Dát dítě do školky či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
21.4.15 12:58

@kjhui ten výzkum dělali v sociálně vyloučených lokalitách, ale to přece neznamená, že závěr se nedá aplikovat obecně. Rodina, i když se o dítě stará dobře, ne vždy dokáže zajistit dostatečně podnětné prostředí, kdežto školka ano.

Nejsem žádný sociolog, ale všechny děti mých kamarádek se ve školce skokově zvedly ve vývoji, některé se rozmluvily, jiné zlepšily samostatnost, našly si kamarády. Může to asi rok počkat, ale proč by mělo? Respektive proč to aspoň nezkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
21.4.15 13:20

@kacz Ja sla treba do skolky pred 6.narozeninami a nemam pocit, ze bych o neco prisla, ve skole jsem byla kupodivu jedna z nejlepsich. Segra musela ve 3 a skolku nenavidela, o samostatnost tam spis smutkem prisla a jeste mela psychikou zpusobene zdravotni problemy. Moje skoro trileta na skolku neni pripravena ani nahodou, mozna za pul roku to bude jine, ale rozhodla jsem se nedat. Rekla bych, ze je to na individualnim posouzeni matky, ktera sve dite poradne zna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
21.4.15 13:32

@kacz
Ahoj, právě že nelze aplikovat obecně. Zkoumá specifickou skupinu populace. Pokud jde o data OSN může jít o data od Rumunska po Anglii. Článek je zavádějící v tom popularizujícím nadpisu se školkami, ale docházka do školky je v obsahu jen jedna z mnoha zkoumaných věcí. A dost nepěkně si tam vyhráli s otázkou označení Romů. V některých pasážích je zmiňují či naznačují, byť pro to nemají neprůstřelná data. Dost pochybuji že by v přihlášce k zápisu do MŠ měly tamní školky otázku jste Rom ano/ne a pokud výzkumník nebo učitel spočítal děti s jinou barvou pleti tak to má nulovou výpovědní hodnotu a nelze do výzkumu použít. Zároveň v článku uvádějí že obyvatelé vyloučených lokalit nedávají děti z důvodů odlišné kultury a zbytečných nákladů spojených se školkou - co si pod tím každý představí? Kdo je kulturně odlišný ve vyloučené lokalitě? Sněhobílý nezaměstnaný?

Stejně tak byl formulován nedávný článek že hypoalergenní UM způsobuje alergie, protože u dětí které jsou „kojeny“ HA UM je vyšší výskyt alergií (lze uvažovat že léky na diabetes způsobují diabetes, protože u lidí beroucích léky na diabetes je větší výskyt diabetu než u širší populace?) Pokud se zkoumá úzce specifická skupina populace se specifickými podmínkami, nelze závěry zobecňovat na širokou populaci. Pokud chci závěry týkající se jí, musím zkoumat jí (nebo zkoumat obě skupiny a výsledky porovnat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
22.4.15 16:25
@kacz píše:Nedávno jsem četla nějakou studii (hledat to nebudu, Google snad má každý), kde se sociolog vyjadřoval k absolutní nenahraditelnosti vzdělávání ve věku 3-6 let. Je prý prokázáno, že děti, které nechodí do školky, mnohem častěji nezvládají školu, mají odklady nebo dokonce končí ve zvláštní škole.

Hm, jeste bych k tomu dodala, ze ne kazdy clanek na google pise opravdovy odbornik a musi mit nutne pravdu. To by me zajimalo, jakou delali konkretne studii, ze ktere jim vyplyva, ze deti co nechodi do skolky az do sesti let maji pak problemy a jak dosli k absolutnim zaverum.

Za me je tvuj nazor povrchni a neni to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
22.4.15 18:42
@Vermilion píše:
Hm, jeste bych k tomu dodala, ze ne kazdy clanek na google pise opravdovy odbornik a musi mit nutne pravdu. To by me zajimalo, jakou delali konkretne studii, ze ktere jim vyplyva, ze deti co nechodi do skolky az do sesti let maji pak problemy a jak dosli k absolutnim zaverum.Za me je tvuj nazor povrchni a neni to pravda.

ja toto viděla na čt24, ale tam se to týkalo jen a pouze Romů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
22.4.15 18:49

Jednoznačně do školky. Těch pro je mnohem víc než proti. Všichni nakonec budete spokojenější. Nech ji vyrůstat :kytka: ve školce si zvykne a pak už ani nebude chtít domů uvidíš..a ty budeš mít klid na mimčo ;)

• Citovat
  • Upravit
9556
22.4.15 19:09
@verulicek píše:
Jednoznačně do školky. Těch pro je mnohem víc než proti. Všichni nakonec budete spokojenější. Nech ji vyrůstat :kytka: ve školce si zvykne a pak už ani nebude chtít domů uvidíš..a ty budeš mít klid na mimčo ;)

to je opět tak strašně jednostranný názor :roll: moje holka si ve školce taky zvykla, ale že by nechtěla domů se říct nedá. nemůžete pořád dokola srovnávat ostatní děti s těmi co máte doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.4.15 21:03

Ja sama chodila do skolky od dvou a pul a doted (23) si pamatuju, ze to bylo hrozny a po mamce se mi strasne styskalo.. dokonce si i vzpominam, ze jsem tam brecela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
25.4.15 22:18

Máme to podobné. Dcerka v červnu 3r, v září narození mimča. Chceme dávat od ledna právě kvůli nemocem, pohodlí,(vstávání, krmení, oblíkání),a aby si nepřipadala odloučená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
27.10.16 11:53

Jdu si k vam pro nazor.. posledni dobou me to docela znepokojuje. Dcera začala od záři chodit do školky, jiz prvni den si vytvořila nejlepsi kamarádku. Pokaždé, kdyz tam ta holcicka je, do školky se tesi, nechce se ji domu apod. Ale kdyz tam neni, tak je to opacne. Tomu rozumím. Ale vcera nam učitelka povídala, ze dcera jen seděla a strasne brecela a kdyz přišla ta holcicka, úplně pretocila. Nechce si udělat jiné kamaradky. S nikým jiným se moc bavit nechce. Nevim jak to tam cely den probíha, toto mi řekla sama. Dneska byla posmutnela a řekla mi, ze se ta holcicka ted navi více s jinou holčičkou. Přijde mi to az nezdrave se takto upnout na jednu osobu. Mate někdo podobne zážitky, zkušenosti? Napad či doporučení, jak ji mohu nejak pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.23 17:55

Ahoj, nemůžu se rozhodnout, takže prosím o Vaše názory. Daly byste dítě do školky? Má kašel, občas záchvaty kašle ze zadní rýmy, trošku jí teče z nosu (bílá rýma). To vše už tři týdny, pár dnů jí to teklo, ted už zase ne. Teplotu nemá a hlavně už je tři týdny s tím doma a mně dochází trpělivost :roll: Ven normálně chodíme, u Dr. jsme byli před týdnem a ten zkonstatoval, že má rýmu :roll:. Počítám s tím, že bude mrzení, že je zas ve školce a bude brečet, takže příznaky té rýmy budou daleko viditelnější.

Celou dobu dostávala prospan, na noc kapky na kašel, mazali jsme tymiánovou mastí, dávali kapky do nosu (pár dnů, ne celou dobu), mořskou vodu, odsávali, neodsávali. Rýma je prostě beze změny. Dostává denně antihistaminika a taky nic :roll:. Co myslíte? Díky.

• Citovat
  • Upravit
589
15.10.23 18:02
@Anonymní píše:
Ahoj, nemůžu se rozhodnout, takže prosím o Vaše názory. Daly byste dítě do školky? Má kašel, občas záchvaty kašle ze zadní rýmy, trošku jí teče z nosu (bílá rýma). To vše už tři týdny, pár dnů jí to teklo, ted už zase ne. Teplotu nemá a hlavně už je tři týdny s tím doma a mně dochází trpělivost :roll: Ven normálně chodíme, u Dr. jsme byli před týdnem a ten zkonstatoval, že má rýmu :roll:. Počítám s tím, že bude mrzení, že je zas ve školce a bude brečet, takže příznaky té rýmy budou daleko viditelnější.Celou dobu dostávala prospan, na noc kapky na kašel, mazali jsme tymiánovou mastí, dávali kapky do nosu (pár dnů, ne celou dobu), mořskou vodu, odsávali, neodsávali. Rýma je prostě beze změny. Dostává denně antihistaminika a taky nic :roll:. Co myslíte? Díky.

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14717
15.10.23 18:13
@Anonymní píše:
Ahoj, nemůžu se rozhodnout, takže prosím o Vaše názory. Daly byste dítě do školky? Má kašel, občas záchvaty kašle ze zadní rýmy, trošku jí teče z nosu (bílá rýma). To vše už tři týdny, pár dnů jí to teklo, ted už zase ne. Teplotu nemá a hlavně už je tři týdny s tím doma a mně dochází trpělivost :roll: Ven normálně chodíme, u Dr. jsme byli před týdnem a ten zkonstatoval, že má rýmu :roll:. Počítám s tím, že bude mrzení, že je zas ve školce a bude brečet, takže příznaky té rýmy budou daleko viditelnější.Celou dobu dostávala prospan, na noc kapky na kašel, mazali jsme tymiánovou mastí, dávali kapky do nosu (pár dnů, ne celou dobu), mořskou vodu, odsávali, neodsávali. Rýma je prostě beze změny. Dostává denně antihistaminika a taky nic :roll:. Co myslíte? Díky.

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.10.23 18:39

A proc, kdyz tam stejne bude brecet…?

Zachvaty kasle uz jsou blby.

Zadny Prospan atd bych nedavala takhle dlouho, zato bych dala zvlhcovac, inhalace, cibuli k posteli, cecko+ zinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22496
15.10.23 18:40
@Anonymní píše:

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect