Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@doubledecker navic si myslim, ze by se to pani doktorky muselo dost dotknout, protoze mi na kazdy pozadavek dost vychazela vzdy driv
Tak pokud se projevuje jak velitel a vyzaduje, aby bylo podle nej.Tak by nemuselo byt na skodu, kdyz na nej pani doktorka houkne, to by se mohl uklidnit. Petilete dite uz na to ma rozum, ze ne vse je vzdy prijemne a je proste to nutno vydrzet.
@Lili Pokud si Vaše děti jako malé u paní doktorky musely dost „užít“, není asi divu, že se může takový nějaký blok projevit. Za sebe, pokud už mají nepříjemnosti za sebou, ale nesou si to ve vztahu k paní doktorce, zkusila bych opravdu jít jinam a dát jim zkušenost, že doktor nemusí vždycky znamenat bolestivé a nepříjemné věci, že se opravdu často jenom podívá, aby věděl, že je všechno v pořádku. Paní doktorka by měla být profesionálka, takže si myslím, že po vysvětlení, že proti ní Vy nic nemáte, by snad měla pochopit situaci a nebrat si to osobně. Přece jde o ty děti - Vám i jí - a doktory budou potřebovat celý život, bylo by asi dobré, aby k nim měly důvěru… ![]()
@mado Na druhou stranu, souhlasím, že pokud se jedná o poměřování sil - jestli si jako dokáže „vyvztekat“, jaký průběh bude návštěva doktora mít - asi by zásah z pozice autority, laskavý, ale rázný, mohl udělat hodně.
@Lili píše:
uz minule jsem dostala vynadano, ze jak ho ma vysetrit, kdyz to nejde, ze at tam tedy s nim nechodim kdyz si nenecha podivat ani do krku s drivkem, ze bych ho mela ucit, ze jde proste k dotorovi tak trochu toho neprijemneho tam bude
konec citaceZa me radim: zmenit doktorku.
Nase pediatra by si tohle nedovolila. Nase ma na deti cit a dokaze si je ziskat a kdyz to nedokaze a jeste vynada mamince, potes koste teda.
Petilete dite zatim nemam, tak nemuzu rict, do ceho uz muzes petileteho tlacit a do ceho ne… ale postoj pediatry mi nepripada spravny, 5ti lete je jeste dost male dite na to, aby to na nej zkusila formou hry nebo nejak odvedla jeho pozornost ci ho rozptylila a ne nadavat mamince a rozcilovat se.
Tak jak to tak čtu, myslím že není problém v tom, že by se bál, ale v tom, že si chce vydupat aby nepříjemná vyšetření nemusel podstupovat, to je trošku jiný než že se bojí. Ono to možná lékařka vidí a proto tě seřvala, ale tady měla spíš houknout v nějaký přiměřený míře. Možná bych taky zvažovala výměnu lékařky, protože jak už tu bylo zmíněno, pokud není ochotná některé věci u malého dítěte dělat, je to blbý.
K tý ordinační době, hele rozumím tomu dobře, že bere preventivky ráno s odběrama, to znamená že zdravé děti míchá s nemocnýma???
@medunka23 nemicha rano jsou odbery a preventivky, nemocne deti od 9 a odpoledne miminka
holky vcera jsem zacala s nacvikem, moc se na to netvaril, hra na doktora ho vzala jen pokud se dival jak vysetruju brachu
no zitra mi drzte palce snad to dobre dopadne, uz mi rano rikal jestli by tam nemohl jit jiny den
![]()
Tak ze všeho nejdříve Vám na zítřek držím palce, ať to u doktorky na preventivce dopadne v rámci možností dobře.
Mně to spíše příjde, že si synek s doktorkou prostě nesedí. A je to o nich dvou, i když třeba je to jinak bezvadná doktorka. Upřímně, sama píšeš, že mu řekla, ať jde a už k ní nechodí. Tohle přece neustála.
Jestli by dcerce něco takového řekl náš pediatr, hodně bych se rozmýšlela, jestli k němu ještě někdy půjdem. Jak k té doktorce má mít tvůj syn důvěru? Je mu přece jenom 5 let. I když se může už zdát velký, je to pořád malý kluk. Vím o čem mluvím, mám 5tiletou dcerku, která má z doktorů panickou hrůzu. Díky ušaři se bojí i zubařky, u které si dříve bez problémů nechala vrtat zoubek. Na preventivce byla zubařka zděšená, proč se jí malá tak bojí. Ale její pediatr, je hodný a s dětmi to umí, tak je taky jediný, kterého se nebojí. Ušaře jsme kvůli jeho přístupu měnili za doktorku. Zatím to alespoň trochu pomohlo. I když i ona musela na malou houknout, že ji chce jen vyšetřit a je hodná, ale umí se taky zlobit. A malá se pak vyšetření podvolila. Kdyby jí ta doktorka řekla, tak tu příště nechoď, malá by se zatvrdila a byl by opět hysterák.
Jo a pětiletou prevenci už i s očkováním máme za sebou. To bylo divadlo pro změnu ze strany sestřiček. Fakt máme štěstí
.
Ještě na doplnění. Ta nová ušařka se malou dokonce sama snažila uplatit dárečkem - malým ozdobným svícnem
.
@Lili pracuju jako zdr. sestra na chirurgii a taky tam občas bojujeme s dětičkama
Nejhorší je odběr krve či šití, ale to chápu, že se bojí a tak pláčou. Jen je hrozně důležitá spolupráce rodičů..správně ho udržet, když už se vzteká a tak. Já jim vždycky vysvětlila, že to jen trošinku štípne a dostane obrázek nebo hračku..pak jsem je moc chválila, jak jsou stateční a že mamka musí koupit nějakou dobrotu..pokud dítko neudržela ani maminka a občas ani tatínek, tak občas bylo lepší si děti vyšetřit bez rodičů..někdy tolik nevyváděli. Ale si by na tom měla zapracovat i doktorka, aby se ten vztah zlepšil..zase bych ji za to, že vám řekla ať k ní nechodíte, tolik neodsuzovala..ono stačí několik takovýhle vzpurných dětí a člověk toho má občas plný kecky.Ale třeba by jiná dr byla lepší… a už jste zkoušela jít na něj rázněji? Taky někdy pomůže-jako rázně mu domluvit, že takhle teda ne a že je už velikej chlap a ne ostuda a že to zvládnete atd.Oni se taky občas vztekají, že prostě chtějí a zbytečně dělají hysterický scény a už záleží na přístupu rodičů, jak si je zvládnou. Abych byla upřímná, tak ty děti co řvaly jen co vešli do ordinace a člověk se na ně ani nemohl podívat, protože už to bylo špatně, tak těch bych za směnu moc nedala. Zkusila bych na vašem místě vysvětlovat trochu rázněji…ale každý dítě je jiný a tak asi nejde vyloženě poradit co by platilo na toho vašeho bojovníka
![]()
Ahojky holky tak to mame za sebou ![]()
@Poho87 ja prave doktorku vubec neodsuzuji, naopak ji chapu a snazim se zamakat na tom aby s malym byla vetsi rec a tolik se nebal, holky diky vam vsem za reakce snad se to bude vekem a vysvetlovanim lepsit
Byl to tedy trochu boj
vysla sestricka a rikala mu ze ji pujde namalovat obrazek a on ze ne bez maminky ne, sestricka rekla, tak to tady nejak poreste a odesla, tak jsem mu rekla, ze je velky statecny kluk, ze kdyz to zvladne, ze mu odpoledne neco koupim tak on ze tedy ne, tak jsem do nej chvilku hucela pak vysla sestra a sel s ni…
pak me zavolala pani doktorka poslouchala ho, on na ni otevrel pusinku rekl ze ji otevre hodne
tak ho pochvalila koukla na pater nozky atd a pak mu rekla aby si lehnul ze mu koukne na brisko, tak to se taky trochu zdrahal, ale lehl, a ze pindu ji ukaze sam tak ho nechala pochvalila a pak rekla aby se otocil, tak to tedy bojoval, ja mu utrela slzy a pridrzela ho a rekla ze je velky kluk, doktorka mu preockovala tetan a pak jsem ho sundala a rekla no jsi stanecny a jsi sam rad ze jsi to zvladl vid tak se usmival a rikal ze jo rekl doktore cau a bylo to
![]()
@Lili no takže nakonec vcelku normální prohlídka…
podle mě to zvládnul perfektně.. ![]()