Kojené dítě a čaj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
143
3.2.13 20:17

kojene ditě a čaj

Ahojky, potřebovala bych radu, muj maličky je vytouženy, tak se všeho hned leknu nechci volat dok, aby si neřekla že jsem už blazen, ale už plně kojem syn měl koncem ledna 2 měsice a i kdyžkojim tak davam čajim, většinou vypije tak 200ml a dnes i vice, kolik vypiji vaše??? Vim že třeba někdo kojenem nedava nic, ja jsem davala u všech děti a už si to nepematuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3.2.13 20:25

Podle mě je zbytečný dávat čaj když je plně kojen. Neřeknu kdyby měl třeba horečky a nebo bylo vedro, ale takhle.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
3.2.13 20:27

Ale on má vyloženě žízen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.2.13 20:31
@Nicolečka píše:
Ale on má vyloženě žízen

a to poznáš jak? Já kojím 7 měsíců a než jsem zacala dávat zeleninu, tak bez čaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
3.2.13 20:32

Caj naprosto nepotrebuje. Ma tekutiny v mlece. Prvni caj podavat az s prvnimi prkrmy…

• Citovat
  • Upravit
143
3.2.13 20:34

Moje prso odmita je to převažně po jidle, pěkně pije a pak nechcea po čajiku se vrha a nebo někdy i mezii jidlem si cucne čaje a hned se sklidni :-(
prvni jsem kojila 6 týdnu a i čaj tak ted nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
3.2.13 20:56

Ahoj, já kojila skoro rok bez čaje. Až když došlo na parné léto, tak jsem dávala převařenou vodu. Čaj mi malý začal pít až v roce a půl, uprostřed zimy, když prvně trochu víc stonal. Navíc to byl šípkový, černý ještě později. Důležité je, aby měla tekutiny maminka a ty se pak dostaly mlékem k mimi.
Nemůže být jiný důvod, proč neche prso? :nevim: Třeba nějaké tvoje jídlo (cibule, česnek), vůně/parfém, co překrývá tvoji přirozenou vůni, podle které tě mimi pozná, nebo se mu špatně tahá (flaška teče skoro sama)… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
3.2.13 21:00

Nedávala jsem ani u jednoho. Děti mám 3, nejmladší má 7 měsíců, příkrmy už má a čaj zatím nedostává..Dostane tak za měsíc, se zavedením třetího příkrmu, nechci používat lahvičku, bude pít rovnou z hrníčku(malého, umělohmotného), tak jako ty starší..Nekapající a učicí hrníčky budeme používat jen na pití venku. K tomu, aby z něj bez problémů pila, ještě trochu vyzraje do té doby.
Tekutiny navíc dostávala jen při horečce a bojkotu kojení, který trval pár dní. Dostávala převařenou kojeneckou vodu ze lžičky.

A o čem chceš diskutovat? Každý, ať si to dělá jak chce, čaj podle mě nemá význam, nemá žádnou výživnou hodnotu pro tak malé dítě. Veškeré tekutiny má v mléce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
3.2.13 21:01

Počkej, ty mu při kojení dáváš čaj? 8o To jsem ještě neslyšela :D
Plně kojený nic jiného nepotřebuje. Ale znám spoustu mamin co vodu nebo čaj dává. Na tom není nic zas tak hroznýho. Ale nedávej mu to hned po kojení ani při, to už je vážně postavený na hlavu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.2.13 21:02

Hele já jsem taky dávala čaj a nic se nestalo. Naopak, byla jsem ráda, že má čajík na prdy a pak na spaní… Podle mě kdyby měl hlad, tak si řekne o prso.

Dve deci teda dcera nevypila v tomhle věku nikdy, ale ona není žádnej násoska ani dneska…

Podle mě je nesmysl se tímhle trápit! Když to dítěti vyhovuje a je spokojený, tak dávej čaj a neřeš :))

PS: Třeba moje máma může vyletět z kůže při těch řečech, jak kojený dítě nepotřebuje jiný tekutiny. Prý neví, kdo se na to těch dětí ptal, ale a. každý je jiný, a b. zvlášť pokud je dítě v teple, tak prostě může mít potřebu tekutin i jinejch než je sytý mlíko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
3.2.13 21:02

Já jsem u dětí začala s tím čajem okolo 8 měsíců, ale jen „cvičně“ - lžička nebo normální hrníček bez jakéhokoliv pítka, rozhodně jsme ho netáhli nikam ven nebo tak..Pořádně začali pít čaj taky až kolem roku a později. U třetí to mám v plánu taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31565
3.2.13 21:04

@Nicolečka pokud ti čaj pije a žádá si ho, klidně mu ho dávej…vůbec nic tím nezkazíš. Je to jen čaj nic víc. Není třeba čekat, když se po nem vrhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31565
3.2.13 21:05
@karolina_a_betuska píše:
Hele já jsem taky dávala čaj a nic se nestalo. Naopak, byla jsem ráda, že má čajík na prdy a pak na spaní… Podle mě kdyby měl hlad, tak si řekne o prso.

Dve deci teda dcera nevypila v tomhle věku nikdy, ale ona není žádnej násoska ani dneska…

Podle mě je nesmysl se tímhle trápit! Když to dítěti vyhovuje a je spokojený, tak dávej čaj a neřeš :))

PS: Třeba moje máma může vyletět z kůže při těch řečech, jak kojený dítě nepotřebuje jiný tekutiny. Prý neví, kdo se na to těch dětí ptal, ale a. každý je jiný, a b. zvlášť pokud je dítě v teple, tak prostě může mít potřebu tekutin i jinejch než je sytý mlíko…

souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.2.13 21:11

Čaje nebo vody se přepít snad nemůže, takže bych to neřešila, klidně dávej, kolik chce. Jen nějakou chvíli před kojením bych nedávala, aby se do něj pak vešlo mliko :-)
Já jsem čajík taky dávala celkem záhy (u nás to teda byly spíš mililitry, co vypila), byly horka, mliko nechtěla, čajík jo. Navíc jí pomáhal na zácpu :) Jestli máte doma hodně teplo, tak žízeň klidně mít může…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
3.2.13 21:22

@karolina_a_betuska já jsem zase slyšela od starších lidí, že po mléku je žízeň a že se i u kojení má pití podat.
Přitom se říká, že je přední mléko a zadní mléko. Přední je na žízeň a zadní na jídlo. A v letních obdobích právě při vedrech se tvoří více toho předního mléka, takže by mělo být mimi uspokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí