Předškolák - problém ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.4.15 12:59

předškolák-problém ve školce

Zdravím mamči na miminu,
Máme problém ve školce. Byla jsem svědkem když paní učitelka byla fyzicky necitlivá k mojí dceři. Nehezky do ní strčila když se je snažila popohnat do školky z vycházky tak, že jí strčila zezadu do krku a dcerka málem zakopla, prý jí to zabolelo. Chviličku na to jí opět surově stáhla do skupinky dětí, když mně spatřila a chtěla za mnou vyběhnout. Paní uč. jsem hned na místě požádala o jemnější zacházení a né o takové surovosti.Byla jsem v šoku a nechtěla jsem se před dcerou a ostatními dětmi hádat, tak jsem si malou vzala a odešla jsem.Doma jsem to řekla manželovi a ten neváhal a hned se vrátil do školky paní uč. vysvětlit že malá není na takové jednání zvyklá, řekl jí že pokud jí ta práce nebaví tak ať jí nedělá, nehádal se, nekřičel, nevyhrožoval, slušně se snažil vysvětlit že dcera je sice nekolektivní typ, stačí jí jedna či dvě kamarádky a je spokojená. Paní učitelka říkala že to není pravda, že by se k ní nikdy takhle nechovala, ale já to viděla. Naběhla na něj i ředitelka. Manžel považoval celou věc za vyřízenou, rozloučil se a odešel.
Dnes jsem dceru vedla do školky(musela jsem jí přemlouvat, protože tam nechtěla jít),nastoupila na mě ředitelka že se jí vůbec nelíbilo co si to manžel dovolil a že nechápe proč jsem si nedošla za ní a řešila to přes prostředníka, jako přes manžela. Dcera byla u toho a odmítla ve školce zůstat a už se tam ani nechce vrátit. Na zápisu do školy byla a vše zvládla na výbornou a byla přijata. Ze školky bych jí chtěla odhlásit, nechce se mi dávat jí někam kde se na ně nemohu spolehnout, snad chápete…Jak by jste se zachovaly vy :?:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9180
27.4.15 13:05

Manžel je prostředník? 8o rodič jak rodič, né :zed:
Pokud máš doma mladší dítě a nedělá ti to komplikace tak ji odhlaš…jí se tam nechce a evidentně tam vládne nepřátelská atmosféra :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
27.4.15 13:05

Dceru bych do školky i nadále dávala. A pokud by na mě ředitelka naůlítla, tak by měla semnou co dočinění. :cert: To si nesmí dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
27.4.15 13:07
@Anonymní píše:
Zdravím mamči na miminu,
Máme problém ve školce. Byla jsem svědkem když paní učitelka byla fyzicky necitlivá k mojí dceři. Nehezky do ní strčila když se je snažila popohnat do školky z vycházky tak, že jí strčila zezadu do krku a dcerka málem zakopla, prý jí to zabolelo. Chviličku na to jí opět surově stáhla do skupinky dětí, když mně spatřila a chtěla za mnou vyběhnout. Paní uč. jsem hned na místě požádala o jemnější zacházení a né o takové surovosti.Byla jsem v šoku a nechtěla jsem se před dcerou a ostatními dětmi hádat, tak jsem si malou vzala a odešla jsem.Doma jsem to řekla manželovi a ten neváhal a hned se vrátil do školky paní uč. vysvětlit že malá není na takové jednání zvyklá, řekl jí že pokud jí ta práce nebaví tak ať jí nedělá, nehádal se, nekřičel, nevyhrožoval, slušně se snažil vysvětlit že dcera je sice nekolektivní typ, stačí jí jedna či dvě kamarádky a je spokojená. Paní učitelka říkala že to není pravda, že by se k ní nikdy takhle nechovala, ale já to viděla. Naběhla na něj i ředitelka. Manžel považoval celou věc za vyřízenou, rozloučil se a odešel.
Dnes jsem dceru vedla do školky(musela jsem jí přemlouvat, protože tam nechtěla jít),nastoupila na mě ředitelka že se jí vůbec nelíbilo co si to manžel dovolil a že nechápe proč jsem si nedošla za ní a řešila to přes prostředníka, jako přes manžela. Dcera byla u toho a odmítla ve školce zůstat a už se tam ani nechce vrátit. Na zápisu do školy byla a vše zvládla na výbornou a byla přijata. Ze školky bych jí chtěla odhlásit, nechce se mi dávat jí někam kde se na ně nemohu spolehnout, snad chápete…Jak by jste se zachovaly vy :?:

hele, jestli ji máš kam dát a holka tam vyloženě nechce, jestli ji má kdo hlídat, nechala bychsi ji klidně pár dní i týdnů doma, dyt je za 2m konec šk. roku…kor jestli jsou takhle husté..manžel není prostředník, je to taky rodič :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
27.4.15 13:07

@amazon
Doma bych jí mohla nechat, v tom by nebyl problém, ale nevím jestli je to možné, když je předškolák a ta docházka je asi povinná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.4.15 13:09

A proč jsi to nevyřídila sama a šel tam chlap? řešila bych to hned, na místě :nevim: Co se týče zbytku - není povinnost chodit do školky, takže ji tam nedávej. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
@nimi píše:
@amazon
Doma bych jí mohla nechat, v tom by nebyl problém, ale nevím jestli je to možné, když je předškolák a ta docházka je asi povinná

Docházka povinná není, je povinnost školky dítě přijmout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252

@Noelie2726
Zastává se učitelky a ta říká že nic takového neudělala, ale já to viděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
27.4.15 13:10

Klid, povinna neni. Nech holku doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@nimi píše:
@amazon

nic není povinné, kde jsi na to přišla? Jen mají ty děti přednost. NOrmálně ji odhlaš, někdo jiný dostane místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081

Na jednu stranu chápu, pokud se jí tam nechce, asi by bylo jen horší a horší ji tam vodit dále… Na druhou stranu, co uděláš, když bude problém ve škole? Akorát si zase bude myslet, že před problémem uteče tím, že tam prostě nebude chodit… TO nemyslím nijak zle, ale nejsem na Vašem místě, takže čistě můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
27.4.15 13:12

@martina.se
Nechtěla jsem se před malou hádat, už tak z toho byla špatná a vysel na mně pohled spousty dětí a ani jsem jí nechtěla dělat ve školce zle, zkrátka jsem to chtěla vyřešit v klidu a né v rozčílení, dnes jsem pochopila že to v klidu bohužel nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
27.4.15 13:13

Nevim, jestli je dobre dite ucit, ze problemy se neresi a je lepsi se pred nimi schovat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
27.4.15 13:14

Ale takovéto věci nemůžeš řešit před dítětem! Manžel je sice rodič, ale u ničeho nebyl, takže v této situaci bych ho taky považovala za prostředníka. Myslím, že stačilo říct učitelce svůj požadavek na jemnější zacházení. Jako stíhat veškerý harmonogram, když pár dětí má výživnější den, k tomu třeba nějaké os. problémy a člověk opravdu může být nervóznější. Na to skutečně stačí slušně mezi 4 očima upozornit, bez ubohých doprovodných řečí jako „jestli vás práce nabaví, běžte jinam“. Zdá se, že učitelka chybu udělala, ale za to ještě nemusí být podrývána její autorita před dětmi (minimálně před tvým dítětem) a řešit to další člověk, který u toho nebyl a ví vše jen zprostředkovaně (tvůj muž). Do extrému to zahnala vaše rodina. Dceru si klidně odhas, jestli máš možnost nechat si ji doma, jen si nejsem jistá, jestli jí ty 2 měsíce nebudou chybět kamarádi a nebude se doma nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
27.4.15 13:15

@Xiraxinek
Nad tím jsem taky uvažovala, ale pokud ji má mít na starost učitelka ke které nemám důvěru…Navíc nechci aby si na ní vybíjeli vztek že jsme si dovolili něco říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí