Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Silwinka87
Celkem z blízka, to o těch nehtech mi řekla malá já jen viděla jak jí strčila a ona málem zakopla. Když jí stáhla spět do kolektivu tak jsem byla tak7 kroků od nich, bylo to už na školkové zahradě
Já bych to být tebou už neřešila, dceru nechala doma max. pár dní, nějak moc bych to s ní nerozebírala a do školky bych ji dala. přijde mi vyhrocené, abys ji do konce roku kvůli tomuto nechávala doma. to pak bude mít dcera pocit, že se stalo něco strašného atp.
Příspěvek upraven 27.04.15 v 13:44
@neumisa píše:
Tak v první řadě bych dítěti vysvětlila, že od skupiny se neodbíhá, a to ani když vidí mámu. To se učitelce nedivím, že ji zadržela, byť to asi nebylo zcela jemné. Dále nechápu, proč to řešil otec, když u té situace vůbec nebyl - řešit to měla zakladatelka a hned. Řešit situaci hned neznamená hádat se před dítětem.Dítě bych ze školky nestahovala, protože s tím krásně naučí, že před problémem se utíká a když uteče, tak to vyřeší někdo jiný. Co pak to dítě bude dělat ve škole, když bude mít problém? Taky tam přestane chodit a bude čekat, že to vyřeší rodiče?
A dále - zakladatelko, viděla jsi dvě tobě nepříjemné situace, ale nevíš, jak se tvé dítě chová ve školce po celý den. je možné, že se tvé dítě z vycházek loudá a učitelka čeká - a zrovna ten den už čekat nechtěla, protože předškolák už by mohl vědět, že má spěchat. Třeba. Nevíš, co předcházelo tomu postrčení, ty jsi viděla jen následek.
Učitelku neobhajuji, ale taky ji nebudu kamenovat, nevím, co celé situaci předcházelo. A neví to ani zakladatelka.
chtela jsem nbapsat neco podobneho, souhlas.
Pokud si doted dite nestezovalo, tak bych z toho nedelala takove drama, bleskove zabraneni odbehnuti vidim dokonce jako plusove body ucitelky, protoze dite nema co odbihat, navic si myslim, ze tohle je uz reflex, mne staci koutkem oka zahlednout rychly pohyb a chytam, pred casem jsem takto zcela mimovolne chytla i cizi pani v autobuse, kdyz padala po prudkem zabrzdeni ![]()
Přijde mi, že zveličuješ, tak do dcery drcla, na to se snad neumírá
Lhaní učitelky by mi vadilo, zas na druhou stranu by neměla důvod mi lhát, neb bych jí štulce posvětila
Dcera není malinká, umí snad mluvit, normálně bych jí tam nechala s tím, že kdyby něco, poví mi to. Problémy se řeší, neutíká se od nich.
@zuzouš
To je ono, já to chtěla hodit za hlavu, ráno jsem jí vedla do školky a nechtěla jsem to dál řešit, právě proto aby věděla že se nic tak hrozného nestalo, ředitelka to začla řešit znovu a před ní a tak se zasekla že tam nezůstane…
@nimi píše:
@Silwinka87
Celkem z blízka, to o těch nehtech mi řekla malá já jen viděla jak jí strčila a ona málem zakopla. Když jí stáhla spět do kolektivu tak jsem byla tak7 kroků od nich, bylo to už na školkové zahradě
Stopy po zarytých nehtech bys asi viděla, ne?
A tím, co a jakým způsobem manžel ve školce řekl, si seš jistá? Byla asi chyba, že si tam s ním nešla ty, když si to viděla.
@ivašot. píše:
Stopy po zarytých nehtech bys asi viděla, ne?
A tím, co a jakým způsobem manžel ve školce řekl, si seš jistá? Byla asi chyba, že si tam s ním nešla ty, když si to viděla.
To jo..možná byl manžel moc,,hustý"
@nimi píše:
@amazon
Doma bych jí mohla nechat, v tom by nebyl problém, ale nevím jestli je to možné, když je předškolák a ta docházka je asi povinná
Povinná není, dcerku si klidně nech doma. Moje mladší dcera taky byla introvert, do školky šla možná tak 10× a doslova to protrpěla, nechala jsem jí tedy doma, školu pak zvládla v pohodě, bez problémů. Prostě jen školkovský kolektiv jí nesedl, možná učitelka, která byla taky od rány - asi jako ta vaše.
Ve škole pak měla učitelku suprovou, na kterou vzpomínáme s úctou dodnes ![]()
Nesouhlasím s tím nechat 5ileté dítě, ať se s tím popere, že jinak se naučí utíkat od problémů.
Díváte se na to příliš dospělýma očima, ne dětskou duší, která se ještě bránit neumí a navíc která v učitelce logicky vidí autoritu, které se neodporuje za žádných okolností.
Dítě je je prostě dítě a opravdu se bránit neumí. Ne každý má ostré lokty a umí se porvat hned od začátku. Jsou tací, na kterých takovéhle zacházení zanechá doživotní následky, vnímají to opravdu jako tvrdou šikanu.
A kdo jiný by měl bránit dítě než právě jeho rodič???
Myslím, že to nezvládla paní učitelka. Vím, jaké učitelky umí být a nikdy bych to do nich neřekla. Bohužel jsou to také jen lidi a nervy jim asi taky ujedou
aniž by tedy měly. Měly by se chovat profesionálně, to tedy paní učitelce se nepovedlo. Myslím, že učitelka cítí vinu a proto šla hned za ředitelkou, upozornit ji dopředu. Je to velice nepříjemná věc. Ale braň své dítě, ty sama nejlépe víš, co jsi viděla!!!Takže bych učitelce dala co proto, aby se to už neopakovalo u druhých dětí. Nevíš jaká učitelka je? Patří k těm milým hodným, nebo naopak se o ní povídá, že drží děti zkrátka? Tohle bych si zjistila.
Já bych své dítě bránila!!Je mi líto tvé holčičky už jen proto, jak ji asi bylo a samozřejmě jak bylo tobě. Holt někdy učitelky se s tím nepářou, ale ne všechny. Znám i hodné, opravdu takové, co by zrovna nezatáhly atd…Nepříjemná situace.
Zda dávat dítě do školky či ne, tak to už si musíš rozhodnout s manželem.
Dceru bych nechala do konce týdne klidně doma. Od příštího pondělí bych jí už normálně poslala, k věci bych se nevracela a nijak to nepitvala. Občas bych možná nenápadně koukla, jak se chovají k dětem na procházce. ![]()
Já bych jí už do školky nedávala. Moje dcera je taky těžký introvert, takže si dovedu představit, jak se teď cítíš. A kdo jiný by měl malé dítě chránit před světem než máma. Klidně jí teď tu cestičku ušlap a hlášky typu: musí se otrkat, považuji za zbytečné.
Ty znáš svoje dítě nejlíp, rozhodni tak, jak to cítíš.
Nečetla jsem ostatní.. takže nevím, co kdo radí..
Podle mě jsi udělala chybu, že jsi tam poslala manžela.. ono i na mě to působí, že jsi ho tam poslala dělat bububu, i když vlastně si právu..
Stalo se, jak se stalo, ale myslím, že jsi se měla ozvat na místě a prostě to nechat být, posílat manžela, mi přijde přehnané, pokud píšeš, že na druhý den to už řešit nechtěla..
Jinak se učitelky nezastávám, máme taky takovou jednu, co řve na děti, že je třeba prase atd., ale fakt osobně bych to řešila hned s učitelkou, ne posílat muže
@kvaček
Manžela jsem tam neposlala, šel z vlastní vůle, na uč. byl slušný, nekřičel, nenadával a neurážel. Chtěl to vyřešit v klidu mezi čtyřma očima. Já to v tu chvíli neřešila z toho důvodu, že jsem to nechtěla rozebírat před dětmi a ani před dcerou a ani jsme si nechtěli jít za ředitelkou stěžovat. Ředitelku zavolali oni.
No, tak jestli je to takhle, tak bych tam malou asi fakt nějaký ten týden nedávala, klidně i měsíc..Třeba se mezitím vyčistí vzduch..Hlavně se rozhoduj podle sebe, ty znáš dcerku nejlíp a víš, co je pro ni dobré..