Dát dítě do školky či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
15.10.23 18:44

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.23 18:48
@Lucie_Sx píše:
A proc, kdyz tam stejne bude brecet…?

Zachvaty kasle uz jsou blby.

Zadny Prospan atd bych nedavala takhle dlouho, zato bych dala zvlhcovac, inhalace, cibuli k posteli, cecko+ zinek.

Brečí tam posledních pár měsíců vždycky prvních pár dnů, než si zvykne :nevim: céčko dostává, nově i imunor. Vzduch zvlhčujeme celou dobu. Inhalátor nevlastním..

• Citovat
  • Upravit
556
15.10.23 19:16

Řeším teď něco podobného ale malá zakasle tak dvakrát za dopoledne rýmu nemá vůbec a stejně ji ve školce nechtějí :lol: ale se záchvaty kašle a zadní rýmou bych neposlala vůči ostatním to není fér. My to po čtrnácti dnech jdeme zítra zkusit :D takže od úterý počítám jsme zase doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.10.23 19:24
@Anonymní píše:
Brečí tam posledních pár měsíců vždycky prvních pár dnů, než si zvykne :nevim: céčko dostává, nově i imunor. Vzduch zvlhčujeme celou dobu. Inhalátor nevlastním..

Jeste na to neni zrala :nevim:.

Cecko to chce aspon 250 mg/den (pokud podavas dyl). A tu cibuli k posteli, dychat ty silice je hodne ucinne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.23 19:45
@Lucie_Sx píše:
Jeste na to neni zrala :nevim:.Cecko to chce aspon 250 mg/den (pokud podavas dyl). A tu cibuli k posteli, dychat ty silice je hodne ucinne.

Je jí pět a většinu loňského roku chodila úplně v pohodě :nevim: hlavně taky s ní nemůžu sedět doma, to prostě nejde :? Zkusím tu cibuli, jinak fakt už nevím :zed:

• Citovat
  • Upravit
2379
15.10.23 19:57
@Anonymní píše:
Ahoj, nemůžu se rozhodnout, takže prosím o Vaše názory. Daly byste dítě do školky? Má kašel, občas záchvaty kašle ze zadní rýmy, trošku jí teče z nosu (bílá rýma). To vše už tři týdny, pár dnů jí to teklo, ted už zase ne. Teplotu nemá a hlavně už je tři týdny s tím doma a mně dochází trpělivost :roll: Ven normálně chodíme, u Dr. jsme byli před týdnem a ten zkonstatoval, že má rýmu :roll:. Počítám s tím, že bude mrzení, že je zas ve školce a bude brečet, takže příznaky té rýmy budou daleko viditelnější.Celou dobu dostávala prospan, na noc kapky na kašel, mazali jsme tymiánovou mastí, dávali kapky do nosu (pár dnů, ne celou dobu), mořskou vodu, odsávali, neodsávali. Rýma je prostě beze změny. Dostává denně antihistaminika a taky nic :roll:. Co myslíte? Díky.

Já bych zkusila vysadit Prospan a kapky na kašel a uvidíš, co to udělá. Z mojí zkušenosti tyhle preparáty kolikrát kašel ze zadní rýmy naopak zhoršují a protahují. Zkusila bych týden bez nich a zatím teda ještě vydržet doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14706
15.10.23 20:19
@Anonymní píše:
Je jí pět a většinu loňského roku chodila úplně v pohodě :nevim: hlavně taky s ní nemůžu sedět doma, to prostě nejde :? Zkusím tu cibuli, jinak fakt už nevím :zed:

Proc s ni nemuzes byt doma? Kvuli praci?

A jinak bych taky vysadila veskere leky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
15.10.23 20:36
@Anonymní píše:
Ahoj, nemůžu se rozhodnout, takže prosím o Vaše názory. Daly byste dítě do školky? Má kašel, občas záchvaty kašle ze zadní rýmy, trošku jí teče z nosu (bílá rýma). To vše už tři týdny, pár dnů jí to teklo, ted už zase ne. Teplotu nemá a hlavně už je tři týdny s tím doma a mně dochází trpělivost :roll: Ven normálně chodíme, u Dr. jsme byli před týdnem a ten zkonstatoval, že má rýmu :roll:. Počítám s tím, že bude mrzení, že je zas ve školce a bude brečet, takže příznaky té rýmy budou daleko viditelnější.Celou dobu dostávala prospan, na noc kapky na kašel, mazali jsme tymiánovou mastí, dávali kapky do nosu (pár dnů, ne celou dobu), mořskou vodu, odsávali, neodsávali. Rýma je prostě beze změny. Dostává denně antihistaminika a taky nic :roll:. Co myslíte? Díky.

Ne

• Citovat
  • Upravit
34322
15.10.23 20:47
@annali píše:
Já bych zkusila vysadit Prospan a kapky na kašel a uvidíš, co to udělá. Z mojí zkušenosti tyhle preparáty kolikrát kašel ze zadní rýmy naopak zhoršují a protahují. Zkusila bych týden bez nich a zatím teda ještě vydržet doma.

Souhlas.
Leky na kasel jsou akorat byznys. Az na vyjimky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17104
15.10.23 20:59
@barabasek píše:
Ne každé školkové dítě je více nemocné ;) V tomto věku kolektiv už potřebují vždyť nemusí chodit každý den :)

Syn mi toho domů moc netahal, často chodil po O - to společné spaní je největší semeniště na bacily. Spát tam moc nechtěl, tak jen když měl odpoledne kroužky. Ale chodil už od 3 let, tak byl zvyklej a trochu přecejen promořenej. Malá je v půlce září, to pak chvíli nechodil, měl před extrakcí nosní mandle, a po ní taky ještě nějakou dobu. Ale to bylo dávno před covidem a všemi opatřeními, co dětem tu imunitu dost narušily, a nejen jim… I tchýně říkala, že když chodil do školky synovec, tak tolik doma nebyl jako pak malá (je mu už teda -náct). Ta izolace udělala své. Ale u nás to bylo spíš i přístupem školky - malá je dítě, který ten podzim a zimu prochrchlá, ale jinak jí nic není a doma skáče po gauči a visí pomalu na lustru, ani na rýmy tolik netrpí, jen jí vadí ten studený vzduch ráno - to má po tatínkovi, ten to má stejně, prostě je po ránu zahleněnej. A stačilo, že si odkaslala v šatně (doma nezakaslala celý odpoledne ani v noci) a otočili je domů… dítě doma zpruzený…

Každopádně starší chodil do školky rád, já mu doma tolik času věnovat nemohla, on hodně tíhnul ke starším dětem…v půl 3 mě vyháněl, že si tam chce ještě hrát…malá byla náročná, nespala, max v jedoucím kočáru, a nejlíp bez zastavení a usnula až tak po hodině plus další hodinu zpět domů. To se 4leťákem nedáte, k tomu pes… musela jsem ji uspat než jsme pro něj šly. 1× týdně jsme chodily dopoledne na baby cvičení a já když to vyšlo, tak i na cvičení pro maminky s miminky, kde šlo mít dítě s sebou, to usnula cestou z něj a skolku jsem měla při cestě domů, takže vyzvednutí v klidu, na kočárek venku (v zahradě za plotem) jsem ze šatny viděla. Mít doma oba, tak se s jeho tempem ani nevypravime. Já kolikrát zpocená až na zadku s malou v nosítku, Když v kočáru být zrovna nechtěla, a mladej pán času dost a v šatně zásadně poslední. Přitom když šli ven se školkou, byl hotovej prý raz dva. To samé malování, tvoření, doma nezájem, nevydržel u ničeho dýl než pár minut plus ještě k tomu já musela hlídat mladší, aby jen co se otočím k němu něco nevyvedla, jakože v 99% případů to končilo nějakou katastrofou. V tom roce až dvou s ní fakt něco dělat v klidu bylo scifi. A aby ji někdo hlídal a já měla čas na něj, taky. Představa, že se každý den vypravujeme ven hodinu, malá řve a staršímu nic „nejde“, než se obleče je čas na další kojení nebo nutný opět přebalit… byla bych brzo na Chocholouška…ve školce musel nějak fungovat, snažit se i sám.
Navíc obě děti chodily ještě před nástupem do státní školky pár týdnů do soukromé, protože jsem se musela vrátit do práce uz před letními prázdninami. Naštěstí mám školkomilné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.23 21:11
@kacz píše:
Neumím si představit mít takhle velké dítě doma, bude strašně zabržděná ve vývoji. Jedna moje kamarádka to taky tak má, holčičce už jsou víc než 4 roky a ve školce byla párkrát, je asociální, maminka ji oblíká atd. Hrůza. Určitě bych ji dala do školky. A tříleté dítě s plenkou…

1 příbuzná kluka dala do školky až v 5+, měla taky mladší dítě a i ten poslední rok jak neměl tu imunitu byl víc doma než ve školce, takže u zapisu pak vyjukanej jak zajíc zjara, že se po něm něco chce, nesocializovanej, prý má po ní introvertní povahu a kolektiv nepotřebuje - oni nechodili ani na kroužky, on prý nechtěl…jako
jo věnovala se jim, TV apod. tabu max audio pohádky, vždycky jsem obdivovala, že s nima to tvoření zvládal i ten menší, něco si patlal a nesnažil se sníst fixu nebo lepidlo jako u nás, ale nakonec dostal odklad pro psychosociální nezralost… ten rok je podle mě málo… To dítě co dosud nikam nechodilo, chytá všechno a je to pak začarovanej kruh, bo je furt doma…jo já chápu že nechtěla aby to chytal i mladší i ona, a asi je lepší když chodí každý den na 4h než 1 den jo a druhý ne, protože jedou na výlet, když má chlap volno v týdnu… jasně není to vůbec pravidlo, jsou děti co školku ve 3-4 nezvládají a v předškolákách jsou v pohodě a do školy pak ready, protože dozrajou, taky záleží jestli do předškolní kategorie spadnou v čerstvých 5 nebo skoro už 6 ale zase jít v 6 poprvé do školky a do té doby být jen doma s mámou a mladším sourozencem už je trochu extrém. A promarodit 1. třídu, protože někdo nejde ani do těch předškoláků a je na DV pomalu do 7, taky nic moc. Kdo má čerstvý mimino + 3letý tam to chápu, tam jsou ty nemoci masakr a ta máma taky potřebuje být fit a starat se, ne furt na hromadě spolu s dětma. A kdo má hodné spací miminko a pohodové režimové batole, co usne samo v postýlce nebo u prsa, věřím že si užívá tu mateřskou i s oběma bez ranního stresu s výpravou do školky. Což u nás často naštěstí zajišťoval tatínek. Tedy ten transport. Připravit, oblict, nakrmit jsem ho samozřejmě musela já, ale aspoň jsem nemusela oblíkat a tahat do zimy, deště mimino a brát ho ještě ani ne úplně komplet ockovane mezi děti. Kluk byl předškolák už když jí byl rok. Do školy šel normálně v 6. Chodili jsme tedy na logopedii, přes prázdniny dopilovali grafomotoriku, zase lepší než když se sejde v září návrat do práce, nástup staršího do školy, mladšího do školky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.23 21:25

Tak chodí do školky druhým rokem, tak by už mohla být trošku promořená a nic moc teda. U pětiletého očekávám, že bude ve školce, abych mohla třeba i pracovat :) a taky tam má kroužky…

První týden jsem nedávala nic, pak jsem zařadila prospan přes den, na noc ty kapky na kašel a fenistil, to jsem dnes už nedala, prospan nemá asi tři dny.

No jdeme zítra k doktorce, ať to zhodnotí ona, ale tři týdny doma je na palici, zvlášť, když bylo do včera venku krásně :roll: mohl se školkou na procházky…

• Citovat
  • Upravit
28764
15.10.23 21:27

@Jahudka82 dítě nastoupilo do školky ve skoro čtyřech letech, teď chodí druhý rok. První rok párkrát lehlo, ale nic hrozného, teď se to opravdu táhne :roll: ale s kašlem ho do školky prostě nechtějí vzít, u nás berou absolutně zdravé děti, jako chápu je, ale je to hrozně otravné. První dítě ale bylo úplně to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17104
15.10.23 23:19
@Margery píše:
@Jahudka82 dítě nastoupilo do školky ve skoro čtyřech letech, teď chodí druhý rok. První rok párkrát lehlo, ale nic hrozného, teď se to opravdu táhne :roll: ale s kašlem ho do školky prostě nechtějí vzít, u nás berou absolutně zdravé děti, jako chápu je, ale je to hrozně otravné. První dítě ale bylo úplně to samé.

To bylo u nás stejný, tam co chodila do loňska, od září je jinde, kam se předtím nedostala (a kam jsme původně chtěli - chodil tam syn, byl spokojenej…ale zase takhle byli oba aspoň v 1 budově) a zatím nic neříkali, i když sem tam zakaslala. Prý chrchlá teď půlka školky a ta půlka co nechrchlá, aspon smrká, to by to tam prý mohli rovnou zavřít. Tady jsou celkem asi rozumný a je jim jasný, že je tu prostě nudlová sezóna. Ve St se jí začala teda rozjíždět rýma, tak je od Čt s tátou doma, ten má HO a ještě bude v Po, mají plavání, tam by stejně nešla (kdo neplave, po nemoci apod., jde do vedlejší třídy). Kdo vymyslel dělat plavecký kurzy na podzim a v zimě, to by mě fakt zajímalo. Já jsem ráda, že to plavání mají, v tamté školce se nechodilo, a vůbec moc akcí nepodnikalo, ale kluk chodil na jaře a bylo to na účasti znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17104
15.10.23 23:31
@Margery píše:
@Jahudka82 dítě nastoupilo do školky ve skoro čtyřech letech, teď chodí druhý rok. První rok párkrát lehlo, ale nic hrozného, teď se to opravdu táhne :roll: ale s kašlem ho do školky prostě nechtějí vzít, u nás berou absolutně zdravé děti, jako chápu je, ale je to hrozně otravné. První dítě ale bylo úplně to samé.

To bych chtěla vidět, kolik tam těch 100% zdravých dětí mají. Jestli se jim vyplatí tu školku vůbec otvírat pro 10 nejodolnějších kusů… :think: Jee ale ještě že jsi mi toto téma připomněla, musím jít napsat omluvenku do aplikace! Taky máte Twigsee? Sem čuměla jak puk v září, co tady zavádí za novoty. Dobrou a ať jste zdraví! Určitě za Dr zajděte, jestli to už trvá moc dlouho. My s rýmou aspoň na chvíli ven jdeme. Zvlhčí se sliznice. Samozřejmě ale pořádně oblečený, to počasí je fakt masakr co - pak nemají být všichni marod. Hlídáme ted tchanom ještě psa a barák, jsou pryč. Jinak ji právě hlídá babi. Teda když má volno (směny). Tak se jen modlím, aby to skončilo u té rýmy. Já ji mám taky, naprostou výstavní. Rýmě zdar a kašli zvláště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí