Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moje starší dcerka (3,5 roku) si často večer před usnutím stěžuje, že ji bolí bříško. Většinou je to zřejmě plynatost a za chvilku řekne, že už ji to nebolí. Přes den si stěžuje opravdu zřídka, zpravidla je to opravdu až večer v posteli. Po chvíli usne a spí bez problému až do rána.
Mají to takhle i jiné děti, nebo jen to naše? Předpokládám, že jí nic není, ale dneska i plakala trošku, tak jsem trochu z toho nervozní.
Díky.
Ahojky. Kdyz pises, ze pak bez problemu usne, tak si to mozna jen vymysli a chce trochu pozornosti. Kdyz by ji opravdu holelo, tak by se ji preci spatne usinalo. Jestli mas podezreni, ze je to opravdu nadymani a je pravidelne takhle vecer, tak ji muzes zkusit davat espumizanky. Jsou setrne, tak bud pomuzou, nebo si vymysli.
@Petra1606 Možná se jí nechce jít spát, já se s ní před usnutím mazlím, ležím s ní než usne, takže pozornost má. Ten Espumisan je dobrý nápad, kdyby si zas někdy stěžovala víc, zkusím to. Díky.
Pamatuju si ze jako dite jsem mivala bolesti bricha. Po namazani takovou tou draci masti to bylo pryc.
Jo tahle byla takova mala voskove konzistence jestli si to nekdo pamatuje ale myslim ze by byla vhodna kterakoli vetrova. Pred spinkanim tim jemne promasirovat brisko.
Zkusila bych testy na parazity. Dr říkala, že při „červících“ bolí často bříško večer/ v noci.
Dcera každý večer říkala, že jí bolí ucho, dost na ně trpí. Já už jsem nevěděla, jestli je to pravda nebo ne. Tak jsem se s ní domluvila, že bude 2krát týdně spávat s náma v ložnici a od té doby, žádné večerní bolesti uší, jen odpočítává dny, kdy bude moct spát v ložnici, časem to upravíme na 1krát týdně ![]()