Kde v Praze spokojeně bydlet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
894
9.5.12 11:47

a můžu se zeptat kde bydlíte? a na kolik vás bydlení vyšlo? třeba i do SZ pokud by ti to nevadilo. No my víme, že vyloženě za prahu nechceme, manžel má pozemek 30km od prahy a tam prostě i když je to tam krásný tak ej to už daleko. Ale pořád si sním o domečku se zahrádkou:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
9.5.12 11:52

veverik tak to Vám moc přeju aby se vše uklidnilo a záškodníci aby odsud vypadli:-). Sousedé také hodně ovluvňují život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
9.5.12 11:53
@Lucka13 píše:
a můžu se zeptat kde bydlíte? a na kolik vás bydlení vyšlo? třeba i do SZ pokud by ti to nevadilo. No my víme, že vyloženě za prahu nechceme, manžel má pozemek 30km od prahy a tam prostě i když je to tam krásný tak ej to už daleko. Ale pořád si sním o domečku se zahrádkou:-)

Hani to bylo tobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
9.5.12 15:40

Já můžu doporučit Jižní město - Háje.Na metro to mám 5 min.a během 20 min.jsem v centru a přitom je tu dostatek zeleně - Milíčovský les,Hostivařská přehrada…Já mám hned u domu centrální park s kopcema,v létě se na nich dá opalovat a v zimě když mrzne a neni sníh,tak je městská část uměle zasněžuje :potlesk: Mimochodem,před pár lety se tu po kopcích pásli kozy a ovečky - z důvodu levného sekání trávy,mezi panelákama to opravdu vypadalo zajímavě :mrgreen: Jinak je tu pro děti spousta aktivit který pořádá městská část a mimo jiné i příměstské jednodenní tábory :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
10.5.12 10:19

My též bydlíme na Jižním městě, výhoda kolem dokola metro opatov, chodov, háje + busy a 10min.od lesoparku, kozy, bažanty, mufloni. Nevýhody lesoparku všude samá hovna od psů, tak pozor kam šlapete či posadíte dítě, neudržovaná hřiště ( pro děti v lesoparku nic není, jen jedna ubohá skluzavka a to pro větší děti ),na slavné in-line dráze není špetka stínu, takže v horku se tam nedá být,pískoviště už není pískovištěm, ale kamenolom, žádné mlhoviště, fontána, kde by se děti mohly osvěžit, lavičky mimo hřiště a mohla bych pokračovat.U chodovské tvrze je nové hřiště i pro menší, větší děti, to jediné plus.Celkem pěkné velké hřiště je u úřadu na Hájích.Celkové shrnutí, nejraději bych se odstěhovala do přírody, mít dům, zahradu a užívat si tam s dětmi. Bohužel finančně to není možné a nechci dělat dětem taxikářku. Tady je vše u nosu.Školky, školy, obchody, lékaři atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
10.5.12 15:22
@Lucka13 píše:
Monika 123-v jinočanech jsme se byli podívat na tom bydlení, ale i když mě se to moc líbilo tak manželovi se tam něco nezdálo.

My sme sa tam boli tiez pozriet, ale „nepadlo nam to do oka“…a ked nam ukazali ich plan vystavby…no bude to tam isto dost dlho rusno.
Tie Reporyje uz zacali stavat, ale su to mensie radovky…to je hned vedla Jinocan.
Ked nieco zaujimave najdes, tak daj vediet…mozno nas inspirujes :lol: …vidim, ze hladas nieco podobne ako my :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
2.6.12 12:35

Toto téma mě také zajímá,momentálně bydlíme na kraji Prahy,východ,máme krásný velký byt,s garáží,ale do centra Prahy prostě daleko.tak bychom rádi někam blíž,na metro.
Sháníme ale 4+1,a to je strašně omezená nabídka.
Sama jsem nepražák,takže se v různých lokalitách taky špatně orientuju.
Mě by se vzledem k dostupnosti líbilo něco na Jarově, v Malešicích,případně ještě Praha 8, Praha 4,tam zas máme blízko práci.Takže za nějaký typ bych byla taky ráda :)
Ad Kunratice-u Ikemu bydlí kamarádka. Jako je tam super,že je to kousínek do lesa,ale jinak státní školku nesehnala,krom vietnamců tam nejsou kloudné potraviny a bydlí tam prý samí Rusáci. Ale zase dopr.dostupnost je dobrá,blízko nemocnice.Není to špatný,ale je to hoodně drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
2.6.12 12:42

Ještě by mě zajímala oblast kolem Botiče,znáte to tam někdo? Jak staví Geosan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
2.6.12 12:54

Ahojky, my bydleli u Botice v podnajmu a bezva! Jak tam je ta novostavba, tak kousek od toho mas v dochozne vzdalenosti 2 parky (Tyrsuv vrch a Jezerku)…myslim, ze super volba ;-)
Jinak, ted jsme na Zahradaku…tady se mi libi, ze je tu vsude spousta hezkych hrist pro maly deti, zelen, kousek na Strasnickou, na trase tram 22 (rano jezdi kazde 2min), kousek od Hostivari nebo Hammeru…no proste jsem tu spokojena :-)
Vyberte co nejlip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.6.12 13:17

@befana Bydlíme v Kobylisích,takže Praha 8 a miluju to tady.Do lesa cca 5 min.,je tu Čimický nebo Ďáblický,Bulovka taky kousek.Kolem ještě zdravotní střediska.Penny,Albert,Billa a spousta menších obchůdků po ruce.Líbí se mi i dostupnost jeslí,školky a několika základních škol.Takže já doporučuju Prahu 8 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
2.6.12 13:32

Bydlim na Ladvi Praha 8 sice Sidliste, ale sama zelen a les za barakem, taky doporucuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
2.6.12 13:56

Dejvice - klidna ctvrt, na metru, blizko do Stromovky, blizko na R1, zadny velky provoz. Horsi je jen ta cena, je to tu drazsi :(

• Citovat
  • Upravit
17050
2.6.12 17:37
@Tereza1986 píše:
@befana Bydlíme v Kobylisích,takže Praha 8 a miluju to tady.Do lesa cca 5 min.,je tu Čimický nebo Ďáblický,Bulovka taky kousek.Kolem ještě zdravotní střediska.Penny,Albert,Billa a spousta menších obchůdků po ruce.Líbí se mi i dostupnost jeslí,školky a několika základních škol.Takže já doporučuju Prahu 8 :palec:
:palec: souhlasím:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
4.6.12 15:03
@befana píše:
Ještě by mě zajímala oblast kolem Botiče,znáte to tam někdo? Jak staví Geosan?

Já to tam znám-chodím tam hlídat do rodiny.Bydlí hned u Botiče u Michelského Mlýna a ještě se tam staví dvě novostavby.je to tam krásný,příroda,kousek do OC na Pankrác a tramvají se dostaneš do centra,nebo busem na Budějovickou nebo kačerov na metro :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.12 16:56

Tak já bydlím na Družstevním ochoze, je tu klid, základní i střední škola za rohem, nákupní středisko i metro 10 min. pěšky, divám se z balkónu na park Jezerka, kde je i divadlo. Klid a pohoda a přitom skvělá lokalita. Jinak se mrkni na www.kdechcibydlet.cz - srovnávají ceny různých novostaveb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí