Časté dušení při jídle, návrat k normálu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.2.13 07:55

Časté dušení při jídle-návrat k normálu

Ahoj všichni, předem se omlouvám za anonymitu, ale chodí sem dost příbuzných a prý toto téma moc řeším, tak to zase nechci poslouchat :roll:
Malá se často dusila při jídle, chvilku kousala hezky a pak najednou spolkla celý kousek brambory a začala se dusit, věřte byly to šílené chvíle kdy visela hlavou dolů já už byla úplně nešťastná, ona nemohla dýchat a když po pro mě nekonečných chvílích z ní daný kousek vypadl úplně mě to složilo. (mojí známé se před 10lety takto udusil syn :,( ) Dlouho jsem se poté bála dávat větší kousky, až mě všichni zašli přesvědčovat, že už není mimino a jak jí tím omezuji to jí byla cca 13měsíců. Byly jsme v obchodě a já jí tedy dala do ruky půlku rohlíku s tím, že jsem ulomila špičku, ona se do toho zahryzla a samozřejmě nekousala a hned polykala :( opět stejný scénář, hlavou dolů, mlácení, řev, lidi na mě koukali snad z celého obchoďáku jak kdybych provedla bůh ví co… Toto se opakovalo téměř po každé když někde dostala něco do ruky, jakmile jedla sama a měla kousat (zubů má dost) tak chvíli kouše tak 2-5soust a pak najednou jedno spolkne celé… děsí mě to, mám strach jí prostě dát před sebe talířek, všechno jí vidličkou mělním, mixuji… jediné co kouše hezky jsou dětské křupky… Jenže jak překonat strach a začít jíst normálně? Dceři je 20měsíců a vím, že by už měla, ale můj strach je asi větší a má rodina mě za to odsuzuje :roll: Jenže oni ty chvíle beznaděje a šíleného strachu nezažili :( Ani nevím co bych chtěla slyšet za radu kromě toho zkoušet a zkoušet pomalu dávat větší a větší kousky :think: Moc děkuji za přečtení

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2816
5.2.13 08:15

Tak jí to jen trochu rozšťouchej vidličkou, aby měla malinký kousíčky. Mixovat si myslím že už je hloupost ;). Začni od malinkých kousků, a postupně přidávej.
A není třeba moc hladová že by hltala? :think:
každopádně se to určitě naučí neboj ;) a na příbuzný se vyprdni ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
5.2.13 08:41

Ahoj zakladatelko, to znám. Moje první holčička se taky tak dusívala. Rohlík neexistovalo jít dát. Nenapíšu ti přesně do kdy tento stav přetrvával, ale určitě tak dva možná skoro tři roky. To z čeho se dusila jsem nedávala a bylo, předce nenechám dítě udusit jen proto, že by už měla jíst „normálně“.Každé dítě je jiné a potřebuje jiný čas. Řešit bych to začala až po třetím 4 roce, jestli není nějaký problém. Jinak holčičce bude devět let a žádné problémy nemá.
Druhé dítě chlapeček rohlík papal v pohodě ještě než mu byl rok a teď mám třetí dítě holčičku bude jí devět měsíců a už dávno křupe piškotky.
Dej svojí holčičce čas a uvidíš za časek bude vše v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
5.2.13 09:09

Delej to tak, abys sama nemela nerv. Na okoli se vyprdnia neboj se, kousat se taky nauci. Anebo davej na kousani jen hypermekke veci, trebas tu bramboru, krupky, co se rozpusti v hube…rohlik a jablko ne.

Jo a

1. nos s sebou rectodelt - muze pomoci i pri mechanickem duseni, kdyz to nebezi moc rychle, zmirni otok
  2. uuuuuuuplne v nejhorsim koniotomie. U modryho nehybnyho decka, kdyz je sanitka v nedohlednu. kdyz jedes po krku nahoru, narazis na ohryzek. kdyz prejedes prstem prvni maly kopecek a dostanes se do prvniho dolicku, jsi na spravnem miste. zde udelat cimkoli dirku a vrazit treba trubicku z propisky. do ni trebas i foukat. fakt jen nouzovka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.13 08:45

Ahoj,

doma řeším úplně to samé. Sežeň si dobrou logopedku. Ukázala mi nějaké cviky na posílení žvýkacích svalů a hlavně mi ukázala určité triky, kam dávat dítěti do pusy jídlo. Syn se jídlem nedusí, ale jakmile najde v puse nějaký kousek, tak okamžitě vyzvrací celý obsah žaludku. Takže mixuji a jídla, která se musí kousat (rohlík) nedávám. U logopedky dostal do pusy piškot a normálně začal kousat a spolkl ho - žádné zvracení! POdle logopedky to půjde pomalu, ale prý se kousat naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí