Problémy se stolicí 1,5leté dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
problémy se stolicí 1,5leté dítě
Ahoj, prosím o radu, pokud s tím někdo máte zkušenosti:
dceři je rok a půl a od narození má tuhou stolici, ne úplně pravidelně, někdy každý den, někdy obden, někdy jednou za 3dny, ale víceméně bez problému, posledního tak půl roku se jí stává, že třeba 2dny „nejde“, potom třetí den usilovně tlačí, ale nevykaká se a podaří se jí to třeba až další den a je to bobek jak od dospělého člověka, že se chuděra hrozně nadře, aby to dostala ven - je hodně tuhý a velký
ráda bych jí nějak ulevila, ale moc nevím jak
jaké mléko má BEBU 4 (ráno a večer), dopoledne ovoce - různé - jablka, banány, nebo různé přesnídávky, potom oběd (nemá moc ráda maso), odpoledne jogurt - dávám jí bílou activii a housku s lučinou, k večeři většinou to, co bylo k obědu a večer mléko
tak nevím
budu vděčná za vaše tipy
díky hezký večer
K.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A pije dost? Švestky jste zkoušely? Nějaký podmáslí, kefír, acidofilní mlíčko? Nevím, jestli to může, ale už snad jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malý měl taky problém se stolicí, několikrát měl i krev ve stolici, jak měl velké bobky a nešly ven. Dokonce pak nechtěl ani kakat a zadržoval to. Vyzkoušeli jsme hodně, žádný švestky ani šťávy nezabraly. Nakonec jsem mu koupila Biopron LAKTOBACILY Baby BIFI+ a kakání se upravilo, dokonce má teď měkkou stolici. Zkoušela jsem i jiná probiotika, ale tyhle nám pomohly nejvíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky
Určitě bych zkusila ty probiotika, naší malé hodně pomohli.
Hlavně když pak brala třeba ATB, tak měla prozměnu problém s průjmem a probiotika jí vždy stolici upravily.
Ale pokud nechceš, tak bych nebyla ani proti těm švestkám ![]()
Mě moje mamka říkala, že se po porodu tak moc bála na velkou, že do sebe rvala švestky aby byla stolice hřidší a šla lépe ven
![]()
Ale maso by do sebe měla dostávat denně, nebo aspoň obden je tam hodně vitamínů ![]()
Dcera ho taky moc nechtěla, tak si aspoň zvykla na boloňské špagety a nebo kuře se zeleninou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja měla problémy se synem v době asi 3let, taky měl tuhý hovinka a nešlo mu to a hlavně to i zadrzoval, protože ho to bolelo. Stalo se nekolikrat, ze se vykakal až po 5-6 dnech. No byl to boj. Řešili jsme to s pediatrem, který nám též doporucil laktobacily, dávali jsme tmavé seminkove pečivo, ovocné stavy, jogurty bifido, zeleninu a ovoce a postupem času se to spravilo. I teď v šesti letech musím hlídat co papa, aby zase nebyly problemy ![]()
I do školky jsme nosily svacinky z tmavého pečiva zezacatku, světle rohlíky nedávám do teď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nedávej jí banány, a duležitý pitný režim poradila nam to doktorka. hodně, hodně pít, jinak jablíčka, mandarinku, švestky kompotované sušené, zeleninu to vše super, a sledkosti minimum-čokolada NÉÉ! NEBOJ BUDE TO OK. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera měla ty samé problémy kolem jednoho roku.(když jsem přestala kojit)
Měla hrozně tuhou stolici, vždycky si natrhla konečník a hrozně plakala bolestí.
Vyzkoušela jsem snad všechnny babské rady a úpravy jídelníčku. Nic nepomáhalo. ![]()
Až kamarádka, zdravotní sestra na gastroenterologii mi poradila Lactulosu. Je to obyčejný mléčný cukr který má projímavé účinky. Koupíš ho v lékárně za pár korun a přidáváš do čeho se dá. Sladila jsem tím malé pití, kaši, přidávala do mléka…no prostě kam to šlo. Ani při dlouhodobém užívání to prckům prej nijak neublíží. Já jsem začínala na 3-4 pol. lžících denně a hned jak jsem zaznamenala zlepšení jsem to snížila na 2. Dávala jsem jí to asi ještě měsíc po zlepšení a od té doby máme pokoj.
(pokud teda není k obědu rizoto a ke svačině banán) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takovej problém měla neteř a teď i syn od kamarádky a zjistili jsme že to mají po kakau.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maky.C píše:
Dcera měla ty samé problémy kolem jednoho roku.(když jsem přestala kojit)
Měla hrozně tuhou stolici, vždycky si natrhla konečník a hrozně plakala bolestí.Vyzkoušela jsem snad všechnny babské rady a úpravy jídelníčku. Nic nepomáhalo.
Až kamarádka, zdravotní sestra na gastroenterologii mi poradila Lactulosu. Je to obyčejný mléčný cukr který má projímavé účinky. Koupíš ho v lékárně za pár korun a přidáváš do čeho se dá. Sladila jsem tím malé pití, kaši, přidávala do mléka…no prostě kam to šlo. Ani při dlouhodobém užívání to prckům prej nijak neublíží. Já jsem začínala na 3-4 pol. lžících denně a hned jak jsem zaznamenala zlepšení jsem to snížila na 2. Dávala jsem jí to asi ještě měsíc po zlepšení a od té doby máme pokoj.(pokud teda není k obědu rizoto a ke svačině banán)
Peťula měl obdobné problémy a díky Lactulose už je to v pohodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gitinak píše:
Ja měla problémy se synem v době asi 3let, taky měl tuhý hovinka a nešlo mu to a hlavně to i zadrzoval, protože ho to bolelo. Stalo se nekolikrat, ze se vykakal až po 5-6 dnech. No byl to boj. Řešili jsme to s pediatrem, který nám též doporucil laktobacily, dávali jsme tmavé seminkove pečivo, ovocné stavy, jogurty bifido, zeleninu a ovoce a postupem času se to spravilo. I teď v šesti letech musím hlídat co papa, aby zase nebyly problemyI do školky jsme nosily svacinky z tmavého pečiva zezacatku, světle rohlíky nedávám do teď
Tmavé pečivo a tříletého ano ale u 1,5 roku určitě ne. Pozor na to.
Takhle malým dětem by se nemělo dávat vůbec. Stejně tak lněné semínko je dost problematický. Záleží na dávkování. Malé množství může pomoct ale stačí dát víc než je třeba a vše se jen zhorší. Hrozně nasává vodu (má v sobě nějakou šikovnou látku který pomáhá vytvářet ve střevě sliz) takže když se k němu dostatečně nepije, akorát to zacpává střeva. ![]()
Nechci být chytrá ale na tohle téma mám za sebou sáhodlouhou přednášku od odborníka na dětskou výživu tak to asi do smrti nezapomenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám chlapečka stejně starého, mám opačný problém, od Vánoc má pravidelně průjem a pravděpodobně to má z Nutrilonu (2krát za den), Nutrl. zná odmalička, byl sice kojený, ale od půl roku přikrmovaný a po střevní chřipce na Vánoce se mu tam něco změnilo a od té doby dám Nutr. a do dvou dnů průjem, pak vysadím, dám dietu a hned dobrý, tak zase Nutr. a je to tu znovu. Tak jsem ted koupila Bebu a už to je dobrý, dokonce má dost tuhý bobky, dřív kakal denně a ted den, dva nic a pak kadí třeba 4× za den, tuhý to má. Tak není to třeba tou Bebou? Zkus jiné mléko, u nás Beba způsobila tuhý hovínka, tak třeba to u vás taky způsobuje, ale už moc, náš kadí, ani o tom nevíme, poznáme až podle smradu, ale pije ji pár dní, doufám, že mu to naopak taky nezpůsobí zácpu. Jinak myslím, že pokud jí jog. a ovoce tak to je v pořádku, zkus změnit mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maky.C H Jo to máš pravdu. Neuvědomila jsem si, že se bavíme o 1.5 letym dítěti. Nám to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn na to trpěl jednu dobu taky a jako bonus se mu střídala zácpa s průjmem. Takže jsem vyřadila banány a vařenou mrkev. Nic kakaového a čokoládu (nejedla jsem já, když jsem kojila).
Dobré jsou hrušky, meruňky, švestky, jogurty.
Laktobacily.
A zkusila bych změnit UM. Je na něm od narození? My dávali dlouho Sunar ND a při přechodu z 2 na 3 se mu objevily výše popsané problémy (ale zpětně si uvědomuju, že měl problémy od doby, co dostával víc UM). Pak jsme přešli na HIPP (kvůli ceně) a najednou je po problému.
- Citovat
- Upravit