Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No já mám hůrzu ze zubaře.. mám 6 letého zatím mu nic nedělal, ale.. ![]()
@Lili Ono je to těžko, ale já ho chápu. Já totiž byla ještě horší hysterka, než tvůj malý. Já si myslím, že on si to uvědomuje, doma si můžete hrát v pohodě jak chcete.On to určitě chápe, ale nemůže si pomoct.On sám ani nechce řvat, ale prstě začne panikařit už v čekárně, ztrácí nad tím kontrou a pak řve i v ordinaci. Já fakt píšu dle sebe, když jsem byla malá. Pokaždé jsem si říkala, že budu v pohodě a nikdy jsem nebyla (já fakt byla extrém, pokousala jsem doktorku, když mi pichala injekci), a pamatuju si vše, protože to bylo kolem toho 5-6 roku. a pak to přešlo samo.Moje dvouletá malá je zas jiný extrém, ta to má ráda i u doktroky i v nemonici, za injekci, kapačku, braní krve poděkuje a jdem. Nechápu. po mně určitě není ![]()
A nebo mě napadlo.. zkusit ho jakoby vyhecovat. žě třeba děti v čekárně jsou statečné, ty sji určitě taky, víc jak ona, zládneš to líp jak ony.. Určitě budou plakat a ty ne..
@Ostružka ona mi na to rekla, ze ty deti se taky musi vest k tomu, no dobre jdu k doktorce, aby mi pomohla mozna to bude trochu neprijemne, ale nic co by bolelo a nedalo se to vydrzet, ale jak to vysvetlit, uz tak bojacnemu diteti v 5 letech nevim netusim jak mu to podat, no asi bych vam mela taky napsat, ze ja byla uplne to same
bylo to se mnou silene, nikdo uz se mnou k dr nechtel chodit
![]()
@Lili já si taky myslím, že v 5 letech je to normální, bych z toho nedělala vědu, být tou doktorkou. jasně, že mu to budeš vysvětlovat a utěšovat a tak, ale je prostě ještě malej
@Lili píše:
To jsem prave zkousela, prijde mi, ze uz jsem vyzkousela snad vsechno, on uz zacne brecet v cekarne, nechce, aby mu doktorka odebirala krev, aby mu koukala do krku tim drivkem jak rika…, uz minule jsem dostala vynadano, ze jak ho ma vysetrit, kdyz to nejde, ze at tam tedy s nim nechodim kdyz si nenecha podivat ani do krku s drivkem, ze bych ho mela ucit, ze jde proste k dotorovi tak trochu toho neprijemneho tam bude, ale on si to proste nenecha vysvetlit, bojuji s nim tedy i doma, kdyz mel trisku v prstiku tak si ji proste vyndat nenecha ani po dobrem ani po zlem, musela jsem ji vyndavat v noci kdyz usnul, nevim jak uz si poradit, a tento tyden musime na prevenci, tak premyslim a nemuzu na nic prijitPříspěvek upraven 27.04.15 v 12:02
Mám dceru 2,5 roku. od dvou let mi nepláče o doktoru ani při očkování. prostě ji cca 3 dny dopředu říkám co ji čeká hrajeme si na to. A ono je to na to připravená a v pohodě to zvládne. v čekárně si řekenem že když to zvládne jak jsme se domluvily tak že si potom muže vybrat jestli na hřiště nebo třeba lízátko a nemám žádný problém.
každé dítko je jiné
ale třeba dopředu ho na to připravovat povídat si o tom s ním a tak
Holky vy jste vyborny, dekuji vam vsem, ja ho tedy neutesuji, ani kdyz upadne, reknu, uz je to dobry a v poho, jsi muj sikula, jdeme na zmrzlinu…s tim hecem to tento tyden tedy fakt zkusim to by na maleho chlapa mohlo zapusobit ne?
@Dvěstěnožka tak to delam, malej mi slibi, ale pak si asi nemuzu pomoci, ve 2,5 letech mi to nedelal taky, asi nejake obdobi nebo co
Ahoj
já jdu s klukem na preventivku plus očkování za 14 dní..dlouho u Dr. nebyl, moc nemarodí, takže si povídáme co ho tam čeká a musím ho štípat do ruky, to vyžaduje on podotýkám
aby prý věděl jak moc to očkování štípne. Sám se dušuje, že to zvládne, jak je velkej, slíbila jsem mu když nebude bulet pidi hračku, tak jsem sama zvědavá jak to bude probíhat..držím palce!!!
@Lili já bych asi změnila hlavně doktorku.. je to uplně normální, že se bojí, kor když je malej.. prostě má strach.. a když na něj bude i ona hodná, bude klidnější
.. a jinak bych teda asi uplácela
@medunka23 u zubarky to zatim tedy nedelal, ale tam pani doktorka prohlizi celou rodinu, tak mu to asi neprijde, hlavne mu tam neberou tu obavanou krev, ukazuj mu to, hrajeme si, vecer mu povidam jak to tam chodi, ma to uspech ovsem jen do doby nez se v cekarne otevrou dvere…
@Míšáneček to se mi nechce, nikdy jsem s ni nemela problem, lecila jeste me, mam tam prihlasene obe deti, asi tam mela od rana vic takovych deti, tak jsem to odnesla nebo nevim, kazdopadne ja bych taky byla rada, abych docilila toho, aby tak nevyvadel, jenze ja zaroven vim jak to probihalo se mnou, vim jak jsem se silene bala, kdyz jsem byla mala, ja ho chapu, rada bych mu to ulehcila, tak me zajimalo jak to delaji ostatni maminky a jejich triky
Příspěvek upraven 27.04.15 v 12:53