Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Vemas, ale nemusíš. Říkala mi tehdy paní, že jim tam takhle chodí dítě místo školky, aby maminka mohla pracovat. Musíš být ale na telefonu.
@Bábrdl píše:
V ikea může být max dvě hodiny a musíš být v dosahu toho jejich pípáku. Opustit obchodní dům je zakázáno.
Ja mam dite male tak jsem jeste nezkousela, ale cetla jsem v OC Galerie harfa normalne cenik hlidani/ hodina. V podminkach bylo pouze, ze diteti musi byt 3 roky. Jestli je maminka 5 hodin po kramech nebo 5 hodin doma je prast jsk uhod
No nasla jsem 1 skolku, nevim teda, jestli berou, ale 110kc na hodinu je celkem hodne
@MilijonDolarBejby vychází na to 500 kč na celej den + jídlo…
@MilijonDolarBejby píše:
No nasla jsem 1 skolku, nevim teda, jestli berou, ale 110kc na hodinu je celkem hodne
To je naprosto standartni cena. Co studentka, ktera by si chtela vydelat nejake penize? Ta by mohla jit pod cenu.
@Šarlota4 píše:
Ja mam dite male tak jsem jeste nezkousela, ale cetla jsem v OC Galerie harfa normalne cenik hlidani/ hodina. V podminkach bylo pouze, ze diteti musi byt 3 roky. Jestli je maminka 5 hodin po kramech nebo 5 hodin doma je prast jsk uhod
O OC harfa jsem nic nepsala, jen o ikei. ![]()
Pět hodin by to ale správně být nemělo ani na harfě, protože v takovém zařízení může být dítě max čtyři. V provozních podmínkách máš napsáno, že musíš být dostupná, takže můžeš asi jít domů, když bydlíš blízko, ale asi by sis neměla jet něco vyřizovat ve městě ![]()
Koutek je super tak na dvě hodiny, to se dítě zabaví samo. Ale potom se podle mě začne nudit. Není tam žádný program, nic. Leda když tam program je.
@MilijonDolarBejby píše:
Dají se sehnat i levnější, i v Praze. Okolo sedmdesáti.
@Bábrdl píše:
O OC harfa jsem nic nepsala, jen o ikei.![]()
Pět hodin by to ale správně být nemělo ani na harfě, protože v takovém zařízení může být dítě max čtyři. V provozních podmínkách máš napsáno, že musíš být dostupná, takže můžeš asi jít domů, když bydlíš blízko, ale asi by sis neměla jet něco vyřizovat ve městě
Koutek je super tak na dvě hodiny, to se dítě zabaví samo. Ale potom se podle mě začne nudit. Není tam žádný program, nic. Leda když tam program je.
No jisteze ty jsi psala o ikei a ja pridala jinou zkusenost. Co jsem rekla tak spatneho? ![]()
Ja ani netvrdim, ze je to pro dite na cely den to pravy orechovy. Ale je to jedna z variant. Nekteri rodice tak resi, ze nemohou mit dite ve skolce.
Materska centra nabizi ruzne hlidaci a zvykaci programy za rozumnou cenu.
@Šarlota4 píše:
No jisteze ty jsi psala o ikei a ja pridala jinou zkusenost. Co jsem rekla tak spatneho?Ja ani netvrdim, ze je to pro dite na cely den to pravy orechovy. Ale je to jedna z variant. Nekteri rodice tak resi, ze nemohou mit dite ve skolce.
Jo, určitě.
Máš naprostou pravdu. Nechtěla jsem nějak prudit. Koutky v obchodních domech jsou variantou pro krátkodobé nárazové hlídání. Třeba do té harfy běžně dávají maminky a tatínkové děti, když jsou na finančák, co je vedle. Je to praktické a příjemné pro dítě i rodiče.
Kamarádka takhle dává malou do ikei. Ona si v klidu dá kafe, něco dobrého, přečte maily nebo já nevím, malá si pohraje a pak jdou do ikei na oběd. Proto vím, že se tam musí zůstávat. Ale je to zadarmo.
@JayLee sakra, dost z ruky
ale dekuji, uprimne ti zavidim ale zaroven preji tuto moznost… kde jsou ty doby kdy byly jesle po cele CR pro vsechny maminky..? ![]()
@Šarlota4 píše:
To je naprosto standartni cena. Co studentka, ktera by si chtela vydelat nejake penize? Ta by mohla jit pod cenu.
Vim, ze jo, ale jsem na deti sama, chlap nasekal dluhy a nedava mi na deti nic, takze hruza. Studentka by byla dobra, ale ja chtela syna nekam do kolektivu mezi deti ![]()
@Bábrdl píše:
Dají se sehnat i levnější, i v Praze. Okolo sedmdesáti.
Hledam, ale zatim nic
@JayLee píše:
u nas funguji uz od 6ti mesicu jesle - 180 kc na celej den a je to i s jidlem a spanímtakze jesle ¨nebo soukroma skolka na den např
Tyjo, tak takhle levny jsem nenasla nic. No treba najdu
Školka - soukromá školka, mateřské centrum, kroužek určený dětem v této věkové skupině, rodina - (babičky, tety…?), nebo pokud je možnost, tak si často hlídají maminy s podobně starým dítětem na střídačku, příměstský tábor - taktéž bývá i od 3 let, otec dítěte, jesle…