Odmítá příkrmy - 6měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odmítá příkrmy 6m
Ahoj maminky, začínám být pomalu ale jistě zoufalá ![]()
Mám 6,5měsíčního syna.Na příkrmech jsme od ukončeného 4m. Celou dobu krásně papal, někdy už dal i 190ml. Ovoce moc nechtěl, spíš mu jely jen banány, ale skleničky masozeninové i zeleninové všechny. Před 14 dny jako když utne a nechce vůbec nic
Dostala jsem do něj max. 5 lžiček.Dr.mi poradila, ať je úplně vysadíme zůstaneme jen na mlíku a za pár dní opět začneme. Včera i dneska po 5 dnech jsem mu je zase zkusila dát a výsledek stejný, stále je odmítá a navíc se dáví (je pravda, že ve skleničkách už jsou pidi kousínečky).
I mlíka přes den vypije méně, než dřív. Je pravda, že v noci tomu dá pěkně a dá i s večeří 2-3× 210ml ![]()
Vůbec nevím co s ním. Už mě napadlo najet zase na „první lžičku“,protože ta mu chutnala. Třeba mu nechutná maso??? Domácí stravu taky odmítá.
Docela mě to trápí. Jinak vypadá naprosto zdráv a je to šťastné usměvavé miminko, kromě světlých chvilek, kdy kňučí.
Ještě mě napadly zuby…Dál už fakt nevím. Máte s tím některá zkušenosti???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Prvni dceri vadilo maso ve sklenickach i kousky. Takze jsem kupovala sklenicky typu prvni lzicka a pridavala do toho kousicky doma uvareneho a rozmixovaneho masa
Pak casem jsme najeli na domaci stravu, ale zacinala takto a rozjedla se celkem hezky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme to měli podobně, prikrmy začal jest asi od 6.měsíce, jedl vpohode tak 14 dní, pak během pár dní jedl míň a míň, po týdnu vůbec. Pak začal znovu jest až od 8.měsíce. Do té doby jedl jenom mlíko.
Kámoška to měla podobně, teda té nejedl vubec až do 8,5 měsíců. Zkoušela mu dávat každej den jídlo, ale nechtěl, tak jenom kojila.
Neboj, neznám nikoho kdo by neuměl jest. Dej tomu čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nerostou mu zoubky? Prcek mi odmítal teplej oběd a sváču dal maximálně polovičku porce a pak nechtěl ani tu takže dostal taky sunarovou dietu
zuby se vylouply a malej zas jí v pohodě to že je protivnej jak běda je už jiné téma
.Jinak teda teď před obědem tak 10 minutek zhruba namažu calgel a pak dám oběd a je klid ale u nás je to fakt zubama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju za uklidneni
Holt budeme zkouset a uvidime. Hlavne mu to jidlo nechci zprotivit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sem taky než abych mu to rvala radši dala mlíko, ono je fajn že se to dá ještě tím mlíkem tak nějak řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo ještě jsem chtěla napsat, že v těch 8 měsících jsem mu to jídlo vnutila, celou dobu brečel, ale neflusal to. A další jídlo už jedl vpohodě. Taky jsem všude četla že se děcka nemají nutit, ale mě to pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky
Jsem tak trosku zoufala a potrebuju uklidnit, ze nemam takoveho nejedlika jen ja. Dceri je 6,5 mesice a od 4. mesice prikrmujeme, je na UM. Od zacatku odmita jakoukoliv zeleninu, s vyjimkou dyne. Vyzkousela jsem domaci, kupovane, mix, kousicky, lzicka, lahev, s mlekem i bez, tatinek, babicka a nic. Se lzickou umi, ale kdyz jde o jidlo, tak tu pusu proste neotevre. Dokonce se na kraviny u jidla naucila smat se zavrenou pusou. To je ale krecovite zavtena pusa. Kdyz ji dam lzicku do ruky, tak nejdriv odmava to jidlo a pak si ji teprve strci do pusy a beda jak u toho asistuju.
Casem jsem vypozorovala, ze jist rukama ji nevadi, ovsem nesmim davat kousky do pusy a i kdyz se to klouze (napr. banan) nesmim pridrzovat. Obavam se ze prijde chvile, kdy se nebudu moc ani koukat ![]()
Timhle zpusobem se ale nenaji. Jen ozuzla a neco malo spolkne. Mekke ovoce sni skoro cele a pecivo, krupky apod. take. Zelenina a maso ale nic moc. Ale nezahazuje to. V puse nesnese uz nic kasoviteho, takze porad nabizim lzicku, ale uz s pomackanyma kouskama. Tim ji vzdy nastvu a pak se musi uklidnit jidlem do ruky. A nakonec samozrejme plna davka UM.
Jenze s jidlem do ruky odpada vsechno drobne ovoce a zelenina, ryze, jogurty a dalsi laskominy..
Nejak uz nevim, jak na tu cacorku, a pomalu mi ujizdej nervy ![]()
Mam ji prestat obtezovat lzickou, ktera ji dohani k silenemu vztekani?
Vzdyt sama lzickou zacne jist at nekde v roce a pul ne?
Takze porad jen chystat jidlo do ruky?
Ja uz fakt nevim, nejak jsem si to cele predstavovala jednodussi a tesila se na to ![]()
Omlouvam se za roman, muselo to ven ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ElucaK píše:
Ahoj holkyJsem tak trosku zoufala a potrebuju uklidnit, ze nemam takoveho nejedlika jen ja. Dceri je 6,5 mesice a od 4. mesice prikrmujeme, je na UM. Od zacatku odmita jakoukoliv zeleninu, s vyjimkou dyne. Vyzkousela jsem domaci, kupovane, mix, kousicky, lzicka, lahev, s mlekem i bez, tatinek, babicka a nic. Se lzickou umi, ale kdyz jde o jidlo, tak tu pusu proste neotevre. Dokonce se na kraviny u jidla naucila smat se zavrenou pusou. To je ale krecovite zavtena pusa. Kdyz ji dam lzicku do ruky, tak nejdriv odmava to jidlo a pak si ji teprve strci do pusy a beda jak u toho asistuju.
Casem jsem vypozorovala, ze jist rukama ji nevadi, ovsem nesmim davat kousky do pusy a i kdyz se to klouze (napr. banan) nesmim pridrzovat. Obavam se ze prijde chvile, kdy se nebudu moc ani koukat
Timhle zpusobem se ale nenaji. Jen ozuzla a neco malo spolkne. Mekke ovoce sni skoro cele a pecivo, krupky apod. take. Zelenina a maso ale nic moc. Ale nezahazuje to. V puse nesnese uz nic kasoviteho, takze porad nabizim lzicku, ale uz s pomackanyma kouskama. Tim ji vzdy nastvu a pak se musi uklidnit jidlem do ruky. A nakonec samozrejme plna davka UM.
Jenze s jidlem do ruky odpada vsechno drobne ovoce a zelenina, ryze, jogurty a dalsi laskominy..
Nejak uz nevim, jak na tu cacorku, a pomalu mi ujizdej nervy
Mam ji prestat obtezovat lzickou, ktera ji dohani k silenemu vztekani?
Vzdyt sama lzickou zacne jist at nekde v roce a pul ne?
Takze porad jen chystat jidlo do ruky?
Ja uz fakt nevim, nejak jsem si to cele predstavovala jednodussi a tesila se na toOmlouvam se za roman, muselo to ven
Podle mě je to ideální dítě na tu metodu (zapomněla jsem tu zkratku) s jídlem do ruky. Malé ovoce (jahůdky, maliny, borůvky) by v 6m už měla zvládnout chytit, rýží se taky může cpát „po hrstech“ - udělej jí slepenější. V podstatě všechna zelenina se dá udělat tak, aby jí mohla jíst rukou sama. Totéž ovoce, přílohy. V 6m jde stejně hlavně o to, aby dítě co nejvíc potravin ochutnalo, nemusí se rovnou ládovat plnou porcí. A uvidíš, jak se rozjí.
U nás v určité fázi vývoje pomáhalo futrovat dítě jakoby „mimochodem“, třeba jsme si povídali, stavěli kostky, ano, někdy i koukali na pohádky a já bez jakéhokoli komentáře dávala lžičku. Třeba by to šlo i mezi sousty, která si bude dávat sama do pusy. Kluk třeba v 7m byl schopen sníst 100g dušeného hrášku jen tak rukou, byla to děsná prča prej. A já mu mezi sousty cpala bramborovou kaši nebo tak něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A začala jsi prikrmovat proto, že sama jevila zajem o jídlo, nebo proto, že ti to řekl lékař?? To je strašně důležité, jinak pokud se snaží jíst a chce kousky, zkusila bych najet na metodu BLW, zkuz si o tom něco vyhledat, jako samozřejmě, že UM není ideální, ale ono tlačit do ní jídlo taky není ideální. Pokud máš FB, zkus skupinku BLW jídlo do tlapky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Precti si stranky kojeni.net. tam je hezky popsano ze dite do 1 roku se s jidlem SEZNAMUJE! Takze bych vubec nehrotila. Navic beztak ma cas. A nesedi. Zkousela byvh, davala kousky do ruky. Nestresovat se. Predstav si, ze te nekdo krmi v pololeze…neni to prijemny. Az zacne sedet a jist s vami tak se to da resit. Ted bych dite i sebe nechala zit:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky holky. O tom BLW jsem uz slysela. Jen si to nejak neumim predstavit, jak to bude pokracovat. Mezi samostatnym jidlem nejsem schopna ji cokoliv dat lzickou, moc si to hlida.. ale mozna, kdyz ji dam nekolik dnu pokoj, tak to pak pujde.
Zkusim tu ryzi i drobne ovoce a zeleninu, treba si s tim poradi.. no to bude bordel ![]()
Otravuju ji s tim uz 3× denne, zkousim obed i svacinky.
Myslim, ze jsme zacali ve ctyrech mesicich akorat. Porad se natahovala na nase jidlo, ale chtela ho od nas do ruky ne do pusy, dal chtela pokracovat sama. Jako doted..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
však to je paráda, že má zájem.
Co by za to maminky nejedlíků daly
.
Je ještě maličká - pro ní to prostě ještě není životně důležité - ona sama asi považuje za primární náplň prázdného žaludku UM a vše ostatní má jen na seznámení, zpestření… a vlastně tak to klidně může být
.
Sama jsem z dcerkou hrozně hrotila - od 4m nechtěla UM (nechtěla vzít flašku ani do pusy - a to byla na UM od 3 týdnů a do té doby úplně v pohodě). Myslela jsem, že nás příkrmy vysvobodí z představy, že dítě míní zemřít hlady.
Ne-nechtěla ani příkrmy. A to jsme zkoušeli šaškáren… hračky, zpívání, pohádky… sem tam se mi podařilo jí něco propašovat…jak já záviděla maminkám, co si jen tak mimochodem naládují dítě celou přesnídávkou při cestě tramvají a evidentně to nepovažují za životní úspěch
.
No-ale zpětně vidím, že jsem na ní prostě jen se vším moc tlačila… flašku jí cpala co 3 hodiny, stresila, když vypila jen půlku, či nedejbože nechtěla vůbec…až se prostě blokla (=normální reakce). Teď jí je 2,5 a jí normálně. K jídlu ale furt extra vztah nemá - prostě se jen nají, když má fakt hlad…
Takže rada-pokud jí alespoň něco (UM), tak to vůbec neřeš, netlač na ni a ostatní jídlo jí dávej s klidem, pohodou, na seznámení a ochutnání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mylsím že je ještě malá. 6 měs je teprva miminko. neotravuj jí, vykašli se na to. dávej kousky a nehrotˇto. sice máš pravdu, že děti (saspon ty moje) se lžičkou samostatně nají tak před 2 rokem…ale teď už jsou takový ty kapsičky, tak jí to potom můžeš dávat do nich - jogurt a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ElucaK Nic si z toho nedelej, nektere deti to tak maji. Hlavne klid, nesmi poznat, ze ti na jidle zalezi, oni to pak vyuzivaji l tomu, aby s mamou cvicili. Prvni dcera dostavala prikrmy od 6.mesice a byl to kazdodenni boj, snedla jen 1 lzicku, max.3, nekdy nic. Jen brokolici nebo spenat s brambory. Jinak nic, ani varene doma, ani sklenicky. Kazdy den jsem pocitala lzicky a po kazdem obede brecela. Jednou jsem to uz nevydrzela a hodila po ni misku s jidlem
zlomilo se to az v 9 mesicich. To zacala sama sedet, takze sla ke stolu do jidelni zidlicky, dostala vzdy velky talir s varenym jidlem do ruky a uz mi to bylo jedno a ejhle, konecne se rozjedla. Manzel si delal legraci, ze nechtela jist dokud nebude sedet u stolu, ze by se v lehatku taky nenajedl… Lzicku taky nechtela, ani mladsi dcerka. U obou nekdy pomohlo, kdyz si samy drzely lzicku, tu si davaly do pusinky a ja rychle supla jidlo jinou lzickou. Obe chtely jist samy, v 1 roce uz jedly krasne samy lzickou!!! Ovoce take do ruky, nebo hodne pomohly kapsicky, ktere si opet mohly drzet samy. Takze vydrz, tvoje dcerka z toho vyroste, pak uz jen budes vzpominat… Ale chapu te, je to neprijemne, kdyz deti nechteji jist, kazdy obed jsem obrecela a zavidela maminkam, jejichz ditko jen sedi a otevira pusinku a ona ho sama krmi lzickou, to mi vzdy prislo jako zazrak…
Jo, jeste neco: holky radeji papaly ty masozeleniny spis ridsi, nejradeji mely a maji polevky, takze varim vyzivne polevky plne masa, zeleniny, obilovin a lustenin. Treba kase nejedly nikdy, tak jsem jim to nenutila. Tak vydrz, bude lip!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit