Nevím jakou práci si najít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.3.24 17:23

Nevím jakou práci si najít

Ahoj všem,
Chci se tady vypovídat a možná dostat i nějakou radu. Už když jsem si měla vybírat střední školu, tak jsem vlastně nevěděla co chci v životě dělat (asi jako každý v 15ti letech), nechala jsem si tedy poradit rodiči a šla jsem tedy studovat střední zdravotnickou (táta chtěl abych byla doktorka). Ačkoli jsem školu dokončila a zkoušela pak pracovat v oboru, zjistila jsem, že mě to nenaplňuje a není to pro mě. Poté se mi naskytla možnost dělat recepční, kde mě práce celkem bavila ale bylo to bohužel jen sezónní. Poté jsem tedy šla dělat administrativu kde to nebylo taky úplně skvělé (hodně práce za málo peněz) a kolektiv který se mě snažil vyštvat.. rozhodla jsem se tedy odejít. Po dlouhém přemýšlení jsem stále nepřišla na to co by mě v životě bavilo dělat, co by mě naplňovalo a chodila do práce ráda. Nemám žádné záliby, koníčky, jediné co tak asi zvířata.
Jak jste našli v životě co Vás baví a naplňuje?

Příspěvek upraven 03.03.24 v 17:51

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20848
3.3.24 17:28

Šel jsem dělat něco, co mě nikdy nenapadlo, že bych chtěl. delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
3.3.24 17:32
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Chci se tady vypovídat a možná dostat i nějakou radu. Už když jsem si měla vybírat střední školu, tak jsem vlastně nevěděla co chci v životě dělat (asi jako každý v 15ti letech), nechala jsem si tedy poradit rodiči a šla jsem tedy studovat střední zdravotnickou (táta chtěl abych byla doktorka). Ačkoli jsem školu dokončila a zkoušela pak pracovat v oboru, zjistila jsem, že mě to nenaplňuje a není to pro mě. Poté se mi naskytla možnost dělat recepční, kde mě práce celkem bavila ale bylo to bohužel jen sezónní. Poté jsem tedy šla dělat administrativu kde to nebylo taky úplně skvělé (hodně práce za málo peněz) a kolektiv který se mě snažil vyštvat.. rozhodla jsem se tedy odejít. Po dlouhém přemýšlení jsem stále nepřišla na to co by mě v životě bavilo dělat, co by mě naplňovalo a chodila do práce ráda. Nemám žádné záliby, koníčky, jediné co tak asi zvířata.

Od mala mi mamka říká, že mám na práci ruce. Dělám ve výrobě, makám rukama a baví mě to. Dělala jsem v několika firmách, takže různé práce a vždy mě to bavilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12853
3.3.24 17:34

Upřímně, nepředpokládám, že to, co mě má naplňovat, nebo co má dát smysl mému životu, je práce.
Ano, měla jsem práci, ve které jsem byla extrémně nespokojená, ale to skoro každý tam, nicméně mě to živilo. Takže jsem prostě hledala takovou, která by mi neničila život.
A takovou mám, myslím si, že mi i docela jde a tím, že mi neničí život, tak můžu řáct, že mě i docela baví.
Dovedu si představit, že práce ve zdravotnictví není pro každého.
Problém vidím v tvém uvažování, určitě jsou lidé, kteří mají práci jako koníčka a vidí se v ní. Ale nemyslím si, že je jich většina. Většina lidí chodí do práce proto, aby vydělala peníze. Jasně, že do ní není třeba vstávat s nechutí. Ale přemýšlet o tom, jaké jsou záliby a podle toho uvažovat o práci? Vždyť záliby si můžeš řešit ve volném čase.
Prostě uvažuj o tom, jak s echceš v životě mít a jaká práce by ti to umožnila a je reálné, že bys ji získala.
Máš vzhled na recepci v nějakém zdravotnickém zařízení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.24 17:36

Nemůžu dělat to, co jsem studovala a bavilo mě, takže ted stojím na podobném pomezí jako ty :nevim: zatím to nějak pytlíkuju administrativou, ale fakt mě to nebaví :oops: bohužel mám tak omezený čas na práci, že to je zatím celkem těžko řešitelné, najít si něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
9079
3.3.24 17:37
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

Ahoj, jsem na tom trochu podobně, navíc mám jako střední gympl, který je mi dost na nic. Pak jsem šla na medicínu, můj celoživotní sen, bohužel jsem se ve 4. ročníku zhroutila, takže nemám nic. Záliby a koníčky taky nemám (možná i díky nemoci), jedině miluji kočky.

U tebe mě napadlo, když máš taky ráda zvířata, tak co někde na veterině? Teď nedávno na ČZU otevřeli obor veterinární asistent, ale bohužel jen denní studium, což chápu, že by pro tebe asi nebylo. Ale jednou jsem viděla někde inzerát, že hledají na recepci nějakého většího veterinárního centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
3.3.24 17:39

Zivot je nahoda, je fajn mit vzdelani, ale nakonec muze clovek skoncit nekde uplne mimo obor a byt presto spokojeny. Je dobre byt otevreny novym oborum, zkusit rekvalifikaci a necekat, ze neco samo spadne do klina a bude to ono. Moje kamaradka, vyborna germanistka, dnes dela na personalnim v jedne nemocnici, prevazne home office a nestezuje si.
Co recepcni nebo jina podobna pozice v soukromem zdr. sektoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BezSoucitu
3.3.24 17:48

Začala jsem podnikat, zvládám práci v kolektivu, ale jelikož 70% obyvatel ČR je na hranici de bi li ty, tak bych to někde v klasické práci nezvládla. Doporučuji mrknout na nějaká videa a najít nějaký koníček, který se může odrážet ve tvé práci.

• Citovat
  • Upravit
1
3.3.24 17:49

Napadla mě také recepční ve zdravotnickém zařízení nebo na veterině, ale bohužel v mém okolí bohužel žádná taková nabídka práce není. Jedině bych musela dojíždět 50km, ale když vezmu v potaz dnešní ceny benzínu a jídla, tak by ta práce musela být hodně dobře placená. Přemyšlela jsem i nad stěhováním se, ale bohužel jsem teď bez peněz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9643
3.3.24 17:58

Ono nejde jen o to, co tě baví a naplňuje, ale i o to, co umíš a můžeš nabídnout zaměstnavateli. A tyhle dva aspekty by se měly potkat. Umíš jazyky, programování, práci s lidmi, práci s daty, nebojíš se manuální práce…? Odkud jsi? Velké město, malé město, vesnice? Co třeba dělat osetrovatelku skotu, když tě baví zvířata? Nebo si doplnit vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.3.24 17:59

@Kejdina pokud jsi bez peněz, běž dělat tam, kde je vyděláš a během toho hledej něco, kde budeš spokojená. Ale práce není koníček a podle mě by ani neměla být. Koníčky nám mají umožnit relax od všedních dní. Měla by sis přerovnat priority

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
3.3.24 18:10
@BezSoucitu píše:
Začala jsem podnikat, zvládám práci v kolektivu, ale jelikož 70% obyvatel ČR je na hranici de bi li ty, tak bych to někde v klasické práci nezvládla. Doporučuji mrknout na nějaká videa a najít nějaký koníček, který se může odrážet ve tvé práci.

To myslíš jak s těmi 70 procenty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9643
3.3.24 18:12
@Zabatko píše:
To myslíš jak s těmi 70 procenty?

Tipla bych si, že se 70 % lidí neumí vyjít a myslí si, že chyba je na jejich straně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
3.3.24 18:13

Ja to mam stejne, je mi teda uz 35 a v zamestnani se trapim. Ale nevim, jakym smerem se ubirat dal, kde/co hledat. Hodne me to ubiji a porad na to myslim, citim se nenaplnena, nevyuzita, ne na spravnem miste. Je to :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
3.3.24 18:26
@Kejdina píše:
Napadla mě také recepční ve zdravotnickém zařízení nebo na veterině, ale bohužel v mém okolí bohužel žádná taková nabídka práce není. Jedině bych musela dojíždět 50km, ale když vezmu v potaz dnešní ceny benzínu a jídla, tak by ta práce musela být hodně dobře placená. Přemyšlela jsem i nad stěhováním se, ale bohužel jsem teď bez peněz..

Jakože v práci co budeš mít blíž, tak nebudeš muset jíst nebo proč zminujes jídlo? :mrgreen:

A benzín… No když jediná možnost kterou vidíš je pohodlné ježdění autem, tak se daleko nedopracujes s hledáním. Určitě existují levnější varianty cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat