Bydlení v přízemním bytě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
5.5.12 16:46

Byt je orientovaný na východ a jih. Svítí do většiny pokojů, tak snad to nebude takový problém. Byli jsme tam večer, když bylo pod mrakem a nebyla tam tma. Bydlíme s přítelem oba v rodinných domech, takže to bude obrovská změna. Já sice pobývala s kamarádkama v bytě při studiu, ale to se nedá srovnat s trvalým bydlením. Teď jsem si všimla, že snížili cenu bytu. No.. je to obrovské lákadlo. Hledáme už přes půl roku. Takže už jsem z toho všeho fakt nešťastná. Teď konečně svitla naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
5.5.12 16:49

Tak já bych do přízemního bytu už taky nešla, věčně zima od nohou, sluníčko nám tam svítilo taky jen chvíli páč stínilo kde co, malá jako mimino byla věčně vzhůru páč třískaly vchodovýma dveřma jak prdlý. A nej perla byla, že za zdí ložnice byly schránky a v zimě lidi kopaly do zdi, aby oklepaly sníh z bot, to jsem vždycky maslela, že budu střílet :pocitac: :pocitac:
Jedinej klad podle mě je, že fakt nikomu nevadí když děcka dupou, ale jinak fakt už ne… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29730
5.5.12 16:52
@Rose-k píše:
Tak já bych do přízemního bytu už taky nešla, věčně zima od nohou, sluníčko nám tam svítilo taky jen chvíli páč stínilo kde co, malá jako mimino byla věčně vzhůru páč třískaly vchodovýma dveřma jak prdlý. A nej perla byla, že za zdí ložnice byly schránky a v zimě lidi kopaly do zdi, aby oklepaly sníh z bot, to jsem vždycky maslela, že budu střílet :pocitac: :pocitac:
Jedinej klad podle mě je, že fakt nikomu nevadí když děcka dupou, ale jinak fakt už ne… :nevim:

Tk nikdy nerikej nikdy, jsou i lepsi domy ;) Ale panelaky jsou hruza obecne, to se najde v kazdym patre neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
5.5.12 16:56

Já v přízemí nebydlím, ale tu zimu od sklepů spíš potvrzuji..Ono stačí, že pod námi asi dva roky nikdo nebydlel a netopil a bylo to znát..stejně tak ložnice, která sousedí s chodbou v paneláku je nejstudenější v celém bytě..Ale my máme byt hrozně teplý, takže to tak neprožíváme..
Tím chci říci, že pokud je byt z jedné strany nevytápěný sousedy , je to rozhodně znát..

Ale pokud je v něm dost světla, není do něj vidět a není snadno přístupný ze země venku, tak bych to teplo i oželela.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
5.5.12 16:56

Ja bych do prizemi sla okamzite!Cihlovy stary barak,bez zatepleni a zima od podlahy teda nebyla.Prach,no to jen snad vsude,nebo ne?Bydlela jsem i ve 4 patre a to bylo teda neco :zed: .Na zvedave kolemjdouci jsem mela zaluzie,pres den do bytu videt neni a kdyz jsem mela okna v lete dokoran,tak at se podivaji,stejne na me nikdy nic nikdo extra nevidel :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
5.5.12 17:01

Tak jasně, že v každým patře je něco. Ale já měla teda tentokrát štěstí, jsme ve druhým nadpatře a to ticho a hlavně teplo je fakt mega rozdíl!! :pankac:

Příspěvek upraven 05.05.12 v 18:03

• Citovat
  • Upravit
6545
5.5.12 17:38

určitě přidávám, že počítat taky s tím, že nad váma bude živo :) Bydlíme v přízemí třípatráku (máme k tomu zahrádku) a toto je asi jediná nevýhoda, no. Ten chlad od nohou trochu je, ale koukala jsem, že to maj i nad náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
5.5.12 17:47

My jsme v přízemním bytě bydleli a už nikdy více. A to byl panelák taky zmodernizovaný, opravený.
Zima hrozná a při konečných účtech se nám protáčely panenky..
A to nejsme zhýčkaní a nevyžadujeme pokojovou teplotu 24 stupňů, 20-21 nám bohatě stačí..

Ten byt jsme měli pronajatý, majitel se ho snaží už 3 roky neuspěšně prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
5.5.12 18:10

Bydlela jsem ve vyvýšeném přízemí. Zima tam nebyla, sluníčka tak akorát. Ale hrozně mě štvalo to, že okolo našich dveří procházeli všichni, co v domě bydleli a bouchali dveřma. Pak mě i štvalo, že ti z vyšších pater měli čistou chodbu, protože si všechno oklepali na prvních schodech, které jsem uklízela já. A často jsme měli i před dveřma nablito. Nad námi bydlel super týpek, co to vždycky přehnal a kolikrát to neudržel domu a pustil to před našima dveřma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.5.12 18:10
@Gabinka1 píše:
určitě přidávám, že počítat taky s tím, že nad váma bude živo :) Bydlíme v přízemí třípatráku (máme k tomu zahrádku) a toto je asi jediná nevýhoda, no. Ten chlad od nohou trochu je, ale koukala jsem, že to maj i nad náma

Pokud nebydlis pod strechou, tak vzdycky je nekdo nad :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.5.12 18:13

ahoj,
bydlíme v přízemí u silnice…prach ano, koukání minimálně…přes den k nám moc vidět neni a v noci zatahujeme závěsy. Sklep pod námi je celej náš…v létě je tu krásně chladno, v zimě si zatopíme…takže pro mě naprostej luxus. Do bytu nám vedou dva schody…máme starýho psa, plánujeme mimčo=kočár…takže já si nemůžu stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.5.12 18:42

To chození kolem našich dveří - ted už su doma, takže to registruju víc a není to tak strašný, vlastně, teď si uvědomuju, že to vlastně ani nevnímám a předpokládám, že malinkej si na to zvykne taky a když bude spinkat, zavřu mu Ale kdyby byl byt chladný, taky bych nadávala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
5.5.12 18:45

kolem nás nikdo nechodí…máme svůj vlastní vchod :)
Ale v paneláku si to neumim představit, když tam každej jde, volá výtah a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
5.5.12 19:29

výtah je bohužel slyšet v panelácích, ať už bydlíš v kterém chceš patře, hlavně v těch starých a u starých hlučných výtahů. Samozřejmě ti dole nebo nízko to mají blbé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
5.5.12 19:45

jsme ve zvysenem prizemi cihloveho domu, sklepy pod nami zateplene nejsou, ani dum neni celkove zatepleny, jen plastova okna a teda chlad nepocituju. mame lino a v decaku a loznici koberec. v zime se oblekame, topim celkem malo a zimou netrpime.
prach je, ale zadna hruza. z ulice sem lidi moc nekoukaji, jinak mame zaluzie a nejvic ocenuju pohled z okna do stromu…
ja jsem spokojena, mala muze vesele dupat a nemusim se s nakupem tahat do schodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí