Časté krmení

76
24.5.14 21:46

časté krmení

Ahojky potřebovala bych poradit mám týdení holčičku a nevím si rady… v porodnici mi malá nechtěla sát z prsa tak sem ji davala přes kloboucek a pila normalne… udelalo se mi hodne mlika mela sem je fakt hodne nality ze mi to porad teklo po brise :/ a dost to bolelo tak sem zacla odsávat a pak dobry a doma porad odstrikavam a pak ji dam z flasky akorát ze zacatku jedla normalne budila se po tech 3 hodinách nakrmila a spala jenze ted uz mi nechce vůbec spat dost často breci ze ma hlad spi třeba jen hodinu :/ na noc sme ji zkusili dat sunar a mala krasne spinkala 3 hodky vzbudila se a pak zase hezky 3 hodky spala ale když ji dam svoje mliko tak proste skoro nespi porad rve nevim co s ni nechci ji nejak prejidat…nevim kolik toho muze snist :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6536
24.5.14 21:52

A když se vzbudí po té hodině, vypije toho hodně? jestli jí netrápí větry a nebolí bříško, nebo máš slabé mléko, a ten sunar jí víc zasytí, že se pak nebudí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
24.5.14 21:52

:zed: Kojené dítě má sníst tolik, kolik má máma v prsu mlíka… 3h intervaly jsou zajisté lákavé, ale mnoho kojených dětí jich dosáhne až kolem 3-4 měsíců.
V tomhle věku jsem měla děti na prsu co 1-1,5h, je to přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
24.5.14 21:58

@Lulu91 Zkus to vydržet, je maličká, musí si zvyknout, může jí bolet bříško, svoje mléko jí dávej klidně z lahve i když bych to teda zkusila zahodit, ale pokud jí to nejde tak z lahve a klidně jí dej po hodině a teď jak je vedro a dusno tak může mít větší žízeň krm jí jak potřebuje, nemáš jí moc ustrojenou je fakt teplo, lehni si s ní do postele dej si jí k prsu a ona si třeba sama cucne když bude chtít, prostě s ní lež a masíruj jí bříško, potřebuje být u tebe je ještě maličká. Kolik může vypít to nevím dala bych tak 50ml a čekala bych jak jí to bude či nebude stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.5.14 21:58

To je úplně normální, že týdenní mimino jí po hodině. pokud budeš dál dávat sunar, jsi na nejlepší cestě s kojením skončit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
24.5.14 21:59

Ona toho občas vyoije fakt hodne se uplne bojim aby toho nejedla az moc ona toho vypije třeba 70ml a pak furt rve a zmoula ze ma hlad takze kolem 100ml vypije doktorka mi neverila ze toho tolik pije a rikala ze je to dost :/ vetry ji netrapi téma sme si prosli v porodnici a to bylo strasny :/ ten sunar ji prave vic zasyti no to moje mlicko ji asi uz fakt nestaci a toho mam fakt hodne tvrdnou mi prsa strasne… takze ji mam davat proste podle potřeby jak ona zada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986

@renda81 nevim, udajne je pojem „slabe mleko“ uz prezitek. Ze nic takoveho neexistuje, ale nevim, jak je to doopravdy :nevim:
@Lulu91 To, ze jednou po sunaru spala 3 hodiny vcelku, jeste nic nedokazuje. Tady je zasadni otazka, jestli jeste chces zachranovat kojeni nebo prejit na sunar… Zkousela jsi ji ted uz kojit? Znam maminu, ktera mela nedonosene miminko, takze X mesicu krmeni strikackou, pozdeji flaskou a doma rozjeli kojeni. Zauvazuj, nejaka laktacni poradkyne by se na vas mohla podivat a poradit lepe.
Jinak u materskeho mleka neni treba delat nucene pauzy a lze se ridit pouze potrebou ditete. Novorozene by melo vypit za den cca 1/6 sve vahy. Rozpocitat to na pocet krmeni, aby ses trochu orientovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6019

Já mám dvouměsíčního a pije dle potřeby, o prsvidelnosti nemůže být řeč. Někdy co hodinu a půl, někdy až po čtyřech… Většinou po dvou až dvou a půl… Já bych asi sunar nedávala, pokud tě to neničí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
24.5.14 22:00

@Lulu91 syn pil v teto dobe co hodinu v noci byl hodnejsi a pil po 2 hodinach. Nejake prodlouzeni se konalo az v pul roce. Pri kojeni jsem si cetla a bylo mi jedno, ze tim travim tolik casu.
Pokud chces kojit vykasli se na um, vykasli se na flasku a koj. Pokud ti jde o pohodli a spanek tak pokracuj v um a krmeni z flasky a za chvili o mleko prijdes. Jestli mas moc porad moc mleka tak odstrikej jen do ulevy a malou normalne koj z prsu. To odstrikane zamraz na horsi casy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
24.5.14 22:01

@Lulu91 A nemůže jí bolet bříško? Nebo má hladík, ze začátku jsem kojila furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
24.5.14 22:07

To je celé nějaké divné. KDyž mám mlíko, asi by mě nenapadlo dát dítěti sunar… Zkus dát po kojení na bříško, to hodně pomáha na prdíky. A když něco vyblinká, tak ji to tam možná překáželo. Mě to poradila doktorka a u obou to fungovalo. Jak začne trošku zvedat hlavičku, krsáně si brkne.
a zkus laktobacílky a koj, když si řekne. Ten sunar bych dávala, kdyby to bylo fakt děsivý a malá nepřibírala… podle mě tím sunarem i „mateš“ ty svoje prsa.
Slabé mlíko podle mě existuje - dokonce znám pár případů, kdy ženský kojily prakticky vodu, ale to by ti malá málo přibírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
24.5.14 22:09

@Lulu91 vůbec nepřemýšlej o tom, že jí tvé mléko nestačí, zahoď Sunar i lahve a normálně koj. Že pije i po hodině je normální, dej jí kolik si řekne, jestli je to moc nebo málo neřeš. Nezahazuj kojení, když máš mléka dost a dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.5.14 22:11

@Lulu91 ona muze rvat a zmoulat i proto, ze je prejedena, ze ji pali zaha, ze potrebuje krknout jeste jednou. Zmoulani neni vzdy o hladu. Muze chtit dumlat prso. On jeste hodne moc potrebuje maminku a jeji teple brisko. 100ml mi prijde opravdu sloni davka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
24.5.14 22:20

Ale naprosto tvému příspěvku rozumím, když jsem měla doma první, tak jse taky volala o pomoc, kde se dalo… malá navíc obloukem blila a nakonec přibírala víc jak kilo měsíčně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
24.5.14 22:26

Tak v tomhle vedru může mít taky žízeň a pije na žízeň a ne na hlad. Dej jí, jak si řekne. Nějak jsem ale nepochopila, proč nepije přímo z prsu. To je určitě nejjednodušší. Ono udržet laktaci jen odsáváním není žádná sranda (mám 15ti měsíční zkušenost). Za mě flaška a dokrm u takhle malého miminka jsou rychlou cestou ke konci kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová