5letý kluk a lékař

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9006
27.4.15 11:50

5.lety kluk a lekar

Ahojky holky, prosim poradte mi nejake triky, aby mi maly nebrecel u doktorky? Sama uz si nevim rady :( diky predem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30300
27.4.15 11:53

Zkus mu něco slíbit. My chodíme s tím, že když nebude plakat, dostane třeba auto nebo něco podobného. Chodíme na vyšetření, kde fakt brečet nesmí a od 3 let to funguje a celou dobu povídáme, ať přemýšlí, jaké si vybere auto nebo jestli chce mašinku atd. a zabírá to. Sice je to trošku na budku, ale hlavně, že je vyšetřený jak je třeba. V 5 si myslím, by to mohl pochopit ještě líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.4.15 11:57

Záleží jak je to myšleno, jeslti třeba k odbornému jednou za čas- třeba u nás ušní a velkoé odběry krve, tak to taky utěšuju a slibuju, protože se fakt bojí, a bolí ho to, pokud se jedná o klasického lékaře, tak to u nás spíš bych mu třeba v čekárně, rázně řekla, až nedělá scény.. Jde o okolnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
27.4.15 11:59

Ahoj, mě malá řvala pokaždé jak uviděla bílý plášť. Byla extrémně nedonošená, takže si doktorů užila dost a jak uviděla bílý plášť, začala řvát i když se jí nikdo třeba nedotknul. Postupně se to pak samo srovnalo, nějak se uklidnila a byla ok. Zkusila bych také něco slíbit, třeba když bude hodný, tak potom půjdete za odměnu na hřiště, nebo na zmrzlinu, nebo za nějakým kamarádem… :) držim pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 12:00

To jsem prave zkousela, prijde mi, ze uz jsem vyzkousela snad vsechno, on uz zacne brecet v cekarne, nechce, aby mu doktorka odebirala krev, aby mu koukala do krku tim drivkem jak rika…, uz minule jsem dostala vynadano, ze jak ho ma vysetrit, kdyz to nejde, ze at tam tedy s nim nechodim kdyz si nenecha podivat ani do krku s drivkem, ze bych ho mela ucit, ze jde proste k dotorovi tak trochu toho neprijemneho tam bude, ale on si to proste nenecha vysvetlit, bojuji s nim tedy i doma, kdyz mel trisku v prstiku tak si ji proste vyndat nenecha ani po dobrem ani po zlem, musela jsem ji vyndavat v noci kdyz usnul, nevim jak uz si poradit, a tento tyden musime na prevenci, tak premyslim a nemuzu na nic prijit

Příspěvek upraven 27.04.15 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.4.15 12:02

Já si pamatuju, jak mi kamarádka říkala, že byly s 5-6 letým u doktorky a ta mu něco dělala, a on začal pak strašně řvát, a ona ho začala utěšovat, a hlasit a slibovat co mu koupí a doktorka ji sprdla, že to nemá dělat, že ji to bude dělat pořád..
Já dopředu nestraším, spíš ho jakoby chválím, že je velký chlap, žče to zlvádně bez slziček.. Pokud vím, že dělá scény, jakože tam nejde z trucu a nebo tak nějak- to prostě poznám, tak spíš ho upozorním že se má zklidnit..
Fakt záleží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
27.4.15 12:03

@Lili ty ale, to ta doktorka zase přehání ne? jako kdbys za to mohla :nevim: Některé děti prostě takové jsou, proto je ona pediatr, aby to zvládla, příp. ti poradila atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.4.15 12:04

Víc to popiš :think: jo edit, už to tu je
Předem říct a ukázat, co mu budou dělat… Že víš, že se bojí, taky nerada chodíš k doktorům.
Případně u dcery třeba pomáhalo říct, že může trošku brečet nebo fňukat, ale nesmí se cukat a zdrhat. Jak věděla, že klidně brečet může… tak už nějak neměla tu potřebu :lol:

Příspěvek upraven 27.04.15 v 12:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
27.4.15 12:05

@Lili zkus koupit nějakou dětskou sadu lékař a hrát si spolu na doktora, koukat plyšákům do krku, měřit jim teplotu, poslouchat stetoskopem a pak taky vysvětlovat. Vysvětli mu, jak to bude u doktora probíhat, že to nebolí, že se doktorka jen podívá, případně vzít s sebou nějakou oblíbenou hračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 12:06

Tak ja slibuju hory doly nic, reknu at nedela sceny, ze je velky kluk nic, kdyz mu odeberou krev tak cely zbytek dne lezi a ruku si strka do periny, vidim, ze ma strach tak si doma hrajeme na doktora, to se smeje, vysvetluji, ze pani doktorka mu chce pomoci rozumi tomu, ale jak dojde na vec nedokazu ho zvladnout, zkousela jsem s nim poslat tatinka, ale nebylo to lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21894
27.4.15 12:08

@Lili no doktorka je teda :zed:,mozna bych zkusila najit jinou, s lepsim pristupem.Co delat nevim, kdyz uz jsi vse vyzkousela..u nas uz je to v klidu, holka je velka, ale jako mala si taky uzila a pak se bala. U nas fungovalo realne vysvetlit.Kdyz jsme sli na odbery, tak nerikat, ze to vubec nebude bolet, ale naopak rict, ze to trochu pichne atd..Ted jsme sli k zubari, cekalo ji trhani mlecny jednicky, ja z toho mela hruzu, doma jsem ji na to pripravovala, ze mozna dostane injekci a ze to celkem boli, chudera byla vystrasena, ale nakonec ani nehla brvou a zub si nechala vytahnout bez umrtveni. Hodne je to o pristupu dr.Ta vase se s tim asi moc nepare, dite z ni moc sympatii a vlidnosti neciti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
27.4.15 12:10
@Ostružka píše:
@Lili ty ale, to ta doktorka zase přehání ne? jako kdbys za to mohla :nevim: Některé děti prostě takové jsou, proto je ona pediatr, aby to zvládla, příp. ti poradila atd..

no ja se ji omluvila, chapu ze jak ma urcit diagnozu kdyz ji nenecha se podivat do krku, jenze on ho tak otevre, ze by tam videla, jenze nesmi mit v ruce drivko, rekl ji, ze chce domu a ona mu rekla at jde a uz tam nechodi, musim tedy predem rict, ze tam chodime uz 10 i se starsim, a nemuzu rict, ze by to s detmi neumela a ze by byla drsna, ikdyz v tomhle pripade mi to prislo, ze jsem odnesla neco i za ostatni deti, ale samozrejme, ze rada bych dosahla toho, aby to maleho proste tolik nerozhodilo no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.4.15 12:11

@Lili třeba mu to vadí.. mě jako dítěti to vadilo hodně pamatuji si, že se mi navalovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
27.4.15 12:12

@Lili aha, jasně no, mně to přišlo právě trochu drsný, 5 let ještě není tak moc, 5letýmu spoustu věcí nevysvětlíš, podle mě :nevim:, spíš bych ji požádala, jestli by ti neporadila, jak na to, než vás jenom sprdnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
27.4.15 12:15

@Ostružka no kamarádku tady sprdla.. taky z toho byla špatná.. ale ona ji právě řekla- nevím, jka zakladatelka.. že ho moc v tom podporuje.. Jakože tam je s ním a hned, ho utěšuje a chláholí atd.. jakoby mu dělala něco x krát horšího…
Tak mě napadlo, jak se chová zakldatelka, když pak pláče, jeslti ho utěšuje, a nebo mu řekne, už je to dobré, už to nebolí, pojd půjdem třeba na hřiště a a nebo pořád ho chlácholí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí