Růstový spurt s málo MM

14
19.6.18 14:15

Růstový spurt s málo MM

Ahoj, dnes jsme byly u doktora ve 3 týdnech a říkala jsem, že malý chce pořád jíst. Podle mě to je růstový spurt(navíc vyrostl o 3cm za týden). Zvážili jsme malého a přibral jenom 100g za týden. Sestřička říkala že mám málo mléka a budeme muset přikrmovat, doktor potvrdil ale o spurtu nepadla ani zmínka, jenom že mám málo mléka. Zajímali by mě vaše názory:)

Příspěvek upraven 19.06.18 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35805
19.6.18 14:19

100g za jak dlouho, za týden? Nepřikrmovala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.6.18 14:24

@pikola Ano za týden, minulý týden to bylo 300g tak asi od toho to odvozovali. On je celkově větší takže by měl jist vic-porodní váha 4520g, teď má 5000g přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
19.6.18 14:27

Koj klidně dál a uvidíš. Teda pokud chceš kojit a nemáš pocit, že má dítě nějak hodně hlad. První měsíc kojit skoro nonstop je normální.
Taky jsem měla takového cvalíka, první kontrolu v 10 dnech měla o 200g míň, za měsíc o kilo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
19.6.18 14:29

Růstový spurt totiž nenajdeš v žádné učebnici, pro lékaře jako terminus technikus neexistuje.
Před pár lety ho neuznávala i spousta laktacnich poradkyn. Leč matky vědí svoje…

Je to malé miminko, s malým žaludkem s rychle se měnícími požadavky na množství a složení mléka. 100g je sice spodní hranice za týden, ale nevidím to jako bezprostřední důvod k přikrmování.
Dej si hlavně pozor na techniku, aby miminko mělo v puse i co největší část dvorce, abys byla u kojení uvolněná, v klidu. Nesprávná technika znesnadňuje mimcu si vytáhnout všechno, co tam máš. Uvidíš, že po šestinedělí se intervaly kojení trošku protáhnou a zpravidelni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.6.18 14:30

@pikola Právěže chci kojit, přítel mi už navrhoval abychom koupili sunar a zkusili mu ho dát jestli to pomůže, hned jsem řekla že ne, že to zvládnu. Malej má jinak hlad často se mi zdá, přes den prakticky nespí a brečí že má hlad, nakojím ho, usne nás půl hodinky a potom se zas vzbudí a brečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
19.6.18 14:33

Teď koukám na staré záznamy, ve 24 dnech měla o 700g než porodní váha víc a to bylo mega mimino. Takže buď uplně v klidu jestli má 5 kilo :mrgreen:
Nemusí to být jen hlad, můžou to být prdy, prso je pro mimina prostě nejlepší kamarádka. Zkus dudlík, ale moje třeba nechtěla a měla jako dudlík mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
19.6.18 14:36

Já měla problém s mlékem po propuštění z porodnice (https://www.emimino.cz/…trasak-8967/).

Můj doktor, zkušený šedesátník, a jeho dlouholetá sestřička mi řekli jedním hlasem nejlepší radu: Zapomeňte na váhu. Kojit, kojit a kojit. V případě pochybností jít třeba na extra převážení k doktorovi (po týdnu dvou), ale neřešit to po každém jídle - a pokud dítě přibere, i kdyby málo, tak je to u minimimina dobrý. I kdyby dítě krátkodobě zhublo, není to tragédie, vyrovná se s tím - a je to lepší, než začít zuřivě s příkrmy.

Vždycky vzpomínám na kamarádku, která v jednom prsu přišla o mléko, kojila jen z jednoho, a holčička podle doktorky „blbě přibírala“. Naordinovali UM, a na další kontrole bylo haló, že je holčička tlustá a že matka (krmením podle návodu) překrmuje :zed:

Tuhle snahu kompenzovat každý výkyv z normy bych se snažila nepřejímat.

každopádně držím palec, ať je vše v pořádku, ať se rozhodneš jakkoli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.6.18 14:37

@pikola Pn prdí až až, no občas se tam taky něco zasekne žejo :mrgreen: Na dudlík moc není, občas si ho vezme a občas zas ne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.6.18 14:39

@Slečna Ferka Já právě moc nechci prikrmovat. Podle toho jak mi všude cáká mliko si myslím, že ho mám fakt dost a šlo o ten spurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
19.6.18 14:47
@MissKk píše:
@Slečna Ferka Já právě moc nechci prikrmovat. Podle toho jak mi všude cáká mliko si myslím, že ho mám fakt dost a šlo o ten spurt.

Nenech se rozhodit a koj, ono se to srovná. Já kojila po dvou hodinách až někdy do roka, víc spala jen v noci. První měsíc to bylo snad pořád. Je to namáhavé, ale pokud si za tím stojíš tak to nevzdávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.6.18 15:10

Nám laktační říkala, že máme počítat s tím, že mimco na začátku bude pít víckrát. Jednak má ještě malé bříško a taky, když je horko, tak si třeba jen cucne. Třeba klidně po hodině. A že je ok poznáš tak, že máš tak 7-a10 plinek denně. Takže bych to nehrotila a nenechala se natlačit do sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.6.18 20:34

@P4ja prcek čůrá pořád, takže to asi ok je :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie