Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Špuntice1986 klídek, malý budou za 3 měsíce 3 roky a odplenkovala jsem během 3 dnů minulý týden.
Měla prostě hysterák na nočník, tak jsem tomu dala čas. V ostatních věcech bych řekla, že je zase od ostatních dětí naořed. Holt, každý jsme jiný.
Zatím ybch nedávala, ty školkový bacily jsou šílený, k tomu mimčo..3,5 letému nic neuteče
@sloninka tady se bavíme o tom, jestli dítě půjde do školky ve 3,5 nebo ve 4,5 letech. Čemu bys navrhovala dát přednost?
@kacz A moje dítě je 24h v plence? Napsala jsem, že se nám nedaří odbourat plenku! To neznamená, že v ní chodí celý den. Je bez pleny a má jí jen na spaní, jen si neřekne a má dost časté nehody.
Takže příště lépe číst a nedělat ukvapené závěry.
@kacz píše:
@sloninka tady se bavíme o tom, jestli dítě půjde do školky ve 3,5 nebo ve 4,5 letech. Čemu bys navrhovala dát přednost?
Je nutné vidět souvislosti. Určitě není nutné, aby děcko 3,5 r. šlo do školky na podzim, když je doma miminko. Asi tam není situace, že by mrňous škemral, že do školky chce. Pokud by se třeba uvolnilo místo, tak pak zkusit školku od jara, ale pokud by to bylo až za rok, tak se nic neděje.
@kacz každé dítě je na kolektiv připravené jindy. Synovi bude 3,5 a teprve tak měsíc vidím, že by školku zvládal bez problémů a pokud se dítěti styk s vrstevníky zajistí jinak, tak školka podle mě není potřeba vůbec ![]()
A klidně bych dala dítě ve 4,5 letech, 2 roky školky dítěti stačí.
A když už jsme u toho, jak dotáhne vrstevníky, tak já teda v okolí spíš vidím opak. Do školky se dostane dítě, co zvládá spoustu věcí, vidí jak to mladší neumí a nemusí a konec.
Pokud bych měla možnost, dala bych dítě např. na 2-3 dopoledne v týdnu do lesní školky, co vím z okolí, tak tam se bacily šíří méně.
Nedavala bych. Nemoci, plus kombinace sourozence a odlozceni od maminky mi neprijde dobra. Nic ji neutece. Navic teda i z praktickeho hjlediska, vypravit rano sebe, novoska a triletaka mi prijde jako dost zbytecna komplikace. Nechala bych to na pristi rok, az budes mit doma batole, bude to fajn.
Ja bych do skolky od zari nedavala, kdyz uz tak az od jara. Zkus se domluvit na nastupu, jestli je mozne nastoupit az na jare, aniz bych musela platit skolkovne. {ale to teda nevim… }
Jevi se mi to praktictejsi. Nebude ti tahat domu skolkove nemoce a hlavne oblikat novorozene a skolkove dite… bude zima, budes muset z domu pred osmou hodinou a bude velka zima.
Já mám doma kluka dva a kousek, chodí už dávno příležitostně do školky a teď už potřebuje nastálo kolektiv jako sůl… kdekoli jsme mezi dětma, tak se může zbláznit radostí. Chápu, že každé dítě je jiné, ale kdyby byl ještě doma dva roky, tak bych ho opravdu regulérně brzdila ve vývoji.
Je asi fajn se na to podívat i trochu jinak než tak, že je to pro mámu pohodlnější nebo že se šíří bacily.
Tak co se týče bacilů, záleží na každém jedinci jak se s tím popere. Starší šel do školky když bylo mladšímu 8 měsíců a žádný děs, běs a hrůza se nekonal. Jako ano rýmu a kašel měli často, většinou bez teplot a každý jednou za život zánět středního ucha s antibiotiky. Ty jinak kromě toho neměli.
A co se týče názoru že dítě bez školky nezvládá školu. No nevím. Jsem pravda starší ročník, do školky jsem nechodila, jenom poslední rok před školou do tzv. Předškoláků. Základku jsem vychodila se samými jedničkami, mám i vysokou. To se nechlubím, jen konstatuji, že to podle mě souvislost nemá. Ale je pravda, že jsem byla víc samotářská, zakřiknutá, neprůbojná. Otázka je, jestli je to povahou nebo absencí školky.
No vidíš a můj je ve školce první rok a byl od září nemocný 16×. Kdyby mi měl ty nemoci hodit na mimino… a představím si, že díky tomu ani s tím miminem nechodím pomalu rok ven… tak mě klepne.
@Kacka2 píše:…
Tak co se týče bacilů, záleží na každém jedinci jak se s tím popere. Starší šel do školky když bylo mladšímu 8 měsíců a žádný děs, běs a hrůza se nekonal. Jako ano rýmu a kašel měli často, většinou bez teplot a každý jednou za život zánět středního ucha s antibiotiky. Ty jinak kromě toho neměli.
A co se týče názoru že dítě bez školky nezvládá školu. No nevím. Jsem pravda starší ročník, do školky jsem nechodila, jenom poslední rok před školou do tzv. Předškoláků. Základku jsem vychodila se samými jedničkami, mám i vysokou. To se nechlubím, jen konstatuji, že to podle mě souvislost nemá. Ale je pravda, že jsem byla víc samotářská, zakřiknutá, neprůbojná. Otázka je, jestli je to povahou nebo absencí školky.
K té pohodlnosti… Není od věci se zamyslet, jestli se ti bude chtít vstávat každé ráno v půl sedmé a půjdeš za chvilku do mrazu… nebo budeš doma v zimě ještě v osm v pyžamu a v pohodičce srkat kafe… ![]()
@Black Cat… a děcka budou tupě zírat na pohádku a všichni společně budeme spokojeně krnět. Děkuji, nechci.
@kacz píše:
@Black Cat… a děcka budou tupě zírat na pohádku a všichni společně budeme spokojeně krnět. Děkuji, nechci.
To neumíš doma nabídnout dětem jinou zábavu než dívání na pohádku? Pokud považuješ dívání na TV za náplň dne, tak se nedivím, že se tvůj syn třese na společnost.