Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
s přítelem kupujeme byt. Našli jsme výhodnou nabídku na hezký byt v panelovém domě. Problémem je však, že je v přízemí nad sklepem. Sklepy jsou zateplené, majitelka i realitní makléř tvrdí, že od podlahy tam zima díky zateplení stropů sklepů není. Já se však obávám toho, že byt prostě chtějí prodat a tak si v tomhle můžou trochu vymýšlet. Známá má zkušenost velmi špatnou (plísně, studené podlahy), ale tam sklepy nebyly zateplené.
Má někdo z vás zkušenosti s bydlením v takovémhle bytě? Budu moc ráda za vaše názory. Prostředí, ve kterém se panelák nachází je velice pěkné, není tam žádný hluk, kolem jsou louky a hřiště pro děti. Ráda bych do toho šla, ale mám opravdu strach z té zimy. ![]()
Ahoj, bydlíme v přízemí a utíkáme odsud… Ne kvůli zimě, ale kvůli soukromí… každej ti vidí do oken, neskutečně se tady práší (musím utírat prach každý den a to je kolem taky zeleň a jen jedna ulička a stačí to). Takže za mě - přízemí už nikdy!
Nutno podotknout ještě, že přízemní byty se nejčastěji vykrádají, což je také dost důležité.
Bydlím v přízemí,ta zima od sklepa s ohledem na to,jaké teplo je patro nad námi je neměřitelná. Ale to píšu o cihlovém domě,bez zateplení sklepů,vlastně čehokoli
Já jsme bydlela 3× v panelácích, zateplených, ale starých, vždy v přízemí ve zvýšeném přízemí teda, takže zkušenosti jsou
- pokud je sklep opravdu zateplený, nemáte tam třeba dveře do sklepa, jako měli lidi co tam bydleli před náma,pak to zazdili, tak OK. Sklep pod tebou pak z jiných důvodů navadí - nikoho neruší dupání, rány od dětí. Prach - ano, ve všech bytech se nám prášilo, ale to se obávám, že ani v domku ve městě není jiné, v jednom z těch 3 bytů se prášilo hodně, v těch dalších dvou tak ne - důvodem byly parkety, přes které se v obyváku prášilo, ne to, že to bylo dole. naši bydlí ve 3 patře v centru a taky se tam práší. Koukání do oken - je to zvýšené přízemí, vidí ti ale dovnitř pořád víc lidí než ve 4 patře , nicméně, na co jsou žaluzie, že
studené podlahy - nevím, meli jsme koberce a lino, koberce nestudí, lino ano ,nevím jestli to je tím sklepem pod náma
.
Zima v bytě- ne. To na to vliv v paneláku opravdu nemá. Podívej se spíš, kolik ti tam jde sluníčka, abys neměla byt, kam sluneční paprsek nepadne, přízemní byty bývají nejtmavější, kvůli okolní zástavbě.
Mě vyhovuje, že nemusím s věcmi, nákupem a za chvíli s malým
po schodech , výtahem s kočárkem, ale jsi vždy blíž ulici, to jestli ti nevadí, tak plísně doma nemáme ani jsme nelměli a studená podlaha..no já nemůžu posoudit, jak je to jinde, mě to prostě nepříjde. Ale pořád se bavíme o zvýšenám přízemí, tedy ne vyloženě o bytech, co jsou na úrovni země!!Do takového bytu bych nešla, cítila bych se moc nízko prostě ![]()
Jsme v prizemi v cihlovym a pohoda. Teplo normalni, prach teda je, ale to jsme meli i v panelaku ve tretim patre. Super je, ze decka nerusi nikoho pod nama, protoze dupou jak sloni a ze vybehnem z domu raz dva, zadny vytah, zadny problem s vracenim se desetkrat pro neco zapomenutyho…a deti muzu vyrazit ven a oni cekaji.
jsme taky v přízemí v cihlovým, a ta studená podlaha bohužel znát je, proti tomu co mají nad námi. Víc mi ale vadí ten hluk od těch nad námi, ale to sem nepatří. Takže ano je tu chladněji od sklepa.
Ahoj. Bydleli jsme v paneláku ve zvýšeném přízemí. Zimu ani plíseň jsme neměli, používali jsme závěsy, aby nikdo nečučel. Mě to přišlo v pohodě. Výhoda je, že ti sousedi nemlátěj koštětem, když děti dupou ![]()
Ale bacha na to, kdybys měla dítě s toulavejma botama - když mi bylo 16, začala jsem prchat přes balkon pryč, to šlo snadno a furt jsem byla v trapu
![]()
Z mne přízemí nikdy více. POkud opomenu čumily a chlad (cihlák), tak jsem nejvíc trpěla nedostatkem světla a sluníčka. Stíní tam úplně všechno.
NAvíc v přízemí neustále slyšíš bouchající vchodové dveře.
Takže za mne ne přízemí, ne pod střechu (zatéká + horko) a ne výš jak 6p. pak když nefunguje výtah, tak je to fakt problém.
Holky, děkuji moc za reakce. Jedná se o byt ve zvýšeném přízemí, takže dostat se z venku na balkon nebo z balkonu ven na trávu je jen pro zdatné lezce.
Určitě si ještě pozorně prohlédneme tu izolaci ve sklepě a pro jistotu se asi i poptám sousedů. Dveře slyšet určitě budeme, jeden pokoj je nad vstupem do domu. Jinak co se týká sluníčka, svítí tam dopoledne. Před domem je totiž jen louka a hřiště, tak tam nemá co stínit. Samozřejmě počítám s tím, že tam nebude tolik sluníčka, jako mám tady doma. No ještě to pořádně uvážíme. Díky moc. ![]()
Tchánovci bydlí v přízemí a v pohodě. Žádná plíseň, ani větší zima oproti jiným bytům.
@Mishelll píše:
Holky, děkuji moc za reakce. Jedná se o byt ve zvýšeném přízemí, takže dostat se z venku na balkon nebo z balkonu ven na trávu je jen pro zdatné lezce.Určitě si ještě pozorně prohlédneme tu izolaci ve sklepě a pro jistotu se asi i poptám sousedů. Dveře slyšet určitě budeme, jeden pokoj je nad vstupem do domu. Jinak co se týká sluníčka, svítí tam dopoledne. Před domem je totiž jen louka a hřiště, tak tam nemá co stínit. Samozřejmě počítám s tím, že tam nebude tolik sluníčka, jako mám tady doma. No ještě to pořádně uvážíme. Díky moc.
Ono zalezi, na co jsi zvykla ted a jak to presne vypada v novym byte. My sli ze 3. patra panelaku, loznice a detsky pokoj na sever, obyvak sice na jih, ale panelak byl do L, takze od cca 11ti tam slunicko nesvitilo. Ted mame slunicka daleko vic. My si prizemim rozhodne polepsili ![]()
My máme sluníčka právě takydost, , tak akorát, dopo i odpo v každé jedné místnosti chvilku svítí, ale paneláky z obou stran, naštěstí i se zelení
Asi to, že to je přízemí , až takový vliv nemá, b¨vždy je to ovlivněno lokalitou, dispozicemi bytu..ale dveře slyšet jsou, to je fakt. My sme v klidném baráku, takže tak 5× denně, když si zavřem do pokojů, tak jeticho ![]()
Pokud na nákup bytu až tak nepospícháte, tak vydržte do zimy a pak se tam zajděte podívat. Teď není doba na velké kšefty s nemovitostmi, tak vám to snad nikdo nevyfoukne…
Tak u nas teda ani dvere. Jediny blby je, ze nemame poradny zavesy a koupili jsme do loznice bambusovy rolety, ktery jsou dost nanic…mame je jako zaclony pres den a vecer davam do oken kartony
Pres den ale neni dovnitr videt ani kdyz tam nejsou zadny zaclony.