Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, moc by jste mi pomohli, když se se mnou podělíte o Vaše názory ohledně bydlení. S manželem máme 15měsíční dceru a samozřejmě někdy do budoucna plánujeme i další dítko. Bydlíme ve 2+1 na Praze 6 a chce do většího. Určitě ne panelák:-). Kde žijete vy a jak jste tam spokojení? A samozřejmě co vše je v okolí?:-) Je jasné, že každý má nároky jiné a asi kdažý je spokojený tam kde žije, ale třeba mi pomůžete a nějakým způsobem namotivujete:-). Máme rádi lidi kolem sebe avšak také přirodu a zeleň:-). Hledám bydlení už pár měsíců a stále se více zamotátvám:-). Dříve jsem hledala jen P5 a 6, nyní už i dál. Jen ne Prahu 9:-). Moc děkuju za vaše typy:-)
Tak záleží na tom, kolik do toho chcete a můžete dát. Jestli máte na vilku, tak možností je dost. Jestli ne, tak s nepanelákem a zároveň hezkým bydlením (novostavby bývají někdy na šíleně hnusných místech, ale přesto se nestydí za ně chtít nekřesťanský peníze), tak to si s hledáním užijete.
jako na celou vilku fakt nemáme:-)…novostavba by byla nejlepší varianta, protože i starý baráky/byty jsou někdy dost drahý a další prachy by člověk musel nasypat do rekonstrukce.
Bydlíme na Praze 13 a je tu krásně, obří park, všude stromy, spoustu hrišt, všechno u nosu (obchody, metro, autobusy), ale bouhužel samej panelák, mně to teda nevadí, jsou tu i nový baráky a i rodinný domky, ale to už bude dost o penězích.
Ale jinak vřele doporučuju, pro děti je to tu ideální ![]()
Já když studovala, tak bydlela na Kamýku (myslím, že Praha 4) a bylo to tam docela fajn - je tam taky velký park, hřiště, kousek na metro. Já bych teda v Praze nechtěla být, ale na to, že jsem jinak z vesnice, tak jsem to tam docela „přežila“ ![]()
http://www.baarova.cz/
Příspěvek upraven 09.05.12 v 09:32
proc ne Praha 9?
Treba tohle nevypada vubec spatne:
www.cakovickypark.cz
www.rezidenceviva.cz
http://www2.central-group.cz/…nove-letnany
Jinak ja bydlela na Praze 3 - Jarove a v okoli bazen vnitrni a venkovni a dva parky, hned u tramvajove zastavky a v centru i na metru za chvilku, jen bohuzel byt je 2+kk, 50 m2 (mimochodem ho ted budu pronajimat), ale rodiny s jednim ditetem tam v pohode bydleli.
My pak s dcerou bydleli v Praze 7 u Stromovky, kde to bylo taky super. V panelaku jsem nikdy nebydlela, tak nemuzu referova…
@Temaho píše:
Bydlíme na Praze 13 a je tu krásně, obří park, všude stromy, spoustu hrišt, všechno u nosu (obchody, metro, autobusy), ale bouhužel samej panelák, mně to teda nevadí, jsou tu i nový baráky a i rodinný domky, ale to už bude dost o penězích.
Ale jinak vřele doporučuju, pro děti je to tu ideální
Ja tiez byvam na P13 a pre deti je to tu super
Je tu aj kopec kruzkov co sa da vyuzit pre starsie deti. Okrem hore uvedeneho parku je kusok Prokopske a Dalajske udoli a Šarka tiez nie je daleko. Tiez pozeram po realitach, ale zatial neuspesne…idealne hladam nieco so zahradkou popripade velkou terasou..
No v blizkosti P13 su Jinocany, tam sa stavaju nove RD (http://www.bydlenijinocany.cz/?… ) a tiez aj v Reporyjich sa stavaju nove RD (http://www.reporyjevzahradach.cz/ ). Je to dobre, ze je to sucast Prahy a tak tam chodi normalna doprava…ale nas tam akosi nic neoslovilo…ako niektore domy by aj boli fajn..az na tu cenu ![]()
Taky by mě zajímalo proč ne Praha 9?
Jinak bych souhlasila s Prahou 13 a taky Praha 10 není špatná.
Já zase nemusím Prahu 7.
Praha 4, nová zástavba řadovek a bytů, přímo u Kunratickýho lesa, kolem zeleň, zeleň a zeleň, spousta dětských hřišť, zdravotnická péče jak běžná tak akutní co by kamenem dohodil. Nevýhoda, že bydlíme u hlavního tahu na Jesenici a nedokážu si představit, že bych někdy děti pouštěla samotné do školy, nebo alespoň rozhodně ne prvňáky, druháky. Další nevýhoda je nedaleká velmi populární hospoda, kde se dělají koncerty, promítání, takže to tu řve celým údolím do 10-11 a pak táhne ožralá omladina domů a všichni to musej vědět
A pořídili si pávy, ty řvou pro změnu od večera do rána ![]()
Výborná dostupnost mhd, jezdí nám tu jeden velice častý spoj o intervalu cca 10min ve všední den, který je vždy nízkopodlažní, takže i s kočárem pohoda, jezdí přímo na metro, kde je i menší obchodní centrum, 2× do hodiny jezdí i bus (též nízkopodlažní) na druhou stranu do opravdu velkého nákupního centra.
Jinak celkově Kunratice jsou opravdu krásné místo k bydlení, pořád se něco vylepšuje, pořád se opravuje, udržuje, když jsem byla v centru Kunratic poprvé, to bylo před víc jak 15lety, tak to byla taková hnusná uprášená periferie a teď fakt vzkvétají ![]()
ahoj, my bydlime na Zbraslavi. Je to tady spiš jak na vesnuci
, ale přitom uplně všechno po ruce. Zdravotni středisko, ZŠ, asi 5 MŠ, spousta kroužků, LIDL, albert, restaurace atd.
Z okna kiukam na Vltavu a velky zeleny kopec. Na smichov je to max 15 min busem. Kousek za barakem je pražsky okruh. Takťw když jedu tředa k našim na D1 jsem do 10 min.
Bydlime ve stare časti, ne na žadnem sidlišti, takže tu je klid. Zrovna ted se v baraku prodava byt okolo 110 m čtver. Za 3 500 000, což mi přijde super ![]()
Ja zase Prahu 7 mam rada, skoro v centru pritom na dosah Stromovka nebo Letna…