Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Pipet to mozna taky vyzkousim, jenze ja mu nebyla schopna ani otevrit pusu kdyz se mu chtela podivat do krku zavrel ji a rekl ze ji neotevre dokud neda pryc drivko
@Lili hele a co se domluvit přímo s doktorkou, třeba ti nějaký fíkgl poradí(ale jdi tam bez malýho ať to neslyší) nebo se sní domluv, řekni co všechno doma sním děláš, že on je doma v pohodě, třeba přistoupí i na to, že si na vás vyhradí víc času, popovídá si sním, dá mu poslechnout stetoskopem a podobné věci, to by ho mohlo taky uvolnit, ale jen tak střílím od boku
@medunka23 to by se mi libilo, takovy pristup. asi v jeho pripade by dost pomohl, ale ktera lekarka s plnou cekarnou na to pristoupi, kdyby to mela delat u vsech asi by se zblaznila, uz minule jsem ji rikala, ze se fakt snazim ho vest k tomu, a ona no mozna mu naslibujete, ze mu nebudu davat drivko do krku a odebirat krev, ale kdyz to ja obcas udelam musim, to je pravda, ze jsem mu to rekla, ze kdyz hodne otevre pusinku aby to pani doktorka videla poradne tak drivko nebude, jenze ona se tentokrat chtela podivat az dolu a to bez toho moc nejde
@Lili Ještě - jednou jsme seděly v čekárně a v ordinaci kvílelo nějaké dítko, říkám Majdě - ty jo, oni mu asi řežou nohu (ale ona už chápe humor, nadsázku), to je chudáček, že tak řve… Nebo mu urvali ucho třeba, co?
A ona vymýšlela, co všechno mu tam dělají
, pak se v ordinaci jen pochechtávala ![]()
No, synovi jsou dva a je úplně jiný než ona, třeba za nějakou dobu budu zakládat podobnou diskusi ![]()
@Lili hele ale někdo se bát nepřestane.. mě je 19 a ještě dnes mam takovejnstrah ze zubaře, že tam chodim pod práškama a nemam problém udělat parádní scénu.. a to jsem dospělá : někdo z toho vyroste někdo ne..
@Pipet
jsi me pobavila
to bude fungovat az tak za rok dva, ted je to proste vydesenecek a potrebuje podporu a finty
Nase doktorka rozdava bonbony, za ockovani lizatka, ktera jinak nekupuju a ma spoustu hracek, ktere nemame doma ani podobne. Deti jsou tam vzdy natesene. Navic tedy chodime vetsinou jen na prevencky a ockovani, takze na cas a cekame tam jen chvilinku. Pokud je to u vas jinak vidim velky podil viny na pristupu lekarky, pracovat s detmi vzdycky zabere vic casu a vic prostredku a tanecku kolem jak pracovat s dospelymi.
Pokud diteti vadi drivko, neslo by ho po domluve s doktorkou vynechat a nosit si neco vlastniho? Deti maji rady vsechno s obrazky, neexistuji treba nejake obrazkove spachtle, ze by sis koupila ve zdravotnickych potrebach sve? Nebo by mohla dr pouzit oblibenou lzici ditete, nebo nejakeho manaska, ktery bude spachtli drzet. Vzit dite k svemu doktorovi a ukazat, ze i maminka, tatinek, babicka atd se nechavaji vysetrit a vubec u toho nejecej. Hrat si doma na doktora.
@Míšáneček no jo ale tak bat a delat vyrval je rozdil
on se fakt vehementne brani to te uz asi pustilo ne?
![]()
@Bibi239 nase taky rozdava karamely ale to mi taky predminule zase vynadala, ze je nestaci kupovat, kdyz si malej bere i pro brachu
@Bibi239
neumim si predstavit, ze bych ji donesla manaska aby si ho dala na ruku a drzela v nem to drivko:)
to by mi rekla jestli to neprehanim jestli jsem se nezblaznila
![]()
Holky kdyz uz jste se tady sesly, mate fakt dobry postrehy, jeste mam jedno dite 9 let a vcera zacal myt okna voda vsude smouhy vsude
no a pak se ohnul pro hadr a bouchl se do cela o parapet, modra boule tam je, tak jsem ho ulozila a dala studene pak zazvonili kamaradi odhodil obklad a behal venku az do vecera, na nic si nestezoval, rano ze ho boli hlava a nemuze do skoly, ale sel, ted mi volal, ze ho to boli, sly by jste s nim k dr nebo ne? v noci jsem ho kotrolovala, spal klidne a v pohode, nezvracel nic
@Míšáneček tak vidis, on se ale fakt sprajcne a ja nejsem schopna ho ani udrzet pred tou lampou aby mu tam posvitila
neni zadny tintidlo a kdyz se zabejci proste ho uz nezvednes ![]()
@Lili no já právě ty scény dělem, snažim se chovat se normálně, ale už v čekárně omdlívam.. on ví, že mam strach, už to bere se smíchem.. ale neni to tak dávno, co jsem tam mívala histeráky.. a poslední scénu asi 2 roky zpátky.. to mi vrtal přední zub a řikal, že to bolet nebude.. bolelo jak kr…křičela jsem a on vrtal dál.. tak jsem mu chytla ruku, vyndala vrtačku, řekla prej něco vy smyslu tak tohle mi dělat nebudeš a odešla…
já si to teda vůbec nepamatuju, ale sestřičku i mámu jsem velmi pobavila.. jeho moc ne, prej jsem si skoro uřízla jazyk ![]()
@Lili no, ale to je ono, pokud ma vztah k detem, tak treba najit okynko v ordinacni dobe kdy tam ma vic casu. Ja vim ze kdyz pujdu k ty nasi odpedne, je naprosty klid a cas a to jinak ma cekarnu narvanou. Proste to zkusit touto cestou. Pises ze mas i starsiho, az pujde starsi na prevenci, vem i mladsiho aby doktorcd jako pomohl zkontrolovat brachu a naopak. Hele nevim, ale pokud doktorka neni ochotna si vzit manaska na ruku tak i proto bych se rozmyslela o zmene