Časté OČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Časté očr
Ahoj… Mam takovy problem. 27. 11. 23 jsem nastoupila po RD do prace. Hned druhy den co jsem nastoupila byl malej nemocny. Tatinek s nim zustal vyjmecne doma ( ne ze by nechtel, ale je OSVC ). Furt se to tahne. Jsem po 3 na ocr a ted momentalne na nem jsem a vypada to, ze jeste par dni budu
. Ted ve ct a pa mel maly prujem. Sobota a nedele bez prujmu, ale za to dnes navecer ma 38 teplotu. Cca pred 3 tydny jsem si vzala v patek dovcu, protoze maly mel 38 ale pres vikend to vylezel. Babicky obe jsou pracujici od po do pa, takze hlidat nemuzou. Nedavno mela skolicka par dnu z tech. duvodu zavreno, tak byl doma tatinek. Ja jsem z toho nestastna je mi trapny zitra volat do prace, ze nejspis neprijdu. Jak tohle proste resit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Týnuška95 normální začátek po rodičovské dovolené. Neuděláš nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnuška95 píše:
Ahoj… Mam takovy problem. 27. 11. 23 jsem nastoupila po RD do prace. Hned druhy den co jsem nastoupila byl malej nemocny. Tatinek s nim zustal vyjmecne doma ( ne ze by nechtel, ale je OSVC ). Furt se to tahne. Jsem po 3 na ocr a ted momentalne na nem jsem a vypada to, ze jeste par dni budu. Ted ve ct a pa mel maly prujem. Sobota a nedele bez prujmu, ale za to dnes navecer ma 38 teplotu. Cca pred 3 tydny jsem si vzala v patek dovcu, protoze maly mel 38 ale pres vikend to vylezel. Babicky obe jsou pracujici od po do pa, takze hlidat nemuzou. Nedavno mela skolicka par dnu z tech. duvodu zavreno, tak byl doma tatinek. Ja jsem z toho nestastna je mi trapny zitra volat do prace, ze nejspis neprijdu. Jak tohle proste resit?
Babičky by třeba na Očr nešly, když by jste jim nějakou korunu prihodili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Babičky by třeba na Očr nešly, když by jste jim nějakou korunu prihodili?
Holt jinak, než aby měl někdo OČR, nebo dovolenou, to prostě nepůjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Holt jinak, než aby měl někdo OČR, nebo dovolenou, to prostě nepůjde
Asi tak. Nebo se prostridat s otcem, když je OSVČ tak by si mohl práci přizpůsobit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My se doma vždy nějak vystřídali, prohodili směny. Očr jsem si nebrala. To jsem poprvé využila loni, když měla dcera ošklivý úraz. Měla 10 let. Jinak co byly děti malé, tak kašlíky a rýmička byly ve školce neustále, takže normálně chodily. V covidu byly doma samy na online výuce. A šlapalo to, u nás naštěstí jo.
Nevím, jak moc postradatelná v práci jsi, ale já se vždy snažila, abych nikoho v práci, kvůli dětem, nad rámec neobtěžovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG Ona se doba před Covidem a tehdejší rýmičky a kašlíky moc srovnávat s dnešní dobou nedají. Nejstarší dcera byla taky nemocná jen občas, a to ještě byla z těch, co jsou více nemocné. Teď to jede ve stylu týden školka, dva týdny doma a není to neobvyklé i u dětí, které chodí druhý rok. Dětská dr. říká, že to, co se děje po Covidu za celou praxi nezažila. Děti 4 a 6 a teprve teď se snad i ta menší trochu zocelila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dadda8 píše:
@AstraG Ona se doba před Covidem a tehdejší rýmičky a kašlíky moc srovnávat s dnešní dobou nedají. Nejstarší dcera byla taky nemocná jen občas, a to ještě byla z těch, co jsou více nemocné. Teď to jede ve stylu týden školka, dva týdny doma a není to neobvyklé i u dětí, které chodí druhý rok. Dětská dr. říká, že to, co se děje po Covidu za celou praxi nezažila. Děti 4 a 6 a teprve teď se snad i ta menší trochu zocelila.
Jakoze pred Covidem vazne nemoci nebyly, jen deti simulovaly..?
Tak ja mam opacnou zkusenost…starsi dcera - dnes 18 let, sla jako mala z nemoci do nemoci, trpela hodne na anginy, ale mela i chripku, mela vzdy vysoke horecky, kdy byla i hospitalizovana, anginu mela prvni v roce a pak kazdy pulrok
Caste strevni virozy, jako mala porad zvracela
Pak mela ve 13 letech mononukleozu, kdy byla doma 3 tydny…malej mel zase pred covidem spalovou anginu, kdyz mu byl rok…po covidu nevim, zda je to nejak horsi…
Covid meli oba dva, ale nic vazneho…ted maji obcas rymu a kasel, jako meli i predtim
Takze je to asi tvuj subjektivni pocit. Ty male deti proste stonaji vice, ale neni to touhle po covidovou dobou, bylo to tak vzdycky…
Moje mamka by mohla vypravet, co si s nami uzila.
- Citovat
- Upravit
@Sonarka subjektivní pocit to zakladatelky nebude. Nejsem sice dítko, ale před kovidem 7 let bez nemoci ( tím myslím i rýmu ) mohla jsem se pohybovat mezi nemocnými ( v práci vsici padli na angínu ) a nic. Po Kovidu každou chvíli virózy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nevim jestli na to ma vliv covid nebo ne, ale když mi dětičky chodily do školky před 10 lety, tak takhle často nemocné, jako je teď ta naše nejmenší nebyly a neřekla bych, že má nějak sníženou imunitu. A další věc, ve školce neprevezmou dítě s rýmou ani kašlem, jedině s potvrzením od lékaře, že je zdravé. Takze nic jiného nezbýva, než s ním být doma ( otec, matka, babička,…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka Nikde nepíšu o tom, že nebyly vážné nemoci. Reagovala jsem na situaci ve školkách a rozhodně to subjektivní pocit není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka píše:
Jakoze pred Covidem vazne nemoci nebyly, jen deti simulovaly..?![]()
Tak ja mam opacnou zkusenost…starsi dcera - dnes 18 let, sla jako mala z nemoci do nemoci, trpela hodne na anginy, ale mela i chripku, mela vzdy vysoke horecky, kdy byla i hospitalizovana, anginu mela prvni v roce a pak kazdy pulrok
Caste strevni virozy, jako mala porad zvracela
Pak mela ve 13 letech mononukleozu, kdy byla doma 3 tydny…malej mel zase pred covidem spalovou anginu, kdyz mu byl rok…po covidu nevim, zda je to nejak horsi…
Covid meli oba dva, ale nic vazneho…ted maji obcas rymu a kasel, jako meli i predtim
Takze je to asi tvuj subjektivni pocit. Ty male deti proste stonaji vice, ale neni to touhle po covidovou dobou, bylo to tak vzdycky…
Moje mamka by mohla vypravet, co si s nami uzila.
To bych určitě neřekla, že děti simulovaly, ale spíš mě teď přijdou horší průběhy. Začnou kašlat a drží je to 3 týdny, dřív byly po týdnu celkem OK. Sama jsem byla dost let bez neschopenky, poslední dvě byly kvůli covidu, ale z důvodu karantény, já bych byla schopná fungovat celkem v pohodě a letos jsem byla na neschopence už dvakrát, protože jsem ráno nebyla schopná vylést z postele. U dětí ve škole taky pozorujeme zvýšenou nemocnost. Doufali jsme, že to zastaví prázdniny a ono nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AstraG Nastesti kaslik a rymu ve skolce neresi, to normalne chodi. Ale kdyz jsem nastoupila, tak mel maly za mesic anginu, pak za mesic jsme meli chripku ( i ja - to jsem mela marodku ). A ted mel od ct prujem ( jen dvoudeni ) a vcera mu vylezla teplota na 38 a jeste ma neco s ocima, tak dostal atb kapky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Týnuška95 Ahoj, mám tuto zkušenost, momentálně aktualní. Vzala jsem si po zkušebce teď očr a ředitelka mohla vyskočit z kůže. Řekla mi, že takto to opravdu nejde, že potřebuje mít spolehlivé zaměstnance, že kvůli mé absenci je to pro firmu komplikace. Po mém příchodu se prý domluvíme na ukončení pracovního poměru. Chci klasickou 2 měsíčku, ale ani tu mi nechce dát, prý nemůže riskovat že zase vezmu očr. Jako je to padlé na hlavu, ale i takoví zaměstnavatelé jsou.
Prosím anonym
- Citovat
- Upravit