Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jahudka82 píše:
To bych chtěla vidět, kolik tam těch 100% zdravých dětí mají. Jestli se jim vyplatí tu školku vůbec otvírat pro 10 nejodolnějších kusů…Jee ale ještě že jsi mi toto téma připomněla, musím jít napsat omluvenku do aplikace! Taky máte Twigsee? Sem čuměla jak puk v září, co tady zavádí za novoty. Dobrou a ať jste zdraví! Určitě za Dr zajděte, jestli to už trvá moc dlouho. My s rýmou aspoň na chvíli ven jdeme. Zvlhčí se sliznice. Samozřejmě ale pořádně oblečený, to počasí je fakt masakr co - pak nemají být všichni marod. Hlídáme ted tchanom ještě psa a barák, jsou pryč. Jinak ji právě hlídá babi. Teda když má volno (směny). Tak se jen modlím, aby to skončilo u té rýmy. Já ji mám taky, naprostou výstavní. Rýmě zdar a kašli zvláště
Jj máme twigsee, od loňska, tak už jsme zvyklí. Ven normálně chodíme, taky jak jinak se dostat nakoupit a na tři týdny se zavřít doma prostě nejde
Loni právě od půlky srpna jela Imunor, takže do prosince byla celkem v pohodě. Letos jsem psala doktorce minulý týden skoro zoufalá, tak jí ho poslala, takže půjde na druhou dávku. Doufám, že jí to zabere a něco odchodí
![]()
@Margery píše:
Jj máme twigsee, od loňska, tak už jsme zvyklí. Ven normálně chodíme, taky jak jinak se dostat nakoupit a na tři týdny se zavřít doma prostě nejdeLoni právě od půlky srpna jela Imunor, takže do prosince byla celkem v pohodě. Letos jsem psala doktorce minulý týden skoro zoufalá, tak jí ho poslala, takže půjde na druhou dávku. Doufám, že jí to zabere a něco odchodí
![]()
Aha, o tom Imunoru slysim poprvé, to je tedy nějaké jakoby očkování pro lepší imunitu?
@Jahudka82 píše:
Aha, o tom Imunoru slysim poprvé, to je tedy nějaké jakoby očkování pro lepší imunitu?
To je imunomodulátor, co má imunitu „nakopnout“, aby začala normálně fungovat. Dává se u lidí s potvrzenou poruchou imunity (měla by tedy), jsou to takové malé lahvičky s lyofilizátem, nalije se tam voda a vypije se to nalačno (u nás takto scifi, ale dostanem to do ní). Snad jí to zabere. Jinak do ní cpu ovoce, zeleninu (víceméně bez úspěchu), probiotika, vitamíny a stejně je to celkem jedno.
@Margery píše:
To je imunomodulátor, co má imunitu „nakopnout“, aby začala normálně fungovat. Dává se u lidí s potvrzenou poruchou imunity (měla by tedy), jsou to takové malé lahvičky s lyofilizátem, nalije se tam voda a vypije se to nalačno (u nás takto scifi, ale dostanem to do ní). Snad jí to zabere. Jinak do ní cpu ovoce, zeleninu (víceméně bez úspěchu), probiotika, vitamíny a stejně je to celkem jedno.
Díky, vím od kamarádky že jsou nějaké léky na imunitu, taky řešila u dětí, ale nevím co přesně měli. Teď sem trnula aby mi kluk neodmarodil víkend na vodě (zakončení sezóny s oddílem) v tom počasí, ale vypadá v pohodě, ťuk ťuk! 🙏
@Anonymní píše:
Ahoj, nemůžu se rozhodnout, takže prosím o Vaše názory. Daly byste dítě do školky? Má kašel, občas záchvaty kašle ze zadní rýmy, trošku jí teče z nosu (bílá rýma). To vše už tři týdny, pár dnů jí to teklo, ted už zase ne. Teplotu nemá a hlavně už je tři týdny s tím doma a mně dochází trpělivostVen normálně chodíme, u Dr. jsme byli před týdnem a ten zkonstatoval, že má rýmu
.Počítám s tím, že bude mrzení, že je zas ve školce a bude brečet, takže příznaky té rýmy budou daleko viditelnější.Celou dobu dostávala prospan, na noc kapky na kašel, mazali jsme tymiánovou mastí, dávali kapky do nosu (pár dnů, ne celou dobu), mořskou vodu, odsávali, neodsávali. Rýma je prostě beze změny. Dostává denně antihistaminika a taky nic
. Co myslíte? Díky.
a to ti na to napíše očr? ![]()
@Keyllah píše:
a to ti na to napíše očr?
A proč by neměla? Dítě má záchvaty kašle a rýmu.
Kam by ty matky asi měly dát děti, když je ve školce nevezmou?
@Lojzísek píše:
A proč by neměla? Dítě má záchvaty kašle a rýmu.
Kam by ty matky asi měly dát děti, když je ve školce nevezmou?
ale doktor zkonstatoval jen tu rýmu, o kašli nic. A opravdu ne každý doktor napíše očr pouze na rýmu a ne každá matka může být s dítkem doma po dobu několika týdnů, kdy už očr není placené…
@Keyllah píše:
ale doktor zkonstatoval jen tu rýmu, o kašli nic. A opravdu ne každý doktor napíše očr pouze na rýmu a ne každá matka může být s dítkem doma po dobu několika týdnů, kdy už očr není placené…
A zakladatelka ma OCR? Nenasla jsem tu informaci.
@Janča6 píše:
A zakladatelka ma OCR? Nenasla jsem tu informaci.
já právě také ne, tak jsem se jen zeptala. psala, že už je s dítkem, 5let, třetí týden doma. tak mě to právě zarazilo
@Keyllah píše:
Třeba může mít home office ![]()
@Keyllah píše:
já právě také ne, tak jsem se jen zeptala. psala, že už je s dítkem, 5let, třetí týden doma. tak mě to právě zarazilo
Muze mit home office. Nebo ja jsem jednou byla doma s 5,5letou dcerou 7 tydnu v kuse. Ven jen na kontroly k lekari. Jenze to s nami byly doma i mladsi (3,5 a 2 roky), takze jsem neresila praci. Nevim, jak to ma zakladatelka. A to jsme fakt nesly ven ani s mladsimi, protoze ta nemoc (zanet ucha, ze to skoro vypadalo na zanet mozkovych blan) zacala v lednu 2020, cely leden a unor venku hrozne foukalo (takze s nemocnou ven fakt ne) a manzel byl od rana do vecera v praci a kdyz uz vecer prisel, tak byla venku takova zima, ze se nam tam nechtelo. Pak v breznu v patek kontrola, kdy doktorka rekla, ze v pondeli uz konecne muze do skolky. A v nedeli mi prisla SMS ze skolky, ze kvuli covidu je skolka do odvolani zavrena. Ale tak to uz jsme aspon chodily ven.
Takze nejake “nejde byt 3 tydny doma” me rozesmalo. Pokud zakladatelka nemusi pracovat. Nakupy teda tehdy nastesti probihaly pres Rohlik. Ale nase holky se i pri ctyricitkach vetsinou “vesi na lustr”, jak tu nekdo psal. Takze byt s nimi nemocnymi dlouho doma je narocne. Ted kor, protoze od covidu ma manzel homeoffice, takze ho rusi jejich pripadne hadky.
A vloni jsem byla doma s 5,5letou po tezkem urazu od dubna do konce cervna. Nejdriv musela mesic jen lezet, ani na WC nesmela. Pak se ucila chodit. Takze do skolky samozrejme nemohla. Sla az v zari. Ale to jsme aspon nekdy chodily ven s ostatnimi (nejstarsi chodila do skoly, 4leta byla doma, aby ze skolky neprinesla virozu, kterou by ohrozila zranenou, a jeste jsme meli rocni) a mohla sedet a ucit se chodit, tak jsem ji vozila ven v kocarku.
Ano, když už jsem se odtajnila, tak píšu takhle. Dnes u doktorky opět zkonstatováno, že dítě má rýmu a z toho kašle, vzala jí teda stěry a pokračujeme doma, ve středu mám volat na výsledky
OČR nemám, pracuju na HO, tak není třeba, i tak bych byla doma dávno zadarmo.
@Janča6 pokud máš nějaké věci, co musíš oběhnout, pošta a podobně, k tomu doma hyperaktivní dítě s PAS, které prostě je zvyklé, že se denně projde a „udělá si venku svoje“, tak ven jdeš, když to jen trošku jde
do kolektivu nechodí, dětské koutky, hřiště a podobně nenavštěvujeme. Teplotu nemá, zchvácená není, očividně se hrozně nudí, tak at si hodinku pokouká na čerstvém vzduchu ![]()
@Margery píše:
Ano, když už jsem se odtajnila, tak píšu takhle. Dnes u doktorky opět zkonstatováno, že dítě má rýmu a z toho kašle, vzala jí teda stěry a pokračujeme doma, ve středu mám volat na výsledkyOČR nemám, pracuju na HO, tak není třeba, i tak bych byla doma dávno zadarmo.@Janča6 pokud máš nějaké věci, co musíš oběhnout, pošta a podobně, k tomu doma hyperaktivní dítě s PAS, které prostě je zvyklé, že se denně projde a „udělá si venku svoje“, tak ven jdeš, když to jen trošku jde
do kolektivu nechodí, dětské koutky, hřiště a podobně nenavštěvujeme. Teplotu nemá, zchvácená není, očividně se hrozně nudí, tak at si hodinku pokouká na čerstvém vzduchu
Vsak v pohode, kdyz to jde, tak nevidim problem v tom, jit ven. Ve vasem pripade vam to jen prospeje. Jenze nekdy to nejde, a pak to proste nejde. Proto me “rozesmalo” to tvrzeni, ze nejde byt 3 tydny v kuse doma.
Jinak to musis mit narocne, HO a doma hyperaktivni dite s PAS, ktere se neciti nemocne ![]()
@Janča6 píše:
Vsak v pohode, kdyz to jde, tak nevidim problem v tom, jit ven. Ve vasem pripade vam to jen prospeje. Jenze nekdy to nejde, a pak to proste nejde. Proto me “rozesmalo” to tvrzeni, ze nejde byt 3 tydny v kuse doma.Jinak to musis mit narocne, HO a doma hyperaktivni dite s PAS, ktere se neciti nemocne
Tak jsem tak nějak zvyklá. Ona leží, až když má 38,5 a víc a to ted naštěstí nemá, takže to beru pozitivně
měli jsme zatím štěstí, že jsme doma tři týdny v kuse být nemuseli, vždycky to aspon nějak šlo, tak dobrý.
@Janča6 taky ted dočítám, že jste to měli šílené
hlavně, aby už bylo jen dobře ![]()