Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, tak měsíc a půl pozoruju, že dcerka pořád běhá na záchod. Kolikrát je to fakt často, někdy nečůrá, někdy ano. Byla jsem s ní na konci srpna s močí, byla v pořádku. Je fakt, že teď měla i rýmu. Mohlo by být něco v nepořádku, i když moč byla ok? Zatím jsem to přikládala psychice, začala chodit do školky a já do práce. Když jde na wc, vyžaduje, abych šla s ní. ![]()
Časté močení bych k psychice nepřikládala…Určitě bych si vyžádala podrobnější rozbor moči na E-coli apod. a zkusila bych se zeptat, zda může např. Blokurimu, teoreticky jo, je od 3 let.
@pannda Ještě zmíním, že ona vyžaduje, abychom na to wc šli s ní, zatím co dřív si došla sama bez problému. Ale nic ji nebolí.
Možná že ji ted nic nepálí, neřeže, ale před tím mohlo, proto chce u wc asistanci. Pokud chodí čurat s troškou, nebo skoro pak nic nevyčurá, samotné nutkání něco značí..
@pannda Jj. Teď je třeba už hodinu v pohodě. Nic, vezmu moč a hodím k doktorce. Ať mám klid. Děkuju.
@Genovesa - hlavně tu moč ať udělají v laborce, ne jen přes ten jejich papírek.
Může být třeba jen nastydlá, ale je to lepší udělat pořádně.
Nechala bych ji zkontrolovat znovu, infekce a taky cukr v moci, pro jistotu..
@Lenka_Hal cukr kontrolujou tím papírkem, ne? Taky mě to napadlo
Nasadila jsem aspoň lichořeřišnici, to je přírodní atb. Škoda, že mě to nenapadlo dřív.
Nevim, rekla bych, ze pokud doktorka sla po bakteriich, nemusela ani zkouset klasicky „papirek“ a hlavne pokud to byla ranni moc nekdy pred mesicem, ani se nemuselo nic chytit, ono to na zacatku ten cukr dost kolisa…
@Lenka_Hal Papírek zkoušela. Ale teda hlavně mi nesedí na dceru ostatní příznaky cukrovky, kolikrát prospí celou noc. Zas tolik nepije, rozhodně ne nijak extrémně. A extra moči nevyčůrá, spíš kolikrát nečůrá vůbec. No uvidíme.
Ja jen pro jistotu. Nam syn pil vic jenom obcas a taky nijak extremne. Spal normalne celou noc. Jen chodil casteji curat pres den a zacal taky obcas odmitat jidlo. Nasli mu nahodou cukr v moci, jeli jsme s nim do centra na trenink. Prijeli jsme rano a cukr mel normalni i v krvi. Az pred nama musel vypit juice a za chvili mel zvyseny. Ono je to na zacatku takove nekdy hur, casteji lip, pak casteji hur a postupne se to proste vic zhorsuje. Nechci strasit, ja jen at se to vylouci na jistotu.