Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
S přítelem uvažujeme o koupi chaty. Zajímaly by mě názory ostatní, co bydlí v bytech a vlastní chatu(chalupu). Mám obavy z několika věcí. A tak se ptám, nemáte problémy se zloději? , popř. zda se tam nebojíte, pokud je to chata někde v lese,nebo na samotě. CHtěli bychom ji, pokud to bude možné využívat celoročně, třeba tam i přes léto bydlet, pokud by k tomu byla uzpůsobená. O lokalitě už mám představu, bylo by to cca 30min autem od našeho bydliště,dobrá dostupnost i vlakem, popř. busem. V blízkosti menšího města, kde je veškerá vybavenost atd, ale město má nadherné okolí. Zatím jezdíme na chalupu rodičů, ale tam tyto problémy nemám, je to dům po babičce, který stojí uprostřed vesnice, takže tam jsem se nikdy nebála atd. Rodiče budou chalupu prodávat, tak si chceme koupit něco svého. Děkuju všem za zkušenosti.
Tak já bych volila znova chalupu na vesnici u lesa - takovou máme. Když tam nejsme jsou tam sousedi a jako na každé správné vesnici ví o každém šustnutí, takže o zlodějích nemůže být ani řeč
. Přesto je to dvě minuty chůzí do lesa, na pole, louky atd.. Myslím, že to je nejlepší varianta, chata na samotě je supr, ale jak píšeš bála bych se vykradení popř. bych se tam asi i bála být sama s dětma (když by tam chlap nebyl..)
Chalupu rodičů si nechat nemůžeme, kvůli složitým rodinným vztahům. Řešili jsem to dlouho a i kdyby se to nějak vyřešilo, tak barák je to obrovský a potřeboval by rozsáhlou a hodně drahou rekonstrukci a hlavně je to opravdu velký dům s vysokými náklady, to bychom neutáhli. Zatím jsem tam jezdili, nejdřív za babičkou a pak sami, když už byla v nemocnici. Právě se bojím, pokud bych tam byla sama se synem, zda bych neměla stažený zadek, že nás tam někdo přepadne. Sice mám psi, ale jen malé plemeno, ti by asi moc strachu nenahnali:(
Tchýně s tchánem si pořídili chalupu/hájenku. Na jednu stranu les, na druhou pole, přístup po 2km polňačce. Nejbližší soused přes dvě pole.
Po čase zjistili, že tam vlastně bydlí. Je to tam jako v ráji. Božský klid plus supermoderní zázemí, i když zabalené do starobylého hávu. Krást je co, ale nikdy tam nikdo ani „na čumendu“ nebyl
Sem tam kolem projedou lesáci, kolaři, houbaři. Žádné mříže na oknech, žádné bezpečnostní prvky. Až posledních pár let tam tchýně chová dva psy.
nasi tedka chatu peodavaji, je to teda 70km od Brna… ale je na celorocni bydleni, 7km od okresniho mesta. jestli jeste nemate vybrano, muzu ti poslat vic info ![]()