit, protoze jsem pospichala… Neslysel jste nekdo podobny nazor?
Me se to zda jako blbost. I po lecbe prolaktinu se da prirozene otehotnet. A pokud to nepujde prirozene je i jina moznost otehotneni.
Ahoj holky, jsem tu nová
. Sice jsem ve skupině, začátek snažení o první miminko, ale jelikož 3 měsíce neberu prášky a stále nic. Po 2 měsíci mi začali kapat kapičky tekutiny z prsou po zmačknutí. Myslela jsem nejprve že jsem těhotná, ale po příchodu MS a negativním TT jsem byla zklamaná. Poté jsem navštívila Dr. a ta mě posílá na odběr krve, tak jdu v pondělí 15.8, ale má 99% na zvýšený prolaktin. Můžu zjistit info? Jak dlouho trvají výsledky atd. Vím, je to tu už psané, ale třeba bude nějaká novinka a slečna, která má tento problém taky. Slýchávám pozitivní i negativní zprávy.
Zdravím žensky… čtu tady ty příspěvky a překvapuje mne, že tady každá píšete o tom, jak Vám nasadili léky, ale nikde tu nečtu o tom, co je příčinou zvýšeného prolaktinu a zda to někdo řešil.. četly jste o tom něco??? těch důvodů může být vážně docela dost, ale jsou tam i poruchy ledvin, jater, štítné žlázy, nádory na hypofíze. Máte někdo zkušenost s dalším vyšetřením nebo Vám doktor jen napsal prášky a už neřešil příčinu? tady je k tomu nějaký článek, na netu je jich mnohem víc http://www.feminaplus.cz/…rolactinemie Já právě teď čekám na výsledky na prolaktin a čeká mě mamograf. Mám krvavý výtok z bradavky. A nekojím. Tak hledám o co se vlastně jedná a chtěla jsem se tu dopátrat některé, která by napsala svou zkušenost s tím, proč má tu hladinu zvýšenou a překvapuje mne, že o tom tu žádná nemluvi. Tak se ptám. Díky