Kojené dítě a čaj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
3.2.13 22:43

Myslím si, že takový prcek čaj nepotřebuje, já malé začala dávat jiné tekutiny než moje mléko až kolem 8 měsíce, akorát v létě, když byly hodně vedra občas čaj dostala. Já bych se spíš bála, že si tím zkazím kojení ale zase pokud pije až po kojení, tak by to asi mělo být ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.2.13 08:13

Neublížíš mu, toho se neboj, na kojení a čaji vyrostlo v minulosti tolik dětí :mrgreen:
Přesto si stojím za svým, že plně kojené děti nepotřebují další tekutiny..

Nemyslím si, že by starší generace k opačnému tvrzení měla nějaký rozumný důvod. Spíš to tvrdí, protože oni nemohli kojit plně podle potřeb dítěte - třeba po hodině, kdekoliv a kdykoliv. Ještě v 80.letech neexistovala, aby si matka sedla s dítětem v parku na lavičku a nakojila ho - bylo by to veřejné pohoršení, tak to hold museli řešit tím čajem. Nic jiného v tom nevidím.
Dítě muselo často brzo do jeslí a rodina musela fungovat, prostě nešlo, aby matka kojila kdekoliv a kdykoliv tak to suplovali čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
4.2.13 08:25

Tak ja jsem davala fenyklovy caj, coz bylo jedine, co pomahalo na koliky a aspon trosku dcerce ulevovalo. Kdyz mela koliku, davala jsem 50tku cajiku. Vsechny kapky vcetne babycalmu (taky fenykl)-nam nepomahaly. Na kojeni to vliv nemelo, dcerka byla 4 dny na UM v porodnici, pak plne kojena az do 8 mesice, kdy se sama odstavila. Bylo ji sumak jestli prso nebo lahev, hlavne, kdyz z toho neco teklo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.13 19:51

Ahoj, mám půlročního chlapečka od začátku na UM, a pít mu dávám od malinka. Kdybych kojila tak bych asi nedávala čajík, ale pokud hezky papá a přibírá a ještě k tomu bumbá tak si myslím, že je to jedině dobře. Každý potřebuje pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
15.4.13 15:52

Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat jak je to s čajem nebo tekutinou když muj malý má 5,5 měs a od 4 měs. papá příkrmy. Jinak normálně kojím, a na noc dávám asi cca týden kaši, tak jak je to tedy s tekutinou, předem díky moc.:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
15.4.13 16:21

Zkus mu dát napít čaje nebo vody po jídle nebo i během jídla. mně z flašky pít nechtěla, tak jsem koupila hrníček s pítkem to se jí líbilo. sice toho polovinu vyplivne, ale aspoň nějaká voda v ní zůstane :lol: ale nenuť to na sílu, pokud jinak kojíš, tak má čas se naučit pít pomalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.4.13 16:37

Ahoj holky,

mám 8 měsíční miminko, chlapečka a dost často stoná, chytá to všechno od starší sestry ze školky. teď má poprvé průjem a horečky. kojím, ale mám pocit, že moc nevypije. Odméítá UM, lahvičky, pítka, hrnečky, donedávna si něco bral lžičkou a teď už ani to ne. Mám strach z nemocnice a kapaček, jestli to takhle půjde :( Vůbec nevím, jak to do něj dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.13 20:06

Ahojky, zkoušela bych buď injekční stříkačkou pomalinku stříkat nebo panadol baby má takovej dávkovač tak zkusit to.Nebo tu lžičku a pořád nabízet lahvičku, malej taky nechtěl bumbat a teď vypije hodně a to začal ze dne na den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.13 20:07

A ještě sahat na fontanelu jestli není propadlá, to je známka dehydratace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.4.13 20:36

@mysicka1990 děkuju, tím dávkovačem se mi dnes povedlo 20 ml, no byl hroznej řev ale aspoň něco. Jo, fontanelu má obrovskou, takže by asi bylo i vidět, kdyby byla propadlá.
Večer mu trochu teplota klesla, tak snědl i trochu mrkve s rýží, tam jsem taky trochu vody přidala. Ale štve mě to, dcera mi pila strašně moc, klidně i vodu a on se kroutí a nechce nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
6.5.13 09:38

Náhodou jsem najela na tuto diskuzi… Chci říct jen pro zakladatelku… S mojí první dcerou jsem byla na kapačkách v nemocnici-měly jsme zánět ledvin, takže jsme byly na ledvinovém odd. A… byla tam maminka, která měla svého 6M synka na kapačkách, začaly jsme se bavit proč jsme tam my a proč ona…a vylezlo z ní, že jsou tam kvůli DEHYDRATACI Z KOJENÍ. Prostě má prej moc husté mlíčko a nadávala že ještě jednou ji doktoři budou tvrdit kojit a kojit bez vody nebo čaje… No záleží na tom jaké to mlíčko maminka má!!! Teď při narození své druhé dcery budu určitě malé množství čaje nebo vody určo dávat! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.5.13 10:02

@M+M+S no teda nevím, ale když jsem odstříkávala tak v zimě jsem měla mléko hodně smetanové a v létě naopak skoro žádné zadní mléko nebylo… podle mě si maminka asi trochu skutečnost upravila neboť po světě běhá plně kojených nedehydratovaných dětí dost… ono je prostě potřeba v létě přikládat třeba co hodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí