Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@JayLee to zní úplně skvěle, právě dřív bývaly stejné jesle pomalu v každé vesnici. Já žiju v 16 tisícovém městě a jsou tady jenom klasické školky, kde máš problém umístit dítě ve 3 letech. Spíš se ti to podaří ve 4 nebo 5.
Je to bída.
Naštěstí mám práci, kterou už od porodu dělám z domova a také pohlídá moje mamka, ale taky už bych od toho půl roku potřebovala alespoň jednou týdně do práce a takové jesle by byly k nezaplacení.
@esterka03 píše:
@JayLee to zní úplně skvěle, právě dřív bývaly stejné jesle pomalu v každé vesnici. Já žiju v 16 tisícovém městě a jsou tady jenom klasické školky, kde máš problém umístit dítě ve 3 letech. Spíš se ti to podaří ve 4 nebo 5.
Je to bída.
Naštěstí mám práci, kterou už od porodu dělám z domova a také pohlídá moje mamka, ale taky už bych od toho půl roku potřebovala alespoň jednou týdně do práce a takové jesle by byly k nezaplacení.
presne tak. Ja bych si taky chtela privydelat, ale mam smulu. Tohle je trosku nedomysleny a pochybuju, ze pristi rok mi ho do skolky vezmou, kdyz jsem na rodicaku s druhym. Jako clovek chce pracovat a nemuze, je to fakt postaveny na hlavu
@MilijonDolarBejby No u nás je to stejný, tříletý neberou ani náhodou, před dvěma roky nebrali ani čtyřletý. Ale my máme aspoň finance na ty dva dny v soukromý. Ty mateřský centra budou asi taky plný, ale zkusila bych. Čím dřív, tím líp. To je asi nejdostupnější možnost.
@MilijonDolarBejby - syn (22m) chodí do miniškolky, ale v Líšni, což je na druhé straně Brna.. Dávám ho tam na 2 dopoledne v týdnu, za měsíc to dělá 1700,–.
Na netu pár miniškoliček vidím v Žabinách a okolí, ale je to tam asi jednou tolik dražší, co tady u nás ![]()
@Maky.p píše:
@MilijonDolarBejby - syn (22m) chodí do miniškolky, ale v Líšni, což je na druhé straně Brna.. Dávám ho tam na 2 dopoledne v týdnu, za měsíc to dělá 1700,–.Na netu pár miniškoliček vidím v Žabinách a okolí, ale je to tam asi jednou tolik dražší, co tady u nás
no prave, ty ceny jsou hrozny