Časté průjmy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2746
27.9.12 12:38

Časté průjmy, patrně alergie na laktózu.

Ahoj holky,
prosím o radu, názor, pokud vaše děti měly něco obdobného.
Náš syn (14m) byl do 8m kojený. Od narození měl stolici tak 7× děnně, po ukončení kojení cca 5×. Zdálo se mi to hodně, doktorka mi říkala, že některé děti to tak mají a nemám mít z toho stres.
Poslední dobou ale kadil třeba i 7× denně a stolice byla průjmovitá. V pondělí jsme šli na bakteriolog. výtěr, vše je v pořádku. Ve stejný den jsem vysadila mléčné výrobky, UM (Hami) jsem nahradila NESTLÉ AL 110 (to jediné u nás měli). Malý to ze začátku nechtěl, tak jsem musela jednu až dvě odměrky jeho mlíčka. Od té doby má normální stolici 1-2× denně. Z čeho mám vařit omáčky? Dávat normální mlíko je asi blbost. Syn je šíleně vybíravý, má rád omáčky, krémové polívky. Z čeho je mám dělat?
Tato alergie se potvrdí krevními testy? A je to napořád? Nebo se může jednat o dočasný stav.
Díky za info. Doktorka má dovolenou, tak to nemám s kým probrat. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
573
1.10.12 11:21

Zkus se kouknout na diskuze ALERGIE NA BKM (bilkovina kravskeho mleka), nebo KREV A HLEN VE STOLICI (to je jeden z hlavnich priznaku). Je to alergie, ktery muze kolem 3. roku veku vymizet. Nas malej na to ma podezreni (kolem 2-3. mesice (kojen) mel nitky krve a hlen ve stolici, taky kakal casto), vysadila jsem mleko a mlecne vyrobky (coz znamenalo cist slozeni vsech veci, treba susenek, salamu - ve vsem je aspon susena syrovatka:() a zabralo to. Snad se to da zjistit i z krve, sama to chci doktorce navrhnout. Zatim se ja dopuju kalciem (Calcichew) a malemu (rocni) nedavam nic mlecneho. Sama ted zkousim syry, maslo, jogurty v malem mnozstvi, zatim (tuk tuk) zadna krev ve stolici, ani hleny, jen obcas ridsi stolice, ale to muze byt i na vrub rostoucich zubu. Nechte se vysetrit, at vite, na cem jste, nez budete pokus-omyl neco zkkouset. Nutrilon HA nebo ADC (jen v lekarne) je pro tyto ucely. AL si nejsem uplne jista… Kase Sinlac od Nestle je bez mleka. Ale normalni vareni bez mleka je vazne otrava, to bohuzel neporadim:( Tak drzim palce!
Jo a zkus mu dat nejaka probiotika (Lactobacilky), to muze zabrat, ale ne driv nez za 14 dni… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
1.10.12 11:23

Jo, ted koukam, ze se muze jednat spis o alergii na laktozu, tak tu mam ja, 50% (zjisteno z krve u gastroenterologa), z te bohuzel nevyroste, ta je naporad, ja si treba smetanove omacky nedavam, protoze se pak pos***. Tak se drzte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí