Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mám půl roční miminko a kojím tak 12× za den, zhruba co 1,5 hodiny, kromě noci, to kojím tak 3× za noc.
Vzdyt ted byly hrozna vedra, miminka maji taky žízeň. Navic v tomhle obdobi byva rustivy spurt. To se zase zlepší ![]()
Ja take kojim co hodinu, je horko. A klidanko si nakojim pred obchodem… Pokud ti to vadi, staci se zakryt plinkou. Obcasne UM nic nezkazi, take obcas davam a jinak plne kojim.
Plinku nebo jiny hadr zahaknes za raminko podprsenky, prehodis pres dite a neni videt vubec nic.
Na rustovy spurt jsem myslela prvni tyden, druhy tyden me to caste kojeni uz prekvapilo. Vedro je, ale treba dnes jsme byli jen doma, kde mame 23 C.
@Limi123 To kojeni venku ti zavidim! Ja to nezvladam ani zakryta plinkou. Nejsem nejak moc stydliva, ale kojeni je pro me neco hodne intimniho a potrebuji klid a soukromi. Zkousela jsem kojit v parku, lidi daleko…ale byla jsem desne vynervovana a mimco pak taky. Kojit muzu max pred manzelem, jinak ne. Na navstevach co chvilku odchazim do jineho pokoje ![]()
Sprut, vedro ![]()
Ja bych teda spis na cesty odsala svoje, jestli je mleka dost prijde mi UM zbytecne.
@Anonymní píše:
@Limi123 To kojeni venku ti zavidim! Ja to nezvladam ani zakryta plinkou. Nejsem nejak moc stydliva, ale kojeni je pro me neco hodne intimniho a potrebuji klid a soukromi. Zkousela jsem kojit v parku, lidi daleko…ale byla jsem desne vynervovana a mimco pak taky. Kojit muzu max pred manzelem, jinak ne. Na navstevach co chvilku odchazim do jineho pokoje
To mas pak tezke. Ale to obcasne UM opravdu neni zadna tragedie, prikrmovala/prikrmuji jsem oba syny obcas, 99 procent kojim a obcas dam UM a kojeni to neohrozilo, protilatky z kojeni take maji… Nejdulezitejsi je v pohode maminka, takze bych klidne jednou za den UM dala. Nebo od 4 mesicu muzes zacit jiny prikrm.
A po tom UM se ti hlasi na jidlo po jake dobe? Take hned po hodine, nebo vydrzi 3 hodiny?
A nemohla bys venku kojit v nosicim satku? Kamaradka takhle kojila v nositku, normalne za chuze a ani kdyz jsem sla hned u ni, neslo nic poznat…
Naše tříměsíční je totéž, z části je to asi těmi vedry a z části moje chyba, že někdy nepoznám co přesně chce tak nabízím prso a ona ho neodmítne…
Já kojim co hoďku, dvě od narození. Teď má můj malej tři měsíce a když je horko, sama mu dávám co hodinku napít aspoň trochu. Když jdu nakoupit dítě nakojim, uspim a jedu.
@Lucius08 aha.. takze asi je to normalni.. me prekvapila ta zmena frekvence. Vedro je pomalu od jeho narozeni a jak jsem psala - doma mame porad stejnou teplotu. No, mozna vcera vecer bylo o stupen vice. Ja mam obchod trochu dal.. nakojim, uspim, cesta vlakem, obchod a mimco zacina rvat.
@Limi123 Mam, no
Budu to resit UM.. po nem vydrzi dyl. I lepe spi pres den.. normalne da tak 20 - 30 min, po 60 ml UM spi klidne i hodinu. A za 2 tydny zkusim nejaky ten prikrm.. po jidle uz kouka par dnu!
A diky moc za zkusenosti.. kamaradky me od UM odrazuji, pry si mimco odstavim ..
@Anonymní píše:
@Limi123 Mam, noBudu to resit UM.. po nem vydrzi dyl. I lepe spi pres den.. normalne da tak 20 - 30 min, po 60 ml UM spi klidne i hodinu. A za 2 tydny zkusim nejaky ten prikrm.. po jidle uz kouka par dnu!A diky moc za zkusenosti.. kamaradky me od UM odrazuji, pry si mimco odstavim ..
Tak pokud ma po MM veliky hlad a zjisti, ze po UM se naji, tak se muze stat, ze se odstavi. Ja za to nerucim. Ale oba syny jsem take kojim/kojila casto co hodinku (nekdy treba dlouho spi, tak ne, ale kdyz jsme doma nebo na hristi, tj. kocarek neni v pohybu, tak urcite kojim co hodinu) a pri obcasnem UM se neodstavil ani jeden. A laktacni poradkyne mi take rikala, ze vetsina deti se pri obcasnem prikrmeni z lahvicky neodstavi. Vem si, ze spousta deti dostava od 6m na noc kasi v lahvicce s velkou dirkou a stejne jsou kojene treba do roka a pul a neodstavi se.
Ahoj holky,
Jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi. Od 2.týdne přes den kojíme taky co hodinu, jen v noci po 3-4h. Teď nám táhne na 3 měsíc. Upravila se Vám už frekvence? Diky za info
Ahoj holky, potřebuji radu… moje miminko se chce snad uz vice nez dva tydny kojit co hodinu. Nekdy vydrzi dele (vyjimecne), nekdy mene. Dnes jsem kojila 18×. S takovou frekvenci nemuzu ani nikam jit, nestihnu nakoupit, nic.. Nez dojedu do obchodu, rve hlady. Nevite, cim by to mohlo byt? Pije cca 10 min, pak uz nechce.. odtahuje se. Zabavit a prodlouzit interval nejde.. spusti rev. Kdyz uz chci nekam jit, beru UM. Bohuzel nejsem schopna kojit na verejnosti. Zkousela jsem to, ale to proste nezvladam. Takze jsem skoro porad doma
Cca do 3 mesicu pil co 2,5 - 3 hodiny (to jsem mohla na kavicky, nakupy, dlouhe prochazky..), v noci se budi na kojeni jen 1×.. po 6-7 hodinach spanku, pak spi jeste dalsi 3-4 hod. Je mozne, ze mu moje mleko nestaci? Je fakt, ze po UM vydrzi dele.. Ale prijde mi skoda davat UM, kdyz kojeni jde v pohode..