Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Barbora77 píše:
Tohle je presne důkaz hromady léků a efekt žádný.
Ne to není důkaz, to je anedkotická evidence na internetu.
Možná leda tak alt-důkaz. Very trump, absolulty fantastik. Dřív se tomu říkalo „jedna paní povídala“, ale to je asi urážlivé vůči zastáncům alternativních faktů.
@Barbora77 ještě doplním, že první nemoc dostal v době plného kojení. Přestal jíst, tak jsme dokojili.
@Anonymní píše:
@Barbora77 ještě doplním, že první nemoc dostal v době plného kojení. Přestal jíst, tak jsme dokojili.
No jo, jenze kdyz Ty sama mas imunitu v haji, tak co mu tim kojenim chces predat, ze.
@Barbora77 píše:
@misalin nekouřímE jsme nekuřačka rodina. A pohyb venku taky je i dopoledne před obědem a i po vyspani jdeme opet ven…
A u vás doma je vše ok? Minulý týden jsem byla na přednášce dr. Hnízdila a ten zmiňoval častou nemocnost s hodně zaměstnanými rodiči a celkově stresem v rodině…
@Russet píše:
A u vás doma je vše ok? Minulý týden jsem byla na přednášce dr. Hnízdila a ten zmiňoval častou nemocnost s hodně zaměstnanými rodiči a celkově stresem v rodině…
Jako u nás? Proč se ptáš na mě? U nás je vše ok, malý nemocný vůbec není(2 roky)…
@misalin píše:
Jako u nás? Proč se ptáš na mě? U nás je vše ok, malý nemocný vůbec není(2 roky)…
Zakladatelky se ptám, nějak mi nedošlo, že neoslovuju jen zakladatelku ![]()
@Barbora77 …mám kamaradku jejiž chlapeček je na tom podobně…má neustala ATB od malička a nebere to konce… já když jsem byla malá tak jsem take neustale polykala ATB a dodnes mám imunitu uplně rozhozenou…foukne vítr a mám chřipku… u syna jsem si proto říkala že mu ATB budu dávat opravdu jen ve vyjímečných případech…problem se vyřešil sám tím, že já do něj ty ATB prostě za boha nemohu dostat
Anginu měl 2× /je mu 4.5 roku)ale nedostala jsem do něj ty ATB ani po dobrým ani po zlým… a on se vylečil i bez ATB nakonec…řekla bych že na to, že nastoupil do školky je relativne zdravý - 2× do roka má takovou tu klasiku-nachlazení a jinak nic…podeziram ty ATB že priliš časta indikace vede k oslabeni organismu a pak je to začarovaný kruh kdy nemoc střídá nemoc..nevim no…
@axelina určitě vedou atb k oslabení organismu. To vidím u nás, jede to v kruzích. Jak dostane syn atb, tak je má vždy 3× po sobě a pak má třeba 2-3 měsíce klid.
Bohužel jsou nemoci, u kterých jsou atb nezbytná - zápaly plic, bakteriální záněty středního ucha…
Ale opět záleží na doktorovi. Jsou lékaři, kteří zkoumají každou možnost, aby atb nemuseli dát a jsou lékaři, kteří atb nasadí po prvním příznaku, protože „chtějí mít klid“.
Teď jsem to zažila na orl. Synovi píchli ucho, neměl rýmu, neměl teplotu, ale doktorka mu dala atb. Když jsem se ptala, tak mi řekla, že na zánět středního ucha se MUSÍ DÁT VŽDYCKY a to bez výjimky. Syn měl předtím 2 záněty bez atb, protože tam byl jiný lékař a ten mi říkal, že na virový zánět středního ucha není potřeba. Druhý den jsme šli k naší doktorce, ta mu změřila crp, měl ho nízké, tak jsme atb nedali. Nebyl problém. Kdybych mu dala atb, byla by nasazená naprosto zbytečně. Pokud by měl vysoké crp, měl by horečku a bolesti, tak bych neváhala a atb bych mu dala.
A to je ta věc, co mi vadí na lékařích. Jedou v zajetých kolejích. Předepisují zbytečné léky a nezkoumají, co by se dalo ještě udělat. V našem případě by stačilo změřit hodnotu crp. Klidně bych si to zaplatila.
@Anonymní píše:
@axelina určitě vedou atb k oslabení organismu. To vidím u nás, jede to v kruzích. Jak dostane syn atb, tak je má vždy 3× po sobě a pak má třeba 2-3 měsíce klid.
Bohužel jsou nemoci, u kterých jsou atb nezbytná - zápaly plic, bakteriální záněty středního ucha…
Ale opět záleží na doktorovi. Jsou lékaři, kteří zkoumají každou možnost, aby atb nemuseli dát a jsou lékaři, kteří atb nasadí po prvním příznaku, protože „chtějí mít klid“.
Teď jsem to zažila na orl. Synovi píchli ucho, neměl rýmu, neměl teplotu, ale doktorka mu dala atb. Když jsem se ptala, tak mi řekla, že na zánět středního ucha se MUSÍ DÁT VŽDYCKY a to bez výjimky. Syn měl předtím 2 záněty bez atb, protože tam byl jiný lékař a ten mi říkal, že na virový zánět středního ucha není potřeba. Druhý den jsme šli k naší doktorce, ta mu změřila crp, měl ho nízké, tak jsme atb nedali. Nebyl problém. Kdybych mu dala atb, byla by nasazená naprosto zbytečně. Pokud by měl vysoké crp, měl by horečku a bolesti, tak bych neváhala a atb bych mu dala.
A to je ta věc, co mi vadí na lékařích. Jedou v zajetých kolejích. Předepisují zbytečné léky a nezkoumají, co by se dalo ještě udělat. V našem případě by stačilo změřit hodnotu crp. Klidně bych si to zaplatila.
Tak dětská mi do syna antibiotika necpe. Vždy bere zjišťuje CRP. Naštěstí to nebylo zatím potřeba. Ty testy pro domácí použití si můžeš koupit, myslím. Ale já bych po ORL zašla i k dětské a nechala si to změřit. A vysvětlit, když s tebou na ORL nediskutovali.
@axelina píše:
@Barbora77 …mám kamaradku jejiž chlapeček je na tom podobně…má neustala ATB od malička a nebere to konce… já když jsem byla malá tak jsem take neustale polykala ATB a dodnes mám imunitu uplně rozhozenou…foukne vítr a mám chřipku… u syna jsem si proto říkala že mu ATB budu dávat opravdu jen ve vyjímečných případech…problem se vyřešil sám tím, že já do něj ty ATB prostě za boha nemohu dostatAnginu měl 2× /je mu 4.5 roku)ale nedostala jsem do něj ty ATB ani po dobrým ani po zlým… a on se vylečil i bez ATB nakonec…řekla bych že na to, že nastoupil do školky je relativne zdravý - 2× do roka má takovou tu klasiku-nachlazení a jinak nic…podeziram ty ATB že priliš časta indikace vede k oslabeni organismu a pak je to začarovaný kruh kdy nemoc střídá nemoc..nevim no…
Antibiotika nici prirozenou imunitu, to rika nase Dr, ale nekdy jsou ATB na miste. Spis se divim, ze jsi ty ATB do syna nedostala ![]()
@Russet píše:
Tak dětská mi do syna antibiotika necpe. Vždy bere zjišťuje CRP. Naštěstí to nebylo zatím potřeba. Ty testy pro domácí použití si můžeš koupit, myslím. Ale já bych po ORL zašla i k dětské a nechala si to změřit. A vysvětlit, když s tebou na ORL nediskutovali.
Dcera naposled CRP 15, doktorka nas poslala domu a za dve hodiny jsem volala zachranku a skoncili jsme v nemocnici na kapackach s antibiotiky, streptokokem v krku a febrilnimi krecemi. Takze samotne CRP nic nepovi a doma bych si ho jen tak nemerila.
@blumen píše:
Dcera naposled CRP 15, doktorka nas poslala domu a za dve hodiny jsem volala zachranku a skoncili jsme v nemocnici na kapackach s antibiotiky, streptokokem v krku a febrilnimi krecemi. Takze samotne CRP nic nepovi a doma bych si ho jen tak nemerila.
Syn mě naposledy 5, řekla, že je na hranici. Předpokládám, že kdyby měl víc, něco by dostal. Výtěr mu taky dělala a nic neměl. Na febrilní křeče doporučuje Diazepam.Ale horečku měl vyšší teď poprvé a přiznám se, nedala jsem ho. Ale v lékárně lékárnice řekla, raději dát, že křeče jsou pro rodiče dost strašidelné.
Domácí testy bych taky nedělala, když je syn nemocný, zajdu raději k doktorce.
@Russet Dr mi tvrdila, ze antibiotika az tak od CRP 40-ti, vis. Diazepǎ mame ted taky v lednici, ale mame ho dat az pri zachvatu delsim nez 5 minut, jinak pry spontanne odezni.
@Russet 5 je na hranici virózy. Když je CRP nad 30, jedná se o bakteriální infekci. Ale chce to postupovat případ od případu.
@Barbora77 na imunologii se vezme krev a řeší se to různě. Syn dostával injekce a preparáty na podporu imunity. Nepomohlo.
Kojila jsem půl roku. Starší dítě mělo od porodnice UM s MM v kombinaci a prvně byl nemocný ve 4 letech po nástupu do školky. Já v kojení nevěřím.
Syn to má po mně a po manželovi. My měli stejné problémy a já se toho zbavila až v dospělosti, ale pořád mám imunitu na spodní hranici.
@Ou já to chápu. Syn se na imunologii léčí skoro 2 roky. Má chodit na nejlepší kliniku v Praze. Bez efektu. Zlepšilo se to ve chvíli, kdy jsem mu začala dávat Colostrum.
Dostával takové léky a takové koncentrace, že mi ho bylo líto - dostával léky pro děti od 6 let v době, kdy byl kojenec. Bohužel běžná medicína často neřeší příčinu, ale jen následky a nezabývá se danou osobou, ale jen danou chorobou. Vidím to na svých dětech - oba dostanou kašel a horečku a oba musím léčit částečně jinak, aby se oba vyléčili.
A nemyslím si, že imunologové jsou spiklenci zlých farmafirem, ale prostě nemají čas a energii řešit to víc. Prostě jedou osvědčené postupy a kdo nezapadá do tabulek, tak má smůlu.
Takže na tom těží ti ostatní, kteří si za to nechávají velice dobře zaplatit, protože zoufalí rodiče jsou dobré dojné krávy.