Přestala jíst obědy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
115
28.1.13 19:58

Přestala jíst obědy

Od začátku jsem měla problém s dcerkou (7měsíců) najet na obědy, ale nakonec se zadařilo. Dlabala obědy někdy méně, někdy i celou misku. Ale přibližně v době, kdy jsme najely i na svačinky se dávky snižovaly až je úplně přestala jíst. Na pár dní jsem ji přestala obědy nabízet a doufala jsem, že se to spraví. Ale ne-e. Zkusila jsem ji tedy zeleninu nemixovat (jak to měla původně ráda) a dávám uvařené nudličky přímo do ruky. Chytla se ale jen na chvíli. Zkusila jsem různou hustotu, konzistenci, každou zeleninu samostatně, jíst s ní její jídlo. Zoubkama to není, jí všechno ostatní. Jeji jídlo ji nechutná, chce jíst to, co jíme my.
Už mě nenapadá nic. Leda vysadit svačinky a vrátit se zpět ke kojení. Jen si nejsem jistá, jestli to je správný krok.
Jak jinak ji mám přimět jíst obědy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5575
28.1.13 20:10

@citule
Ahoj, můj malý se kolem 7,5 měsíce na nějakou dobu vrátil na plné kojení. Jídlo a to jakékoliv začal odmítat, i když normálně už měl zavedenou zeleninu i ovoce a byl to jedlík. Zkoušela jsem taky všechno možné, nabízet jsem nepřestala i když to nejedl, tak prostě byl v židli a zkoušela jsem na něj různé finty. Po cca týdnu to samo přešlo a začal mi jíst nejdříve ovocné přesnídávky a pak i zeleninu a maso. Chce to jenom vydržet, pokud kojíš, tak klidně plné kojení, nebo UM a jednou začne zase papat. Pokud by to trvalo delší dobu, tak zajdi k dr. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
28.1.13 20:25

Možná jen zjistila, že jí to nechutná, že ovoce a přesnídávky jsou lepší.. U nás to tak bylo.. Plus se ráda kojila a rostly jí horní zuby.. Nechci strašit, ale obědy začala jíst až po roce, když už opravdu jí s náma naše jídlo. No ale i tak to není žádná sláva. Ale vždy prospívala, takže mě moje dr. do ničeho nenutila - jen je důležitý, že jí alespoň něco a že zvládá kousky.. Ostatní příjde časem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
28.1.13 20:31

U naší mladší dcery to bylo obdobné, jí dlouho trvalo než začala jíst obědy a když už konečně spořádala kolem 150g (někdy kolem 7m), tak jsem jí dala i svačinu (přesnídávku) a najednou zase přestala jíst obědy, chtěla buď přesnídávku tu snědla celou nebo UM. Do toho nemoc, a v půlce ledna jsme nanovo začínali s obědy… teď je to 14 dní co jí pořádně i obědy, i svačiny, zatím nechcce jíst kaše.

Kousky u nás nehrozí vůbec (v zelenině), ale chleba spořádá parádně.

Vysadila bych přesnídávky na pár dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.1.13 22:05

Asi bych zkusila vysadit ty svačiny. Moje dcera taky nechtěla moc jíst, v době, kdy její vrstevníci už jedli 5 jídel denně, mi snědla 3 a ještě většinou z toho jednoho jen pár lžiček. Dodnes dopoledne nesvačí- kdybych jí dala svačinu, tak z oběda nesní nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
29.1.13 11:10

Díky za rady… dnes jsem ji nedala svačinku, jen mlíčko. K obědu zkouším kuřecí polévku s těstovinami, kterou jsem trošičku přikořenila mletým kmínem a majoránkou. Všechnu zeleninu jsem nastrouhala na jemno, takže nebudu nic mixovat. Tak jsem zvědavá, jestli sní aspoň pár lžiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
1.2.13 18:59

…tak musím napsat, že po třech dnech omezení svačinek jen na mlíčko, dlabe obědy s chutí…moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí