Druhy potravin a doba zavádění
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
druhy potravin a doba zavádění
Ahoj maminky, začali jsme s příkrmy a chtěla bych pokračovat s přidáváním další druhů potravin a nemůžu najít pořádnou stránku, kde píší od kdy se může která potravina zavádět do příkrmu.
prosím o zaslání, jestli máte nějaký seznam nebo stránky, kde jsou informace nebo mi tu odpovězte na nějaké otázky, budu moc ráda.
RAJČE, OKUREK, PAPRIKA, HRÁŠEK, ŠPENÁT, VEPŘOVÉ MASO,
JAKTO ŽE MERUŇKA ANO A BROSKEV NE?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Na kojeni.net najdes rozepsane potraviny.
ja osobne jsem spenat davala docela brzo (prikrmy od sesteho), cca 7. mesic, okurku az kdyz umela trochu kousat, hrasek se blbe mixuje, takze az kdyz jedla kousky a stejne byl trochu problem, stejne jako s kukurici - polykala ho a neumela stravit, ale polivku hraskovou propasirovanou bych se nebala dat hned. Rajce jsem davala, jak zacala sezona, cca 9./10. mesic, merunka a broskev taky v sezone, jinak v kupovanych sklenicich urcite driv.
veprove jsem dala fakt asi az po roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky koukám na kojeni.net. Malýmu je 9 měsíců, takže se tím pořád řídím.
@marti81 píše:
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky to už mám stažené, ale třeba o rajčeti jsem se nedozvěděla, ani paprice, takže asi až po roce, tam jsem to zatím nečetla. a tu okurku myslí normálně tu dlouhou salátovou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jsem se chtěla zeptat, kolik se dává rýže a těstovin do příkrmu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše pořadí je následující:
v pěti měsících a půl - zelenina - mrkev, pastiňák špenát, hrášek, brokolice, cuketa, dýně, fenykl, pórek, artyčoky… (okurka, paprika a rajče se nedoporučují, jsou hůře stravitelné)
V šesti měsících a půl - zelenina a maso - máme v plánu pořadí krůta, kuře, ryba, pak ještě nevím, ale s vepřovým hodlám počkat do roka
s kaší hodlám počkat do 8. měsíce (pokud nebude večer hladová) a pak začít jáhlovou či rýžovou
s jogurtem hodlám čekat do roka, s cukrem co nejdéle
- Citovat
- Upravit
@Janeynka píše:
Holky to už mám stažené, ale třeba o rajčeti jsem se nedozvěděla, ani paprice, takže asi až po roce, tam jsem to zatím nečetla. a tu okurku myslí normálně tu dlouhou salátovou?
Tak já dávala rajce od pul roku… Stejne je v kazde sklenice
![]()
A meruňku i broskev jsem taky dávala od pul roku. Maly je v dubnu takže byly krasne broskve k mání. Jsem je povarila a mixla s jablkem nebo bananem ![]()
Kukurici jsem ještě nedavala ale hrasek s mrkví byl jeden z prvních prikrmu co jsem davala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde jsem četla že rybu od po roce.
porek má mraženej. fenykl a dýni a cuketu asi teď neseženu..
a jaký špenát jsi kupovala a značku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janeynka píše:
A ještě jsem se chtěla zeptat, kolik se dává rýže a těstovin do příkrmu?
Já to proste dala odhadem. Hodne davam kuskus. Nemusí se mixovat a je hned hotovy a pak i tu ryzi a těstoviny. Proste od oka tam dam trosku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janeynka
Maly měl rybu na Vánoce poprve v osmi mesicich a dávám ted pravidelne. Lososa přímo miluje. ![]()
Fenykl sezenes bez problému ale dyni uz jsem 14dni nesehnala ![]()
Příspěvek upraven 25.01.13 v 21:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej právě trpí na nádýmání a staví ho nějaký věci. tak proto se ptám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janeynka píše:
Někde jsem četla že rybu od po roce.
porek má mraženej. fenykl a dýni a cuketu asi teď neseženu..a jaký špenát jsi kupovala a značku?
Dávám všechno bio, špenát jsem měla mražený bio, jinak používám čerstvý suroviny, bydlím v zahraničí, takže tu mám jiné značky. Špenát bych v zimě určitě nedávala mimču čerstvý, bude plný dusitanů, do špenátu hodně lezou.
Doktorka mi řekla, že s rajčetem mám počkat, prý nemá být mezi první zeleninou. Pak jsem to x krát četla na různých místech.
V Čechách se občas říká, že s rybou se má počkat, ve Francii jí doporučují hned na začátku, klidně i jako první maso. Ryba obsahuje omegu3, která je nutná pro správný vývoj nervové soustavy.
- Citovat
- Upravit
V zimě je ve špenátu víc dusičnanů než jindy jo? čím to? ale mražený dát můžu ne? kukuřici nevím jak, stejně jak hrášek nevím, jak dobře se dá rozmixovat, tak aby ho to neškrabalo.
takže okurku, rajče, papriku radši počkat…
kukuřici a hrášek teda dáváte a jogurt pár žliček bílýho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V zimě se zelenina více hnojí a špenát patří mezi ty druhy zeleniny, které dusitany hodně natahují, ne každá zelenina vstřebává dusitany stejně.
Hrášek jsem umixovala - uvařila a umixovala. POužila jsem ale velmi mladý hrášek- mražený bio.
Kukuřici jsem ještě nedávala.
Zatím jsem dávala - mrkev, pastiňák, brokolici, cuketu, fenykl, dýni, hrášek, artyčok.
Jogurt zatím nedává, chci počkat tak do roka. Mlíka má dostatek v UM.
- Citovat
- Upravit