Dát dítě do školky či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
20.4.15 19:13

@sloninka jistě že umím, ale nesrkám u toho spokojeně kafe.

Děláme doma leccos, máme zahradu a na ní pískoviště a prolézačky, jsme neustále venku, dneska jsme kreslili vodovkama, zítra jedeme vlakem do zoo… ale já nejsem pedagogická pracovnice, abych vymýšlela, den co den program, vystudovala jsem na něco úplně jiného a ten kolektiv prostě stejně nenahradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.4.15 19:16

Nedávala bych

dcera měla 3roky a 4mesice, když se v listopadu narodilo mimino. do skolky sice nastoupila (s tim, ze po porodu si ji necham mesic doma), ale nastup nezvladla, silene brecela, byla psychicky špatná. tak jsme školku zrušili úplně a šla až ve 4+ letech. naprosto bez problému, nic jí neuteklo a mladsi dcera alespoň prožila mesice po narozeni bez bacilu. po nastupu starsi do skolky byly nemocné často obe.
jestli dcera skolku vylozene nevyzaduje, nechej si ji doma, nic ji neutece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
20.4.15 19:18

Určité bych dala ale ne od září, déle. Vzhledem k miminku a vztahy mezi vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.4.15 19:28
@kacz píše:
@Black Cat… a děcka budou tupě zírat na pohádku a všichni společně budeme spokojeně krnět. Děkuji, nechci.

No já jsem měla novorozeně a zároveň starší šla do první třídy. A povím ti, že to byl pro mě pěkný záhul. Vypravit sebe a dvě děti. V zimě mi tekli čůrky potu po zádech. Protože jsem nevěděla, jestli oblíkat dřív sebe nebo děti a komu bude pak víc horko.
Takže ten první rok ve školce bych teda klidně oželela…
A jak píšu, malý je od září nemocný už po 16cté. Takže záleží, i jak nemocný kolektiv si zrovna vyžereš a jaký má dítko imunitu. To ti nikdo dopředu nepoví.
Já jen píšu, nad čím se zamyslet. Každý ať si to zařídí podle toho, jak mu to vyhovuje… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
20.4.15 19:33
@kacz píše:
Neumím si představit mít takhle velké dítě doma, bude strašně zabržděná ve vývoji. Jedna moje kamarádka to taky tak má, holčičce už jsou víc než 4 roky a ve školce byla párkrát, je asociální, maminka ji oblíká atd. Hrůza. Určitě bych ji dala do školky. A tříleté dítě s plenkou…

co to je za hloupost??? 8o moje dcera sla az ve 4, je samostatna, velmi oblibena, ma spoustu kamaradu..
a co to je trilete dite s plinou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
20.4.15 19:36

@kacz Tvl zabržděný dítě? To mi chceš jako říct, že když syn pujde do školky ve 4 letech bude zabržděnej? Že když má plínku na spaní a na ven, je zabržděnej? Myslím, že zabržděná budeš asi ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1824
20.4.15 19:52
@kacz píše:Nedávno jsem četla nějakou studii (hledat to nebudu, Google snad má každý), kde se sociolog vyjadřoval k absolutní nenahraditelnosti vzdělávání ve věku 3-6 let. Je prý prokázáno, že děti, které nechodí do školky, mnohem častěji nezvládají školu, mají odklady nebo dokonce končí ve zvláštní škole.

Jo, a týkala se dětí ze sociálně vyloučených lokalit… Není nad to, vytrhávat informace z kontextu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 19:54

@Zireael ano, to se týkala, ale konkrétně tohle tam bylo řečeno obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 19:56

@Black Cat jasně, bohužel už byla ve škole a to ranní kafíčko jsi musela oželet, co… hrůza :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 19:58

@Irinka0210 spíš je zabržděná maminka, která přesto že je doma, nebyla schopná tak velké dítě odnaučit od plenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
20.4.15 20:01
@kacz píše:
@sloninka dítě v tomhle věku nutně potřebuje kolektiv. Leccos okouká od vrstevníků, začne je dotahovat, naučí se spolupracovat, být bez maminky. Já bych si to na triko nevzala, mít dítě tak dlouho doma.Nedávno jsem četla nějakou studii (hledat to nebudu, Google snad má každý), kde se sociolog vyjadřoval k absolutní nenahraditelnosti vzdělávání ve věku 3-6 let. Je prý prokázáno, že děti, které nechodí do školky, mnohem častěji nezvládají školu, mají odklady nebo dokonce končí ve zvláštní škole.

Ještě jsem nedočetla diskuzi, ale na tohle reagovat musím…
Já osobně jsem šla do školky až v 5 letech, jen na ten jeden rok. Můj brácha do školky nechodil vůbec. A ani jeden z nás není asociál, umíme se oblékat sami a problémy jsme neměli ani na základní, ani na střední a dokonce ani na vysoké škole… :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
20.4.15 20:03
@kacz píše:
@Špuntice1986 zbavit plenky mezi druhým a třetím rokem neznamená, že je ve třech letech v plence 24h denně. Můj kluk je extrémně zabržděný v těchto praktických věcech a po druhém roce už měl plenku jenom na noc.Je to lenost maminky. Vím, špatně se to poslouchá, ale je to tak.

S tímhle zase naopak souhlasím, z vlastní zkušenosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
20.4.15 20:04

Takže vaše argumenty, proč ho nedat do školky, jsou - bude nosit domu bacily, budu moct ráno pít v klidu kafe a nebudu se muset honit, nic mu neuteče, ještě má plenky.

Není tam jediné pozitivum pro to starší dítě. Všechno je to jenom pohodlnost maminky. Jsou to vaše děti, dělejte, jak uznáte za vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
20.4.15 20:13
@kacz píše:
Takže vaše argumenty, proč ho nedat do školky, jsou - bude nosit domu bacily, budu moct ráno pít v klidu kafe a nebudu se muset honit, nic mu neuteče, ještě má plenky.Není tam jediné pozitivum pro to starší dítě. Všechno je to jenom pohodlnost maminky. Jsou to vaše děti, dělejte, jak uznáte za vhodné.

Ne, myslím, že jedním z těch důležitějších argumentů je pocit staršího, že ho maminka odstrčí a bude jen s miminkem… A tohle by pro mě byl argument si ho doma nechat… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.4.15 20:14
@kacz píše:
Takže vaše argumenty, proč ho nedat do školky, jsou - bude nosit domu bacily, budu moct ráno pít v klidu kafe a nebudu se muset honit, nic mu neuteče, ještě má plenky.Není tam jediné pozitivum pro to starší dítě. Všechno je to jenom pohodlnost maminky. Jsou to vaše děti, dělejte, jak uznáte za vhodné.

a jaky pozitivum je pro dite, ze bude velmi pravdepodobne často nemocne. a ze třeba bude mit pocit, ze po narozeni sourozence se ho maminka „zbavila“ odlozenim do skolky…
je třeba se na věc divat komplexne.
naší holku vodi do skolky tatinek, abych se nemusela rano honit. jsem kvůli tomu spatna a pohodlna? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí