Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@nimi píše:
@Xiraxinek
Nad tím jsem taky uvažovala, ale pokud ji má mít na starost učitelka ke které nemám důvěru…Navíc nechci aby si na ní vybíjeli vztek že jsme si dovolili něco říct
Tak tady je spíš asi problém i to, že jsi to měla vyřídit Ty na místě, jelikož jsi to přímo viděla… To, že to šel řešit manžel, ač je rodič, tak opravdu byl v tomto „prostředník“ ![]()
Navíc bych tedy uvažovala i nad tím, že pokud toto byla „jediná“ situace, tedy dříve jsi nic takového neviděla nebo dcera si nestěžovala apod, tak bych to až tak nehrotila. Nevíš, co tomu mohlo předcházet, když byla s dětmi venku… ![]()
A jsi si jistá, že to bylo surové zacházení? smýkala nějak s dcerou a ta plakala např.? nebo ji třeba nervózně popostrčila, ale ještě v mezích normy?
@Anonymní píše:
Zdravím mamči na miminu,
Máme problém ve školce. Byla jsem svědkem když paní učitelka byla fyzicky necitlivá k mojí dceři. Nehezky do ní strčila když se je snažila popohnat do školky z vycházky tak, že jí strčila zezadu do krku a dcerka málem zakopla, prý jí to zabolelo. Chviličku na to jí opět surově stáhla do skupinky dětí, když mně spatřila a chtěla za mnou vyběhnout. Paní uč. jsem hned na místě požádala o jemnější zacházení a né o takové surovosti.Byla jsem v šoku a nechtěla jsem se před dcerou a ostatními dětmi hádat, tak jsem si malou vzala a odešla jsem.Doma jsem to řekla manželovi a ten neváhal a hned se vrátil do školky paní uč. vysvětlit že malá není na takové jednání zvyklá, řekl jí že pokud jí ta práce nebaví tak ať jí nedělá, nehádal se, nekřičel, nevyhrožoval, slušně se snažil vysvětlit že dcera je sice nekolektivní typ, stačí jí jedna či dvě kamarádky a je spokojená. Paní učitelka říkala že to není pravda, že by se k ní nikdy takhle nechovala, ale já to viděla. Naběhla na něj i ředitelka. Manžel považoval celou věc za vyřízenou, rozloučil se a odešel.
Dnes jsem dceru vedla do školky(musela jsem jí přemlouvat, protože tam nechtěla jít),nastoupila na mě ředitelka že se jí vůbec nelíbilo co si to manžel dovolil a že nechápe proč jsem si nedošla za ní a řešila to přes prostředníka, jako přes manžela. Dcera byla u toho a odmítla ve školce zůstat a už se tam ani nechce vrátit. Na zápisu do školy byla a vše zvládla na výbornou a byla přijata. Ze školky bych jí chtěla odhlásit, nechce se mi dávat jí někam kde se na ně nemohu spolehnout, snad chápete…Jak by jste se zachovaly vy
No, řešit jsi to asi měla ty, hned na místě, neříkám, že před dětma, to ne..Ale manžel u toho nebyl, byla jsi tam ty..
Každopádně, takhle se učitelka chovat nesmí a pokud ti to nědělá problém, dceru ze školky klidně odhlaš, povinná docházka ve školce není..
@zuzkasim
M jsme to právě před dítětem neřešili ale paní ředitelka dnes ano. A když se manžel vrátil do školky, tak už tam byla nastoupená i ředitelka s další učitelkou. Ani jsme si na ní nešly stěžovat, šlo jen o ní a o malou.Ani jsme to nechtěli házet do extrémů, spíš oni to teď posouvají někam…že oni vlastně nic neprovedli a za vše můžeme mi, protože máme nekolektivní dítko, což dle mého názoru s tím vůbec nesouvisí
Tak v první řadě bych dítěti vysvětlila, že od skupiny se neodbíhá, a to ani když vidí mámu. To se učitelce nedivím, že ji zadržela, byť to asi nebylo zcela jemné. Dále nechápu, proč to řešil otec, když u té situace vůbec nebyl - řešit to měla zakladatelka a hned. Řešit situaci hned neznamená hádat se před dítětem.
Dítě bych ze školky nestahovala, protože s tím krásně naučí, že před problémem se utíká a když uteče, tak to vyřeší někdo jiný. Co pak to dítě bude dělat ve škole, když bude mít problém? Taky tam přestane chodit a bude čekat, že to vyřeší rodiče?
A dále - zakladatelko, viděla jsi dvě tobě nepříjemné situace, ale nevíš, jak se tvé dítě chová ve školce po celý den. je možné, že se tvé dítě z vycházek loudá a učitelka čeká - a zrovna ten den už čekat nechtěla, protože předškolák už by mohl vědět, že má spěchat. Třeba. Nevíš, co předcházelo tomu postrčení, ty jsi viděla jen následek.
Učitelku neobhajuji, ale taky ji nebudu kamenovat, nevím, co celé situaci předcházelo. A neví to ani zakladatelka.
@nimi píše:
@amazon
Doma bych jí mohla nechat, v tom by nebyl problém, ale nevím jestli je to možné, když je předškolák a ta docházka je asi povinná
povinně ti ji musí vzít, nemusí tam povinně chodit..ty 2 měsíce nějakou tu přípravku zvládnete taky, ne?
@bubulina
Neplakala, nehty jí zaryla do krku a ona málem zakopla, pak jí s velkou nervozitou zatáhla, nebo spíš s ní zamávala a strčila jí zpět do kolektivu
@nimi píše:
@zuzkasim
M jsme to právě před dítětem neřešili ale paní ředitelka dnes ano. A když se manžel vrátil do školky, tak už tam byla nastoupená i ředitelka s další učitelkou. Ani jsme si na ní nešly stěžovat, šlo jen o ní a o malou.Ani jsme to nechtěli házet do extrémů, spíš oni to teď posouvají někam…že oni vlastně nic neprovedli a za vše můžeme mi, protože máme nekolektivní dítko, což dle mého názoru s tím vůbec nesouvisí
To mi přijde od školky velmi neprofesionální..Pokud potřebujeme s paní učitelkou něco probrat, řešíme to bez dítěte, jak mého, tak ostatních dětí ve třídě..
Mě spíše zaráží, že se to tak vyhrotilo..Jak dcera chodí dlouho do té školky? Nějaké problémy jsou/byly? Psala jsi, že malá není moc kolektivní, jak se jí ve školce líbilo, jaký vztah měla s učitelkama?
@neumisa
Předcházelo tomu poídání s jinou učitelkou před školkou, dceři jsem vysvětlila že takto od kolektivu nesmí utíkat. Ve školce patří mezi nejrychlejší děti, není louda, spíš je ale plachá a není průbojná co se kolektivu týče.
@neumisa mám v rodině 8miletý příkla děcka, co odbíhá ze skupiny, loudá se a neposlouchá i v 8 letech, natož třeba dítě, co bude mít nebo má čerstvě 6. Ne všechny děti se chovají jak by měli i když to třeba nakrásně znají a rodiče to po nich vyžadují… neobhajuji zakladatelku, jen mě zaujala ta vět, v které píšeš
Tak v první řadě bych dítěti vysvětlila, že od skupiny se neodbíhá, a to ani když vidí mámu.*
myslím že na některý děti to silopu nejde…a pokud má děcko ze školky nějakej dlouhodobej stres a nechce tam, plače a pod, tak nemusí ho hned stahovat, ale dát si na týden „prázdniny“ snad není takové zlo. Dítě není malej dospělej, nemusí překonávat všechny nástrahy světa už od školky a všemu čelit.. máma může 5ti, 6ti leté dítě ještě chránit ![]()
@Kalla1412 píše:
@neumisa mám v rodině 8miletý příkla děcka, co odbíhá ze skupiny, loudá se a neposlouchá i v 8 letech, natož třeba dítě, co bude mít nebo má čerstvě 6. Ne všechny děti se chovají jak by měli i když to třeba nakrásně znají a rodiče to po nich vyžadují… neobhajuji zakladatelku, jen mě zaujala ta vět, v které píšešTak v první řadě bych dítěti vysvětlila, že od skupiny se neodbíhá, a to ani když vidí mámu.*myslím že na některý děti to silopu nejde…a pokud má děcko ze školky nějakej dlouhodobej stres a nechce tam, plače a pod, tak nemusí ho hned stahovat, ale dát si na týden „prázdniny“ snad není takové zlo. Dítě není malej dospělej, nemusí překonávat všechny nástrahy světa už od školky a všemu čelit.. máma může 5ti, 6ti leté dítě ještě chránit
@Silwinka87
Do školky chodí od září, je velice často nemocná, je těžká alergička, tudíž to jsou stále chřipky a angíny. Má problém se zapojit do kolektivu, což s častou absencí je celkem problém, paní uč. se vždy snažila jí pomoci a já za to byla vděčná a na nic jsme si nestěžovali, jen na začátku roku, když jí tam nechali s horečkou a ani o tom nevěděli, ráno byla bez teplot.Ale zase jsme to probrali s učitelkou a dál to neřešili. Manžel to teď s nimi probíral a taky jim řekl že to nechceme nijak dál řešit že je jen prosíme o citlivější zacházení. Oni z toho udělali že si to vymíšlím
@nimi píše:
@Silwinka87
Do školky chodí od září, je velice často nemocná, je těžká alergička, tudíž to jsou stále chřipky a angíny. Má problém se zapojit do kolektivu, což s častou absencí je celkem problém, paní uč. se vždy snažila jí pomoci a já za to byla vděčná a na nic jsme si nestěžovali, jen na začátku roku, když jí tam nechali s horečkou a ani o tom nevěděli, ráno byla bez teplot.Ale zase jsme to probrali s učitelkou a dál to neřešili. Manžel to teď s nimi probíral a taky jim řekl že to nechceme nijak dál řešit že je jen prosíme o citlivější zacházení. Oni z toho udělali že si to vymíšlím
No, tak jestli je to takhle, tak bych tam malou asi fakt nějaký ten týden nedávala, klidně i měsíc..Třeba se mezitím vyčistí vzduch..Hlavně se rozhoduj podle sebe, ty znáš dcerku nejlíp a víš, co je pro ni dobré..