Prosím recepty s jáhlami a kuskusem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prosím recepty s jáhlami a kuskusem
Ahojky, prosím napíšete mi nějaké recepty, jak vaříte miminkám zeleninku s jáhlami a kuskusem? synovi je 6 měsíců, koupila jsem jáhly a kuskus, ale nevím jak to vařit a hlavně s jakou zeleninou to míchat, co se k tomu hodí? můžete mi napsat jak a s čím to dělate vy? a jestli je kuskus pro půl roční dítě vhodný? moooc děkuji
a budu i ráda za jiné recepty pro půl ročního prcka
jo a prosím Vás, koupila jsem 100% ovesné vločky a nevím, jestli je už můj syn v půl roce také může? když ano, jak a s čím je děláte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojik. Vlocky mam doma taky a jeste jsem je nepouzila tak pockam kdo povi vic
kuskus jsem nezkousela…a jahly ano…a to takudelala jsem je podle navodu tedy sparila a pak varile ve verouci vode cca 10min. zvlast na paraku jsem udelala zeleninku apak jahly scedila a pridala k zelenince, pridala kousicek masla nebo kvalitniho oleje a rozmixovala nebo rozmackala…snad jsem trosicku pomohla mno..ja vzdy delala zvlast zeleninku a maso(na pare) a zvlast varila jahly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@apocalypsa píše:
Ahojik. Vlocky mam doma taky a jeste jsem je nepouzila tak pockam kdo povi vickuskus jsem nezkousela…a jahly ano…a to takudelala jsem je podle navodu tedy sparila a pak varile ve verouci vode cca 10min. zvlast na paraku jsem udelala zeleninku apak jahly scedila a pridala k zelenince, pridala kousicek masla nebo kvalitniho oleje a rozmixovala nebo rozmackala…snad jsem trosicku pomohla mno..ja vzdy delala zvlast zeleninku a maso(na pare) a zvlast varila jahly
Moc děkuji
a prosím tě, s jakou zeleninou je děláš, co se k tomu hodí, nebo je to jedno? třeba i s brokolicí, květákem, mrkví, hrášek, fazolové lusky? a děláš vždy jen s jedním druhem zeleniny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já zrovna včera dělala jáhly, sice ne pro maličkého prcka, ale dalo by se to přizpůsobit. Já teda dělala s kuřecím masem, ale to nejspíš ještě nedáváte. Takže popíšu jen zbytek: Jáhly spařit a krátce nasucho orestovat na pánvi (zbaví se pachu), přidat brokolici nakrájenou na kousíčky, zalít vodou (já radši vývarem). Toť vše
Samozřejmě můžeš přidat třeba sýr, ale to si nepamatuju, jestli pro takhle malého prďolu je vhodné (já už mám dceru skoro pětiletou, tak jsem vyšla ze cviku
. Později můžeš přidávat i trošku mlíka nebo smetany
Já vždycky k těm jáhlám nebo kuskusu prostě něco fláknu a ono je to vždycky dobrý. Taky je výbornej bulgur.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sem dělala kuskus - zalila horkou vodou a pak smíchala se spařenou rozčvachtanou zeleninou, co jsem zrovna měla doma, moc sem to neřešila.
Když mu bylo cca 9M tak už sem mu to smíchala se syrovou zeleninou (okurka, paprika) na minikostičky jakože salát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petull.a1 píše:
Ahoj, tak já zrovna včera dělala jáhly, sice ne pro maličkého prcka, ale dalo by se to přizpůsobit. Já teda dělala s kuřecím masem, ale to nejspíš ještě nedáváte. Takže popíšu jen zbytek: Jáhly spařit a krátce nasucho orestovat na pánvi (zbaví se pachu), přidat brokolici nakrájenou na kousíčky, zalít vodou (já radši vývarem). Toť všeSamozřejmě můžeš přidat třeba sýr, ale to si nepamatuju, jestli pro takhle malého prďolu je vhodné (já už mám dceru skoro pětiletou, tak jsem vyšla ze cviku
. Později můžeš přidávat i trošku mlíka nebo smetany
Já vždycky k těm jáhlám nebo kuskusu prostě něco fláknu a ono je to vždycky dobrý. Taky je výbornej bulgur.
děkuji. Tak to já takhle zkusím i pro nás
třeba nám to bude šmakovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Já sem dělala kuskus - zalila horkou vodou a pak smíchala se spařenou rozčvachtanou zeleninou, co jsem zrovna měla doma, moc sem to neřešila.
Když mu bylo cca 9M tak už sem mu to smíchala se syrovou zeleninou (okurka, paprika) na minikostičky jakože salát.
Děkuji. Tak už tedy kus kus může?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych řekla, že jo, je to obilovina, není na tom nic, co by prcek nemohl, pokud už nějaké příkrmy dáváš (jako první příkrm bych si to asi nevybrala), tak bych určitě ten kuskus už dala. Jen bych to asi nedávala na večer, kdyby po tom měl náhodou bolení, tak aby ste se netrápili na noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anamarie ja davam i masicko..a zeleninu vsechnu!!!jakoukoliv-male to chutna s cimkoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vytahnu z vyvaru mrkev, petrzel, maso, pouziji i vyvar nez ho dochutim nam a pridam rozmackany ke kus kusu, chut vyborna, uz je uchucena tim vyvarem.Nebo jskoukoli zeleninu normalne uvar, zoumackej a pridej, to stejny u jahel, ryze atd…zadna veda
.zjemnit muzes UM, pozdeji kouskem masla atd atd..vsechy prikrmy jsou vlastne jen smichana majda ze zeleniny, masa, prilohy. u nas frci i bram kase s hraskem, kousek masa atd, proste to, co te napadne. vyborny jsou i vyvary z masa!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo jestli chces vic do sladka tak treba batatu(sladka brambora)a k tomu zase treba kousek mrkve, kousek krutiho, naredit vyvarem, odmerka UM. Spenat, kousek masa, brambora a treba zas mrkev. Delala jsem i rajcatka na trosce masla, rozvarit na kasu treba s trochou vyvaru a pridat testovinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, jen by to nemelo byt v celozrnne variante. Male jsem do toho michala co bylo doma - maso, zeleninu, bylinky. Pro nas se inspiruji v Biokucharce. Pokud jde o jine recepty pro deti, vlastne varim „dospelacka“ jidla, jen pred finalnim dochucenim odeberu dceri (ale uz ma rok a pul). I kdyz ona by stejne nejradeji nase pikantnejsi varze
. Miluje ruzna rizota (orestuji ruznou zeleninu a maso s korenim, pridam ryzi a podleji vyvarem nebo vodou a necham bublat) a testoviny.
- Citovat
- Upravit
S jáhlama moc neporadím, mě to dítě nejedlo, takže jsem je zkoušela asi jen jednou. Ale s kuskusem jsem toho dělávala celkem dost, u takhle malého jen klasickou míchanici se zeleninou - s červenou řepou, brokolicí, mrkví… v podstatě s čímkoliv, krom asi špenátu, ten jsme s tím nedělala. Pak jak byl už větší, mimi šlichty už nechtěl, tak jsem to hodně zapékala s kuřecím masem, brokolicí, rajčaty a eidamem - to teda můžeme všichni do dneška, výborné to bylo třeba i s lososem a dýní. Jinak jo, já ho v půlroce už pomalu dávala, protože v téhle době jsem už zaváděla lepek. Co se vloček týče, tak z těch jsem dělávala jen kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuskus jsem dělala hlavně s bazalkou a rajčatama, kouskem hrušky, zjemněný UM. Jáhly spíš jako přílohu na zahuštění třeba omáčky (dýňový, svíčkový, rajský) nebo do polívky, tam i ten kuskus. On ty jáhly jinak plival. Vločky používám jako základ pod špenát. Povařím je jako kaši, pak přidávám ty mražený kostky sekanýho špenátu, kus petržele a maso. Jedno z nejoblíbenějších jídel. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anamarie myslím,že tak malýmu mimču je lepší koupit instantní celozrnnou ovesnou kaši, dá se použít jak na kaši, tak na zahuštění třeba polévky se zeleninkou
já kupuji od Hipp
Ty klasický vločky by mohli podráždit střeva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit