Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
tak prolakti je v normalu.visledky z magneticke rezonance jsou taky v poradku.to jsem rada.na dalsi kontrolu jdu az v cervenci i na krev.jinak prasky mi snizily tak uz budu brat jen jeden dene.snad se nam to konecne povede.
Ahoj Prcku, tak to je bezvadné ![]()
Přeju vám, ať se co nejdřív mimčo podaří ![]()
Ahoj Kleofasku. Takže jedeš takových kilometrů a nakonec dělaj obstrukce jo?! Tak hlavně, že ti to nakonec udělali. No já bych hned byla na nervy a asi i přítel by jim to politicky vysvětlil ![]()
Jinak ve čtvrtek jsem byla na gyndě a prosimtě ten prolaktin se mi zase zvýšil na strašně vysoko hodnotu po dvouměsíčním vysazení. Ted mi doktroka na to nic nedala a tak jsem jí rezolutně řekla, že chci napsat doporučení do Gennetu. Sice se moc netvářila ale asi viděla mé psí oči tak ustoupila.
V týdn tam chci zavolat a objednat se na kontultaci a uvidíme co dál.S holkama v diskuzi o Gennetu jsem se bavila o laparoskopii a hydrolaparoskopii.Doktorka mi doporučila laparoskopii tak uvidim co mi řeknou v Gennetu kde ale dělaj jen hydrolaparoskopii.
Proč musíš čekat až do května? Asi ještě dobíráš nějké prášky, že? Uvidíš, určitě bude vše ready a zadaří se!:) Přej ti to. Vám oběma
Ahoj Mončo,
no jo, taky mě polilo horko, nevěděla jsem, co mám dělat, když nás chtěli vrátit zpátky
Naštěstí to dopadlo dobře, jenom musím zavolat na gyndu (ve čtvrtek, jindy tam moje lékařka není) a zařídit si to doporučení a poslat to.
Na IVF půjdeme až v květnu proto, protože chci ty 4 týdny počkat na výsledky z té imunologie. Pošlou mi to za 4 týdny poštou domů. No a tu dubnovou MS už nestihneme. Tak v klidu bez spěchání to všecko začnem rozbíhat v květnu ![]()
Stejně si musím ještě oblétat i ty stěry na chlamýdie, aspoň mám na všecko klid a čas
Žádná hoňka. Při prvním IVF jsem spěchala až příliš. Teďka vím, že nám nic neuteče ![]()
A k tomu prolaktinu, teďka nevím, jestli jsi byla na těch vyšetřeních ty nebo Prcek, co tady píše
Jako s tou hypofýzou
Vyšetřovali ti to? Já mám dojem, žes psala, že jo.. A že dobré…ale teď si nejsu na 100% jistá ![]()
Jinak nechápu, z čeho bys to mohla mět pořád zvedlé, to je fakt divné. Určitě s tím jdi do CAR, oni snad pomůžou.. Udělalas dobře, že jsi si konečně vyptala tu žádanku
Jo a CAR ti nemusí dělat přímo u nich LSPK, ale může ti napsat doporučení do nemocnice, kde ti to udělají. A hysteroskopii dohromady. Tak si to nech napsat rači do nemocnice, ať je to zároveň a v jedné operaci. A né na dvě operace..myslím, že je to zbytečné rýpání do organismu
Kleofasku Ahojky. Jo jo na těch vyšetřeních jsem byla já a vše dopadlo ok. Pak mi doktorka úplně vysadila prášky Medocriptine na prolaktin jelikož se to prý snížilo až moc a dva měsíce jsem nebrala vůbec nic. No a po dvou měsících mi to opět skočilo na přes 1500 jednotek ale nic mi na to nedala. Asi to nechá vše na Gennetu.
Jak píšeš o té hysteroskopii ta se tedy dělá zároven s laparoskopií? A co vše ti při zákroku zjistí?
Mony,
dělá se zárobeň LSPK i HSK. Mě to tak udělali. Zjistí ti průchodnost/neprůchodnost vejcovodů, okouknou ti vaječníky - můžou udělat i drilling (udělají pár dírek) a zkontrolují, jestli nemáš endometriozu a srůsty. A z HSK ti prohlédnou dělohu, vezmou vzorek z dělohy na histologii. Já teď přesně nevím co se tím přesně zjišťuje, ale najdeš to určitě na netu. Mrkni tady: http://cs.wikipedia.org/…ysteroskopie
S tím prolaktinem fakt nevím, musí být něco, co ti to zvyšuje ![]()
Mě našli jen 886 IU, a norma je 500-800 IU. Takže já to mám jen ždibeček a už beru drobet toho dostinexu, tak se to možná aj srazilo už. Medocriptine neznám a ani jsme o tom nikdy neslyšela
Holky brali taky vždycky dostinex. Uvidíš, co ti řeknou v CAR. Ale dát no normy ho musíte, páč jináč neotěhotníš asi ![]()
Ahoj Kleofasku, Omlouvám se nějak nebyl čas sem zajít.
Tak doporučení už mám ted jen sbírám odvahu se objednat do gennetu.
No a co je u tebe nového? Jak se vše vyvíjí? POvídej
Ahoj Mončo
,
já se chystám na to IVF. Ve čtrtek jedu na gyndu na stěry na chlamydie a v pátek do CAR, kde by jsme se měli už domluvit na protokolu a až dorazí MS, tak začneme stimulovat. Doufám teda že se už nic nepokazí.
Okolo dvacátého by mě měly přijít ještě výsledky z Prahy ohledně té imunologie.
A ty najdi tu odvahu a už se do centra objednej
Uvidíš, že se ti tam bude líbit ![]()
A ty chodíš normálně do práce nebo seš na neschopence? Já když půjdu na tu laparku tak bych pak už zůstala marodit.
Tak at ti to ve čtvrtek všechno klapne a v pátek hlavně klid. Jak dlouho trvá ta stimulace?
Mončo, já su teďka na pracáku. Ale pokud to neklapne, tak půjdu samo do práce nebo na brigádu.
Ta stimulace se dělá buď v dlouhém nebo krátkém protokolu. Já jsem měla při 1.IVF krátký. Takže stimulace trvala cca 12 dní u mě. Ale u každé ženy je to jiné. Může to trvat klidně 14 dní, víc, míň..podle toho jak reaguješ na hormony.
Pak je dlouhý protokol a tam je to složitější. Pichnou ti 1-2DC zastavovací injekci a cca 14 dní začínáš pichat hormony. Ale nevím jak dlouho se pichajů ![]()
A nevím právě jaký budu mět teďka protokol ![]()
A ty už jsi se oběnala na tu laparku nebo o tom stále jen uvažuješ?
No objednám se první do CARu a uvidim co mi poví tam. Nevim, třeba mě na laparku ani nepošlou? Ale to asi nehrozí. Takže bych po laparce marodila s rukou kterou mám z práce už zrasovanou a doufala že se to během toho podaří.
Jo jo něco jsem o tom krátkém a dlouhém protokolu četla.
Ahoj Kleofasku. Tak ti musim sdělit, že jsme objednaný do Gennetu na 2.5 Uff ale jo těšim se že se konečně začne něco dít.
A co ty jak pokračujete? Jak ti dopadly ty chlamídie a jaké máš výsledky z Prahy? Povídej jsem zvědavá jak ti to pokračuje?
@Mončina píše:
Ahoj Kleofasku. Tak ti musim sdělit, že jsme objednaný do Gennetu na 2.5 Uff ale jo těšim se že se konečně začne něco dít.
A co ty jak pokračujete? Jak ti dopadly ty chlamídie a jaké máš výsledky z Prahy? Povídej jsem zvědavá jak ti to pokračuje?
2. květen, to už je za chviličku
jsem zvědavá, jak se ti tam bude líbit ![]()
Tak podle recenzí a toho co píšou holky co tam chodí tak snad bych měla být spokojená a v klidu. Už jsme tam byli na spermiogramu a vše je tam nové a personál moc příjemný a milý.