Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mam 3 leteho syna, chtela bych tak na jeden den v tydnu ho dat nekam, kde by se zabavil a kde bych nemusela s nim byt. Ma rad deti, kolektiv by mu neuskodil
co jsem se divala, tak vetsinou je to za pritotomnosti rodicu, ale jelikoz mam jeste 8 mesicni mimco, tak ho by to asi moc nebavilo. Proto me zajima, kam ho muymu dat? Dekuji
Tak bude nejaka soukroma skolka, kde se jde domluvit prave treba na jeden den v tydnu nebo casto maji tyhle sluzby v detskych a materskych centrech. musis hledat podle toho, kde bydlis.
U nás třeba bere soukromá školka. Pokud mají hodně dětí, tak na jeden den v týdnu nevezmou. Ale pokud se jim uvolní kapacity, berou i tyhle děti. Platí se pak hodinově.
@Ali-Ali píše:
Tak bude nejaka soukroma skolka, kde se jde domluvit prave treba na jeden den v tydnu nebo casto maji tyhle sluzby v detskych a materskych centrech. musis hledat podle toho, kde bydlis.
to je fakt - i Olympia, Ikea… synovi se tam líbí.
@omites píše:
to je fakt - i Olympia, Ikea… synovi se tam líbí.
to ale musis byt v tom obchode. Preci nemuzes nechat dite v ikea a jit domu
@omites píše:
U nás třeba bere soukromá školka. Pokud mají hodně dětí, tak na jeden den v týdnu nevezmou. Ale pokud se jim uvolní kapacity, berou i tyhle děti. Platí se pak hodinově.
Tak u nás je třeba berou celkem v pohodě - protože ne všechny ostatní chodí na 5 dní v týdnu, tak těmito dětmi „vykrývají“ ty méně naplněné dny, takže šanci má člověk zejména na pátek a čtvrtek.
@Vemas píše:
no je to nárazové řeší, to souhlasím ![]()
@MilijonDolarBejby Já dávám starší do lesní školky od tří let. Super a nestojí to tak strašný peníze jako jiné soukr. školky. Ale mají u nás teď dost plno, po té reklamě, co jim udělali poslanci
.
Já takhle využívám soukromou školku.. vžydcky den předem zavolám, že potřbuju dát druhý den dítě aje to ok. jsou na to i zařízení se szabou.. jednou za čas koupím 10 vstupů, a až je vyberem, koupíme zas nový…
@Krrysa píše:
Já takhle využívám soukromou školku.. vžydcky den předem zavolám, že potřbuju dát druhý den dítě aje to ok. jsou na to i zařízení se szabou.. jednou za čas koupím 10 vstupů, a až je vyberem, koupíme zas nový…
A kolik to stoji a od kdy do kdy tam je?
@Pipi 00 píše:
@MilijonDolarBejby Já dávám starší do lesní školky od tří let. Super a nestojí to tak strašný peníze jako jiné soukr. školky. Ale mají u nás teď dost plno, po té reklamě, co jim udělali poslanci.
Jo, to vypada dobre, mrknu na to. A jak je to cenove?
Hledam v Brne. Zabovresky a okoli, jelikoz nemam ridicak. Skolky jsou tady beznadejny, i ty soukromy prave
@Vemas píše:
V ikea může být max dvě hodiny a musíš být v dosahu toho jejich pípáku. Opustit obchodní dům je zakázáno.
@Krrysa píše:
Neteř to dělala taky tak. Na Praze 9.
@MilijonDolarBejby Lesní školka bez řidičáku nebude jednoduchá. Koukni, jestli nemáš nějakou hned vedle, tady by měla být mapa: http://lesnims.cz/. Ale hádám, že budou asi taky plní, berou většinou od jara a od září. Můžeš to ale zkusit. My platíme asi 2700 za dva dny 8 - 16. Blízko Prahy. Plno je tu taky všude.
Sousedka tu taky využívala soukr. školku, když zrovna nemají plno, nepravidelně. Je to taková maličká, má ji jedna paní doma v baráku se zahradou. Možná něco takového.