Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@medunka23 nase lekarka ma odpoledne jen miminku, preventivky odbyde rano s tema co jdou na odbery
to je pak tezke, tak jak to pises ty by to bylo pro maleho ideal
@Míšáneček ty jsi ale cislo
ja se necham preventivne opichat pri kazdem vrtani a je klid, ty by jsi mohla s tim mym 5letakem chodit na prevetivky
to by jste byli dvojka
![]()
Holky sly by jste s tim starsim k dr nebo je to zbytecne kdyz beha smeje se s kamarady a kdyz ma jit do skoly tak bolest hlavy jak jsem vam uz psala
![]()
@Lili jojojo, to jo, a věřim, že by byl ten statečnější ![]()
Já jsem si to naposledy vyhádala, předtim řikal že ne, kvuli nemocem, ale vrtání předních zubů bych bez toho nedala.. a on byl taky rád, byla jsem pak víceméně v klidu ![]()
@Míšáneček no hele mozna kdyby malej videl ze tropis sceny jeste vetsi nez on byl by pokoj ![]()
@Lili
vyměnila bych doktorku. u nás ordinují 2 pedatři - manželé, a ani jednoho by nenapadlo vynadat matce, že dítě brečí. děti tam, pokud vím, chodí rády, v čekárně jsem nikdy scény neviděla. synovi bych řekla, že jdeme k jiné paní doktorce/doktorovi, že to bude jiné. třeba bude i zvědavý. nech si poradit od známých, kamarádek.
@Lili Trénovat doma…to je snad jediná rada. Koupit nějaké gumové medvídky a za úspěšné zvládnutí medvídka. Nejdřív jen za to, že otevře pořádně pusu a vyplázne jazyk. Příště třeba ať vyplázne jazyk, že si na něj medvídek sedne. Sežeň si dřívko a vysvětli, že nejdřív si na jazyk chviličku sedne dřívko a pak medvídek…postupně, pomaličku, rozlož si to na hodně dní. Dřívko jen na začátek…však víme, jak to je chvilkově nepříjemné..já se kvůli tomu naučila pusu otvírat tak, že jsem s dřívkem už někdy od základky neměla tu čest ![]()
Možná by na něj zabralo, kdyby jste si stoupli před zrcadlo a trénovali spolu: koukej, jak dokážu otevřít pusu, zvládneš to taky tak? A koukej, jak se to dřívko přilepí na jazyk, to je fakt legrace!! Zkus to taky… prostě srandu.
Pak až příště bude v čekárně, tak mu říct (ne uklidňovat, chlácholit, ale spíš zlehčujícím tonem)..no však tohle už máš natrénované, to zvládneš. Doma to byla hrozná legrace, jak se nám dřívka na jazyk přilepila…
Jak často mu musejí odebírat krev? Syn byl tedy asi 3×, než šel poprvé, pouštěla jsem mu na youtube videa, aby přesně věděl, co se bude dít. Pak dostal na výběr..chceš se koukat, nebo budeš koukat raději jinam?
@Lili píše:
Holky sly by jste s tim starsim k dr nebo je to zbytecne kdyz beha smeje se s kamarady a kdyz ma jit do skoly tak bolest hlavy jak jsem vam uz psala![]()
ne, nešla. Zahnala bych ho do postele a když bolí hlava, tak zavřít oči a žádná televize. Uvidíš, jak rychle to přejde
a když ne, tak odpočinek neuškodí.
@Lili to jo, vysmál by se mi a sám by pak scény nedělal
snad ti to aspoň malinko pomohlo a budou tě jeho tyátry trápit míň ![]()
@Kakika @Kakika tak to uz budu muset dneska zacit aby jsme to do stredy stihli, to by ho mohlo bavit
@Lili myslím, že teď je na to málo času, že to asi se scénou ještě bude. Ale zkus, co zvládneš, třeba bude aspoň o chlup lepší ![]()
@lenk ona mi nevynadala za co ze breci, ale ze si klade porad nejake podminky pusu neotevru kdyz bude drivko a baterka v ruce, krev odebirat nechci atd, on se vylozene zpouzi cemukoliv, vypada to, ze jemu nejde o doktorku jako cloveka ale o ty vykony co mu budou delat a ze to bude bolet proste se boji
@Kakika no jo ale jak ho se scenou budou vazit merit koukat na chuzi zkouset oci to si teda neumim ani ve sve fantazii dost dobre predstavit, nebo co se to tam jeste dela pri petilete preventivce
@Míšáneček no pri predstave kolik let to jeste bude tropit tak mi to tedy nepomohlo
jak v 15ti budu chodit se drivkem s medvidkem aby jsme se podivali jak si seda na jazycek… asi uz nas poslou k chocholouskum ![]()
holky a sly by jste s tim starsim a tou hlavou nekam? asi ne kdyz se smeje a cely vecer lital venku ne?
@Lili a zkusit mu to podat jako soutěž? kolik bodů dokáže „vyhrát“? Myslím, že se má projít, nějaký oční test (poznat barvy, rozlišit obrázky nebo ukázat, kam směřují „vidličky“), pak mu asi zkoukne, zda jde přetáhnout předkožka. Jukne na nohy, ohne ho k zemi (páteř), prohmatá uzliny a víc si nevybavím
Ale do krku asi kouká taky ![]()