Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, vím, že se asi moc pozoruji, ale už jsem jednou potratila, a tak se bojím, aby se to tentokrát neopakovalo.
Navíc je mi 36, nemám ještě žádné deti a jak se říká, čas utíká a za chvíli může být pozdě.
Jsem 4+4 tt, testuji se obden (stejnou značkou testu Lisane). Četla jsem, že by se hCG mělo zdvojnásobit cca 1× 48 hodin. Myslíte, že je vše ok a čárka sílí, jak má? Testuji se od dne předpokládané menstruace - 13.2., zleva je tedy test z 13.2., uprostřed z 15.2. a poslední je dnešní. Ve čtvrtek jdu na kontrolu, tak mě tam snad trochu uklidní, že to není třeba mimoděložní ![]()
Těhotná jsi. Už bych netestovala a počkala bych na utz. Za mě jdeš tedy zbytečně brzy, ale to je tvoje věc.
@kavenka já ten termín kontroly měla domluvený kvůli něčemu jinému (cysty) ještě dříve, než se nám podařilo počít.
Příspěvek upraven 17.02.25 v 15:54
@JancaS84 já ten termín kontroly měla domluvený kvůli něčemu jinému (cysty) ještě dříve, než se nám podařilo počít.
Příspěvek upraven 17.02.25 v 15:56
Tohle testování je k ničemu. Já měla 4 dny po vynechání MS přibližně stejnou čárku jako 3 dny před MS. Ani jedna nebyla stejně tmavá jako ta kontrolní. Těhotenství mi bylo potvrzeno jak hodnotou HCG tak i ultrazvukem. To je mnohem víc vypovídající než čárky na těhotenském testu. Vůbec se už nesleduj. Pokud si nemůžeš pomoct, zajdi si na krev a pak počkej na UTZ.
Pokud bys špinila, krvácela nebo měla nějaké zvláštní silné bolesti, jeď na pohotovost. Ale ani to nemusí nic znamenat.
@Porky2019 čtvrtek je brzo nejspíš nic neuvidí a ty se vynervuješ
@ka2ka ale já už ten termín mám rezervovaný delší dobu kvůli něčemu jinému, tak ho přeci nezruším. Jasně, se objednám na další kontrolu třeba za 2 týdny.
@Porky2019 píše: Více
ale kecko psala jsi něco jiného tak to alespon nemněn
kecáš změnila jsi co jsi psala hele mě je to fuk ty budeš dva tři týdne v nervech
@ka2ka jo, ty myslíš upravený příspěvek? Měla jsem v něm pravopisnou chybu, proto jsem ho upravila. Hele víš co, já nejsem povinná ti nic dokazovat. Nekecám, naposledy jsem byla na gyndě v prosinci, kdy mi řekl, že tam vidí cysty, a že se mám po novém roce u něj zastavit na kontrolu, aby se podíval, za tam ještě jdou, nebo odešly s menstruaci. Tak jsem se v lednu objednala a nejbližší termín byl teď, 20.2. Že mezitím otěhotním se mi ani nezdálo. Proč bych proboha kecala? Myslíš, že by mě sám gynekolog neobjednal na pozdější termín, když je ten ve čtvrtek ještě brzo? ![]()
Jo a teď tam mám chyby taky, ale abys mě zase neobvinila ze lži, tak je tam ponechám, doufám, že máš radost.