Dát dítě do školky či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.4.15 18:08

dát dítě do školky či ne

Ahoj holky, prosím o rady a zkušenosti, v září malé budou 3, 5 roku, a narodí se nám druhé dítě, přemýšlím, zda dát malou do školky nebo nechat doma, aby pak nějak to nebrala, že se jí chcu zbavit, a dát do školky, když budu pak mít druhé dítě? má někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.4.15 18:13

Přesně to řeším také. Synovi bude 3,5 a začátkem října se narodí sourozenec. Pediatrička nám školku nedoporučuje, max od jara. Prý hlavně proto, že školkové děti jsou často nemocné a to miminko všechno chytne.

Rozhodnutí o přijetí do školky se dovíme koncem týdne. Takže zatím není žádná jistota. Ke všemu musíme ještě vysadit plínku a to se nám pravda moc nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 18:16

Neumím si představit mít takhle velké dítě doma, bude strašně zabržděná ve vývoji. Jedna moje kamarádka to taky tak má, holčičce už jsou víc než 4 roky a ve školce byla párkrát, je asociální, maminka ji oblíká atd. Hrůza. Určitě bych ji dala do školky. A tříleté dítě s plenkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.4.15 18:18

V září bych nedávala, hlavně kvůli nemocem, které by ze školky tahala. Nechala bych to na pololetí, pokud je ta možnost, nebo na další rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.15 18:19

@kacz a tříleté dítě s plenkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 18:21

@Špuntice1986 …je ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.4.15 18:24

Do školky bych nedávala, rok bych počkala. Nic jim neuteče. Bála bych se nemocnosti. Nám přišel jeden školkový bacil domů a pro mimino katastrofa a co vidím v okolí mimina, co mají staršího sourozence ve školce, tak je to ve většině případů děs a hrůza.

@kacz to nebude ve školce ale v dítěti, mamince…, synovi je 3,5 roku, do školky nechodí a je na tom lépe než o 9 měsíců starší dítě od známé, co už je rok ve školce ;).

• Citovat
  • Upravit
2961
@kacz píše:
Neumím si představit mít takhle velké dítě doma, bude strašně zabržděná ve vývoji. Jedna moje kamarádka to taky tak má, holčičce už jsou víc než 4 roky a ve školce byla párkrát, je asociální, maminka ji oblíká atd. Hrůza. Určitě bych ji dala do školky. A tříleté dítě s plenkou…

To jako že bude ZABRŽDĚNÁ proto, že nechodí do školky? Takže děti maminek, které nemají potřebu (a samozřejmě nutnost, to je něco jiného) dávat tří nebo čtyřleté dítě do školky jsou opožděné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

To záleží na malé, nemyslím, že je dítě, které potřebuje pomoct s oblíkáním asociál, ani že jí něco uteče…a v září bych já jí osobně nedala ani omylem a to kvůli miminu, měla jsem novorozence a školkové dítě v prosinci a byl to děs, ve dvou měsících mládě skončilo na antibiotikách, a to už bylo té mé starší pět, tudíž vyzrálejší imunitní systém, tolik toho domů netahala, přesto šílenost, dusící se novoč, který nespal, nejdl, nešlo mu dýchat, léky pro ně pořádně nejsou…no fuj, ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.15 18:26

@kacz Aha, tak dík, že to vím. Myslela jsem, že to není nic neobvyklého, když dítě je normálně na nočník připraveno mezi 2-3 rokem, přičemž samozřejmě existují individuální rozdíly.

Tak to se teda budu strašně stydět a nevylezu ani na chodník před barák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
20.4.15 18:28

Ne každé školkové dítě je více nemocné ;) V tomto věku kolektiv už potřebují vždyť nemusí chodit každý den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 18:30

@sloninka dítě v tomhle věku nutně potřebuje kolektiv. Leccos okouká od vrstevníků, začne je dotahovat, naučí se spolupracovat, být bez maminky. Já bych si to na triko nevzala, mít dítě tak dlouho doma.

Nedávno jsem četla nějakou studii (hledat to nebudu, Google snad má každý), kde se sociolog vyjadřoval k absolutní nenahraditelnosti vzdělávání ve věku 3-6 let. Je prý prokázáno, že děti, které nechodí do školky, mnohem častěji nezvládají školu, mají odklady nebo dokonce končí ve zvláštní škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.15 18:31

Já moc nevěřím tomu, že nás vezmou. U nás je dost málo míst a ročně se do školky nedostane kolem 80 dětí - takže budu mít doma do jara asociála.

A jináč, myslíte že bude velký rozdíl dát dítě až na jaře do školky? Nebo opravdu vyčkat ten rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 18:33

@Špuntice1986 zbavit plenky mezi druhým a třetím rokem neznamená, že je ve třech letech v plence 24h denně. Můj kluk je extrémně zabržděný v těchto praktických věcech a po druhém roce už měl plenku jenom na noc.

Je to lenost maminky. Vím, špatně se to poslouchá, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2961
20.4.15 18:33

@kacz Mám za sebou pěknou řádku praxe jako učitelka ve školce i na 1.st. ZŠ a paušální tvrzení, že dítě ve 3 letech potřebuje kolektiv je kec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí