Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno, už jdu zase otravocat.. Je možné abych měla časté poslíčky? Od uterý mě stále pobolívá bčicho jak při menstruaci. A v noci je to silnější. Dneska jsem se probudila o půl 4 a teprve až o půl 6 jsem zase usnula. Strašně mě bolelo břicho a šlo to až do zad. A při tom jsem ještě musela pořád chodit na velkou.
No hrůza… Jestli tohle jsou jen poslíčci tak ten porod asi nezvládnu
nebo by se mohlo s malou něco dít? Pořád se mele.. Dneska jsem 37tt
Všem moc děkuji za odpovědi
![]()
@Vlasticzzka od půl 4 do půl 6..to si můžeš pískat že jen tak krátce..já u prvního mívala tak 8-10hodin v kuse od 34tt ![]()
Jsem na tom úplně stejne jako ty
bolesti màm taky velké i záda mě bolí, že nevím jak si sednout nebo lehnout..:( a prý jsou to jen poslíčci jelikož jsou nepravidelné a na chvilku odezní! Taky jsem na sebe zvědavá jak zvládnu porod, když v noci hekám jak nevim co
já jsem 38+4 tt.. Musíme to zvládnout - zvládly to všechny tak my taky!!! ![]()
Jsem na tom úplně stejne jako ty
bolesti màm taky velké i záda mě bolí, že nevím jak si sednout nebo lehnout..:( a prý jsou to jen poslíčci jelikož jsou nepravidelné a na chvilku odezní! Taky jsem na sebe zvědavá jak zvládnu porod, když v noci hekám jak nevim co
já jsem 38+4 tt.. Musíme to zvládnout - zvládly to všechny tak my taky!!! ![]()
Neznám nikoho kdo by ty poslíčky takhle prožíval.. Moje sestra ani mamka nic takovýho neměli. Ani neví co to jsou poslíčci. Tak jsem trochu vyděšená že je to tak častý.. A k tomu ješt ten průjem..
Pobolívá mě břicho celej den, ale dneska ráno to byla příšerná bolest. Jsem zvědavá jestli zvldánu porod
![]()
Tak to jsem ráda že v tom nejsme sama. I když je to asi odmene hnusý, ale docela mě to ráno viděsilo. Nemohla jsem se ani pohnout a přítele jsem budit nechtěla abych ho zbytečně nestresovala. ![]()
Zkus horkou sprchu, ikdyž jsou venku vedra tak se docela uleví
já si dám horkou sprchu a pak je mi trošku líp a na ochlazení mojrý hadr na čelo… Bolest zad mi vystřeluje do nohou. Bolí mě celé tělo - děs běs!!
ale máme to už za pár tak to zvládnem!!! ![]()
@Alficek píše:
Já když jsem začala rodit, tak jsem chodila pořád na velkou
ale já snad ještě nerodím
máme ještě 3 týdny do porodu ![]()
@Kláří23 píše:
Zkus horkou sprchu, ikdyž jsou venku vedra tak se docela ulevíjá si dám horkou sprchu a pak je mi trošku líp a na ochlazení mojrý hadr na čelo… Bolest zad mi vystřeluje do nohou. Bolí mě celé tělo - děs běs!!
ale máme to už za pár tak to zvládnem!!!
To už jsem zkoušela.. Na chvíli je to v pohodě a pak to zase začne.. Naštěstí přes den to není tak hrozný jak v noci..
ale v noci se moc nevyspím.. A pořád nevím jak si mám lehnout. No naštěstí už jen 3 týdny a budu mít malou u sebe. Tak to musím brát pozitivně
![]()
@Vlasticzzka píše:
Neznám nikoho kdo by ty poslíčky takhle prožíval.. Moje sestra ani mamka nic takovýho neměli. Ani neví co to jsou poslíčci. Tak jsem trochu vyděšená že je to tak častý.. A k tomu ješt ten průjem..Pobolívá mě břicho celej den, ale dneska ráno to byla příšerná bolest. Jsem zvědavá jestli zvldánu porod
![]()
![]()
neboj, ja mam to stejny, vcera jsem cely den hekala az me manzel serval, ze prehanim
On mel totiz strevni chripku a ja myslela vcera, ze jsem to chytla od nej, rano jsem byla asi 4-5× na „velke“, bolely me zada a podbrisek, potila jsem se jak hovadko a v noci jsem spala tak 2 hodinky, mam jakoby krece v podbrisku a bojim se, ze je neco s malou, ale kdyz si ctu vase komentare, tak jsem se trochu uklidnila…me teda hrozi predcasny porod, zitra budu ve 34.tt. a musim hodne lezet, doktor mi rikal, abych zkusila vydrzet aspon do 36. tt.
ale mam uplne stejny pocit jako ty, vcera jak jsem trpela bolesti, taky jsem si rikala, jak musi vypadat porod, ze tohle fakt nedam
a bojim se toho jak blazen ![]()
@Jari1989
Neboj porod zvládneme jako každá jiná.. Zítra jdu na kontrolu a na pásky tak se třeba něco dovím.. Přítel je na mě hodněj.. Ze vším mě pomáhá. Nemůžu si ho vynachválit.
ale vždycky trpím nenápadně aby neměl strach, ale pokaždý to stejně asi pozná.. Nebo si asi jen myslím jak je to nenápadný
Už jsem si dneska ráno i myslela že snad rodím
pořád průjem a strašný křeče..
ale tak zatím v pohodě. Už mě tak 15 min nebolí bříško
tak si to musím užít
![]()
@Vlasticzzka jezis, ja nechtela, aby to vyznelo, ze muj manzel je tyran nebo neco takovyho
on je moje zlaticko, ale nerozumi temhle bolestem, tak si myslel, ze prehanim
Ja byla v pondeli na kontrole a tam mi rekli, ze je mala hodne dole a mam dost casto kontrakce, ze to neni normalni v tomhle tydnu tehotenstvi, nam predtim umrel pejsek a ja byla cely vikend ve stresu z toho, ze jsme ho ztratili, tak proto a pak me poslali do nemocnice, tam znovu testy a uz byl klid, snazila jsem nad nicim nepremyslet a byt v klidu, nechtela jsem tam zustat a nakonec to vyslo, akorat mi zvysili davku magnesium ![]()
Ahojte, jsem plus minus v TP a už 11 nocí nemůžu spát. Mimi vždy mezi 21.-22. začne dělat cirkus a jako reakce na to mi tvrdne břicho a vystřeluje to do zad a stehen. K tomu mě neskutecně bodá spodek jak by mě tam někdo píchal jehlou. Kolem té 21 to začíná a usnout se mi podaří nejdřív mezi 2.-3. ráno. Dneska jsem usla až po 4. a dcera vstávala v 6, takže mám za sebou necelé 2 hod spánku. Jsem už vyčerpána, přes den se musím věnovat holce a v noci nemůžu spát kvůli bolestem. Je tohle normální každou noc tak dlouho? ![]()