Časté krmení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2997
24.5.14 22:28
@renda81 píše:
A když se vzbudí po té hodině, vypije toho hodně? jestli jí netrápí větry a nebolí bříško, nebo máš slabé mléko, a ten sunar jí víc zasytí, že se pak nebudí :nevim:

nezlob se na me, ale rici novopecene mamince, ze ma slabe mleko (nebo se ji jen ptat, to vyjde stejne), to je jako kdybys ji podepsala rozsudek na sunar. Slabe mleko je blbost (az na extremni vyjimky, ale nepredpokladam, ze pani je anorekticka nebo ma nejaky jiny problem).
@Lulu91 netrapi miminko prdeni? Ja mela maleho nafouknuteho uz v porodnici. Zkjs teplo na brisko, masaz a cviceni, zda se vyprdi. Ze takhle male miminko pije taky casto (kojene), to bych rekla je docela normalni (nas se az do prikrmu kojil co dve hodiny a ted v osmi mesicich tohle pretrvava v noci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
24.5.14 22:30
@Lulu91 píše:
Ona toho občas vyoije fakt hodne se uplne bojim aby toho nejedla az moc ona toho vypije třeba 70ml a pak furt rve a zmoula ze ma hlad takze kolem 100ml vypije doktorka mi neverila ze toho tolik pije a rikala ze je to dost :/ vetry ji netrapi téma sme si prosli v porodnici a to bylo strasny :/ ten sunar ji prave vic zasyti no to moje mlicko ji asi uz fakt nestaci a toho mam fakt hodne tvrdnou mi prsa strasne… takze ji mam davat proste podle potřeby jak ona zada?

Dej ji prso at si vypije sama co potrebuje, jak ji nemuze mleko stacit kdyz je ji tyden, to se ti teprva poradne vytvorilo, pred kojenim nahrej prso a nech ji sat tak 15 min. a jak vis ze ji vetry netrapi, logicky ji brisko boli neb si streva zvykaji.to kojeni neni zadna veda. proste tak maly novorozenec potrebuje byt u tebe. a to jak potom hleda pusynkou tak to je normalni je to to jedine co chce, sat a sat dej ji dudlicek a vydrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
24.5.14 22:36

Měla jsem v loni přesně to samé. Sunar jsem schovala na fakt nejhorší chvíle, lahve taky. Kojila jsem co hodinu, někdy i míň, v noci taky tak. Postupně se sama začla zlepšovat a já byla ráda, když jsem spala 2 hodiny v kuse :mrgreen: no byla plně kojená do 6 měsíců a teď v 11 měsících stále kojím. Opravdu to chce vydržet a veškerou únavu překousnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
24.5.14 22:50

Ahoj :mavam: Tak za prvé, hlavně se nenervuj! Je to opravdu normální, že mimčo si říká takhle často. Můj syn si říkal i častěji než jednou za hodinu. Ujistila bych se v tom, že nic jiného to být nemůže (teplo, bříško…) a prostě bych mimčo kojila kdy by si řeklo. Teď se pro tebe může zdát hrozná představa toho, že budeš pořád do zblbnutí kojit, ale neboj, není to navždy :) Mě se syn ustálil někdy ve třech měsících, a to tak, že přes den si říkal o kojení po cca třech hodinách, v noci po čtyřech až pěti hodinách. Já jsem také byla první dny zoufalá a uvažovala jsem, že mu dám UM, ale nakonec jsem to překonala. Takže jestli chceš kojit, tak zahoď všechny UM a lahvičky. Je také možné, že pláče právě kvůli tomu UM, je to pro mrňata velká zkouška na zažívání. Já jsem syna při každém přebalení masírovala a snažila jsem se ho co nejčastěji pokládat na bříško, také jsem cvičila s nožičkami a dávala laktobacily (dáváme stále). Přeji ti, ať to zvládnete! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
24.5.14 22:54
@marrlinka píše:
nezlob se na me, ale rici novopecene mamince, ze ma slabe mleko (nebo se ji jen ptat, to vyjde stejne), to je jako kdybys ji podepsala rozsudek na sunar. Slabe mleko je blbost (az na extremni vyjimky, ale nepredpokladam, ze pani je anorekticka nebo ma nejaky jiny problem).
@Lulu91 netrapi miminko prdeni? Ja mela maleho nafouknuteho uz v porodnici. Zkjs teplo na brisko, masaz a cviceni, zda se vyprdi. Ze takhle male miminko pije taky casto (kojene), to bych rekla je docela normalni (nas se az do prikrmu kojil co dve hodiny a ted v osmi mesicich tohle pretrvava v noci).

já jí psala něco o tom, že má sunar dávat, rozsudek na sunar jsem ji nepodepsala, jen jsem se ptala, a s mlékem mají problémy i zdravé ženy a nemusí to být anorektičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
25.5.14 08:24

Já jí ale pořád sunar nedávám dávám jí pořád moje mlíčko jen když je to neunosné tak sme to zkusili a krásně právě spinkala a byla spokojená… jde o to že malá prso nechce nevim jak je to možný ale prostě se neumí přisát takže jí dávám s flaštičky a občas přes dudák přes bradavku… mlíka mám fakt dost ze začátku nebylo tak vodnatý ale ted už tam je i více vody ale hlavně se mi prsa moc nalejvaj a bolej nemůžu se ani hejbat bolí to fakt moc a to je i nahreju promasiruju odstrikam ale je to nekdy fakt neusnosny :/ fakt občas brecim bolesti nevim zda je na tom něco pravdy ze tu moji psychiku prenasim pak na malou když se trapim nekdy mi to tak prijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
25.5.14 10:51

@Lulu91 Zavolej si domů laktační poradkyni, ať ti ukáže, jak malou správně přiložit. Normální kojení je mnohem pohodlnější než pracné odsávání. A taky se pak třeba dříve ustálí nabídka/poptávka a nebudeš mít ty potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
25.5.14 14:49

Mleko je „ridší“ protože je teplo a mléko se automaticky nastaví na hodně tekutin (které ty děti potřebují na pocení) a protože malá přes kloboučky vytáhne to co ji jde snáze/nebo ty odsavačkou odsaješ to co jde dobře - tedy to řidší mléko. Ano po sunaru se skutečně velmi dobře spí… (sipkova ruzenka taky spala)… jakkoli vodové, je plné vitamínů/minerálů/protilátek - čajíkem těžko nahradíš.
Jste týdenní - malinkatí, skutečně se toho dá udělat ještě hrozně moc co se týče kojení - je vícero maminek které začali na kloboučku a přešly na prso a ty máš zdá se mléka hromadu, ale myslím, že je snažší, když pomáhá člověk, který trochu ví jak kojení probíhá, jaké mají děti fáze při kojení.
http://kojim.webnode.cz/…sava-k-prsu/
(ps… mám takový dojem, podle toho co tu psaly maminky, ze tydenni deti kdyz maji opravdu hlad, tak jsou naopak velmi spave, usinaji pri krmeni/kojeni=šetří síly)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová