Staví ještě nějaká firma z materiálu jako Canaba?

159
3.5.12 08:08

Staví ještě nějaká firma z materiálu jako Canaba?

Nevíte o nějaké firmě, která by stavěla ze stejného materiálu? Díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17878
3.5.12 10:02

ahoj,
neni to uplne totez, ale treba fajn vypadaji http://ekopanely.cz/ (je to slisovana slama)

u Canaby bych rekla, ze v tom bude konopi- tedy podle nazvu, treba jsem total mimo :lol: a z konopne izolace znam akorat www.canabest.cz (maji na svem webu i partnery, tak treba by to taky nejak slo podle Vasich predstav)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
3.5.12 10:05

Jo asi vím, je to TUSCO. Nedávno jsme se byli podívat na jejich ukázkový dům poblíž Brandýsa n. L. a byli jsme hodně spokojeni. Oproti Canabě jsou schopní postavit úplně cokoliv co si člověk vymyslí a jaký dům si nechá naprojektovat, protože každý betonový díl vytvářejí na zakázku. Canaba je ochotná možná tak posunout nějakou příčku, ale to ještě ne vždycky a taky nemají moc dobré reference.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
15.6.12 08:10

Madelain, vždyť to jsou paneláky

Vy chcete tip? Já tip beru jako něco co je skvělé a já to bych to chtěl a nemůžu to najít nebo získat. Ale tip na paneláky?? Měl jsem tu čest vidět stavbu domu Canaba od základů. Většina lidí chce dům, převážně zděný dům a spousta z nich panelákové bydlení vyhodnocuje jako minulost, ke které se nechtějí vrátit - a přitom se vrací…to teda nechápu. Výhodou paneláků je rychlost, o tom žádná. Ale jinak, když vidím umlácené rohy nebo díry v panelech, které zedníci zamáznou čím mají po ruce, no radostný pohled to není. Docela by mě zajímalo, zda lidé nemají po nastěhování problémy s vlhkostí, nestudoval jsem to zblízka, ale nějak se mi nezdají spoje panelů. Vzhled baráčku taky nic moc, obzvlášť když je mezi novostavbami různých bungalovů a sedlovek najednou tahle krabička. Chápu, cena vypadá asi na první pohled dobře. Pro mě je to zase firma, co dělá reklamu na dům tzv. za milion, a až pak zjistíte, co všechno podstatného v ceně není - například základovka…takže Canabě pochválím dobrou reklamu, určitě to funguje :palec:

K těm TUSCO domům, co staví taky paneláky. Koukal jsem na firemní web, nemusíte mít jen panelák, za příplatek cca 150.000+DPH namísto paneláku mužete mít domy z cihelné drtě. No, pro slovo drť bych našel i jiné synonymum…a koukám, firma snad opisuje od Canaby, základovka taky není vceně, a základovka pěkná, bratru 300.000 + DPH!! :potlesk: No, raději už to dál studovat nebudu, právě jsem snídal a nerad bych o snídani přišel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marek U
7.1.13 19:50

Zkušenosti s Tuscem

3 roky bydlím v RD od firmy Tusco a kdybych stavěl znovu, udělal bych řadu věcí na baráku jinak (zná to každý, kdo si postavil dům…), ale vybral bych si stejnou firmu a stejnou technologii - tzn. betonový panel a kontaktní izolace. Stěnu tvoří 15 cm beton a 20 cm izolace. Problémy s vlhkostí žádné, vše je velmi přesné. Do betonu se trochu hůř vrtá, ale zase v něm vše krásně drží, což oceníte při montáži nábytku, televize atp. Pokud se budete chtít na něco zeptat, napište mi. Rád odpovím.

P. S. A nedejte na kecy lidí, co s tím nemají osobní zkušenosti a jen studují na netu ;-)

• Citovat
  • Upravit
9.3.14 11:00

Také nemám problém s kombinací beton polystyren. Těžké jádro dobré drží teplo a skvěle tlumí hluk. Polystyren zajišťuje izolaci. Ostatně staví se tak třeba i hotely Hilton, ale to nekdo, kdo zná jen panelák nepochopi. :D Vše záleží na lidech. Našim obchodním zástupcem Canaby byl Ing. Panchartek, stavitelem pan Kocinec a nemám důvod si stěžovat. Neslibovali mi nesmysly, když se objevil nějaký problém nebo mejasnost, volali a dohodli jsme se. Možná měl někdo smůlu na špatného obchodníka nebo stavitele, ale já byl spokojen a bez nejmenších výčitek svědomí mohu tyto dva pány doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
5.10.18 07:44

@jackiereaper :) dobrý den, máme v plánu stavět s Canabou a jednáme právě s ing. Panchártkem. Jaký dům od nich máte? A jste stále spokojen s domem? Objevil jste nějaké nedostatky? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí