Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Proč dáváš HA? na alergie nutrilon alergy care, ten nemá BKM, když už má 11měsícu, tak jí už normální jídlo, ne? malej má černou stolici po špenátu, doted jsi kojila? a to se žádná alergie neprojevila? nemá bolesti bříška, ekzémy?
@střepina HA je jako prevence proti alergiím a jelikož v rodině alergie máme tak nám doporučila tady tenhle nutrilon…vím, že alergy care je pro děti s alergií na BKM…jj jí normální jídlo a ráno a odpo má mlíko a večer z něho kaši…špenát právě nejedla…přišlo mi jako by to bylo starší hovino a za tím jelo to čerstvé nevím jak to popsat
…tedka se mi pokadila znovu a měla to normálně žlutý a řídké, rostou jí asi zuby…tak přeci kdyby to bylo alergií měla by to černý pořád ne?
a kdyby šlo o to krvácení z čeho by takhle malý dítě mohlo krvácet??
je veselá, ekzém nemá
Myslím, že HA mlíko neublíží, krvácení bývá projev alergie nebo hlen, pokud je veselá, tak nemocná určitě není, tak snad se to nebude opakovat a když tak radši k doktoru ![]()
Podle toho, jak to popisuješ, to bylo starší hovínko. Neměla něco barvícího předevčírem nebo ještě den předtím? Třeba červená řepa? Po té jednou mladší vykadil něco, že mě málem šlehlo, když jsem to viděla, a v prvním okamžiku jsem chtěla volat rychlou ![]()
@AliTad právě, že nic barvícího neměla tak týden…vážně nevím z čeho to mohla mít…mohlo to být tmavé proto že to bylo starší hovino?? ona má pořád takový tmavý zelený hovina po tom nutrilonu
tak třeba tím, že to bylo starší to ještě více ztmavlo..nevím pak se pokadila až na záda žlutou řídkou kaší a nic černýho tam neměla ![]()
@Anonymní píše:
@AliTad právě, že nic barvícího neměla tak týden…vážně nevím z čeho to mohla mít…mohlo to být tmavé proto že to bylo starší hovino?? ona má pořád takový tmavý zelený hovina po tom nutrilonutak třeba tím, že to bylo starší to ještě více ztmavlo..nevím pak se pokadila až na záda žlutou řídkou kaší a nic černýho tam neměla
Myslím, že to je tak, jak píšeš. Pokud to má normálně tmavě zelené, tak tím, jak to bylo starší, to ještě víc ztmavlo. Pokud je to dál už žluté a řídké, myslím, že to nic nebude, pokud by tam bylo krvácení, bylo by to pořád.
Ahoj zakladatelko, po HA bývá zelená.
Co popisuješ je trochu lehčí zácpa resp. stavění. Na začátku je starší tvrdší bobek nejtmavší barvy, pak světlejší běžná stolice a na konci jakoby sračička z toho jídla, které ji konečně přimělo k vyprázdnění.
Nedávali jste teď hodně mrkve nebo rýže? Zkus dávat hodně ovoce a hodně pít, mělo by se to zpravit. Bude to změna hustoty tráveniny spojená s UM.
Nebezpečná je zcela černá stolice běžné konzistence (krev v trávicím traktu), případně čistá krev (nitky) ve stolici jakékoliv barvy, nebo tvrdá stolice hodně tmavé barvy - zácpa. To je to na co máte náběh, ale snad nijak dramatický. Voda nebo čaj a ovocné přesnídávky to spraví. Případně zařaď do příkrmu ovesné vločky (dobré na peristaltiku) a vyřaď mrkev a rýži (staví).
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, po HA bývá zelená.
Co popisuješ je trochu lehčí zácpa resp. stavění. Na začátku je starší tvrdší bobek nejtmavší barvy, pak světlejší běžná stolice a na konci jakoby sračička z toho jídla, které ji konečně přimělo k vyprázdnění.
Nedávali jste teď hodně mrkve nebo rýže? Zkus dávat hodně ovoce a hodně pít, mělo by se to zpravit. Bude to změna hustoty tráveniny spojená s UM.Nebezpečná je zcela černá stolice běžné konzistence (krev v trávicím traktu), případně čistá krev (nitky) ve stolici jakékoliv barvy, nebo tvrdá stolice hodně tmavé barvy - zácpa. To je to na co máte náběh, ale snad nijak dramatický. Voda nebo čaj a ovocné přesnídávky to spraví. Případně zařaď do příkrmu ovesné vločky (dobré na peristaltiku) a vyřaď mrkev a rýži (staví).
tyjo se v tom nějak vyznáš
jj asi to tak bude protože potom kadila normálně žluté řídké a stou rýží na tom něco bude protože měla tedka dva dny rýži…mrkev dávám pořád…ovoce každý den taky…zácpou si myslím netrpí ale podle popisu to sedí…akorát mě zajímá jestli by ta stolice při krvácení byla celá černá nebo by mhla být jen část té stolice černá???
jsem z toho akorát na nervy
doktorka mě pěkně vystrašila ![]()
Ahoj zakladatelko. No vyznám
taky jsme měli HA a potomek míň pije, takže jsme s tím ze začátku taky bojovali. Ač jsme o rok starší než vy, tak občas se to takhle projeví doteď, tak si hlídám tu mrkev a rýži, a dostatek pití a ovoce.
S tou krví vím ze zkušenosti s potomkem jen to, že červená krev ve stolici - jakoby nitky nebo kapky, v opravdu malém stopovém množství, pokud je červená znamená to že je nestrávená, takže buď jde třeba o prasklinku v řitním otvoru po tvrdém bobku nebo nitky dělá banán a některé potraviny. Stalo se nám to jednou a panikařila jsem a lítala po doktorech, a byl to zřejmě banán. Černá krev ve stolici by byla ztrávená, takže by šlo o poškození trávicího traktu, což by bylo důvod jet přímo do nemocnice, to by mohlo být dítě i v ohrožení života.
Takže nikdy není od věci panikařit a alespoň volat doktora, oni ví líp než lajk co ostatního hlídat, tuším že se vyptávali na to zda dítě pije, jestli je apatické nebo veselé, jestli má chuť k jídlu, teplotu, jak vypadá jindy běžná stolice, jestli má tvrdé bříško nebo se do něj dítě nějak bouchá atd. Takže samotná stolice není to nejdůležitější, taky záleží na ostatních projevech nemocnosti.
Tu černou krev jsem (naštěstí) nikdy neviděla, ale mělo by to vypadat jinak než běžná zácpa, takže pokud jde o tvrdý tmavý kozí bobek a jinak je dítě normální, veselé a má chuť k jídlu, tak by to měla být běžná zácpička nebo náběh za ni. Pokud by byla stolice běžné konzistence ale zcela černá, tak už bych byla na pozoru. A myslím že cokoliv divného (pokud nedošlo k nějaké stravovací změně jako u vás) ve spojení s netečností nebo nějakým projevem že dítě bolí bříško by asi byl signál že se děje něco nenormálního
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko. No vyznámtaky jsme měli HA a potomek míň pije, takže jsme s tím ze začátku taky bojovali. Ač jsme o rok starší než vy, tak občas se to takhle projeví doteď, tak si hlídám tu mrkev a rýži, a dostatek pití a ovoce.
S tou krví vím ze zkušenosti s potomkem jen to, že červená krev ve stolici - jakoby nitky nebo kapky, v opravdu malém stopovém množství, pokud je červená znamená to že je nestrávená, takže buď jde třeba o prasklinku v řitním otvoru po tvrdém bobku nebo nitky dělá banán a některé potraviny. Stalo se nám to jednou a panikařila jsem a lítala po doktorech, a byl to zřejmě banán. Černá krev ve stolici by byla ztrávená, takže by šlo o poškození trávicího traktu, což by bylo důvod jet přímo do nemocnice, to by mohlo být dítě i v ohrožení života.
Takže nikdy není od věci panikařit a alespoň volat doktora, oni ví líp než lajk co ostatního hlídat, tuším že se vyptávali na to zda dítě pije, jestli je apatické nebo veselé, jestli má chuť k jídlu, teplotu, jak vypadá jindy běžná stolice, jestli má tvrdé bříško nebo se do něj dítě nějak bouchá atd. Takže samotná stolice není to nejdůležitější, taky záleží na ostatních projevech nemocnosti.Tu černou krev jsem (naštěstí) nikdy neviděla, ale mělo by to vypadat jinak než běžná zácpa, takže pokud jde o tvrdý tmavý kozí bobek a jinak je dítě normální, veselé a má chuť k jídlu, tak by to měla být běžná zácpička nebo náběh za ni. Pokud by byla stolice běžné konzistence ale zcela černá, tak už bych byla na pozoru. A myslím že cokoliv divného (pokud nedošlo k nějaké stravovací změně jako u vás) ve spojení s netečností nebo nějakým projevem že dítě bolí bříško by asi byl signál že se děje něco nenormálního
děkuju moc
dneska už to měla tmavě hnědý ale ne černý a potom zelený a měla tam černé nitky ale jak píšeš měla dneska banán takže tipuju, že to bylo tím…kámoška zdr. sestra říkala, že by to musela mít černé uplně celé a fakt hodně černé i po rozmáznutí…což malá neměla…snad už to bude ok…jsou to nervy s těma dětma
klepu se při každém rozbalování plíny ![]()
Mám podobný problém, malý 4, 5 měsíce byl plně kojený ale už týden a půl sme na sunaru, od tý doby krásná stolice ala míchaná vajíčka a včera a dneska tam měl trochu hlen, což je prý tím jak v podstatě polkne soplíky, ale byly kousky toho hlenu tmavé jakoby zelené nebo tm šedé což mě trošku vyděsilo, je to normál nebo volat dr? Diky
Ahoj jdu k vám pro radu
malá má skoro 11 měsíců a ted sme přešli plně na UM…dávám nutrilon HA…začla jsem ho dávat zezačátku do kaše a tedka už děláme normálně i přes den mlíčko…chci se zeptat zda se některá z vás setkala s tím, že se po um objevila tmavá až černá stolice
?? malá se ráno vykadila a měla to trojbarevný
na začátku skoro černé, pak tmavá hnědá a nakonec skoro žlutá…přitom nic co by ji mohlo zabarvit stolici do černa nejedla…volala jsem mudře a ta mi řekla, že pokud to bude mít i zítra mám to donést a že by to mohlo být krvácení
to mě vystrašilo…říkala, že to může být alergie na tu kravskou bílkovinu…bojím se ale, že by to krvácení mohlo být něco vážnějšího
děkuju každému za radu