Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@blumen píše:
@Russet Dr mi tvrdila, ze antibiotika az tak od CRP 40-ti, vis. Diazepǎ mame ted taky v lednici, ale mame ho dat az pri zachvatu delsim nez 5 minut, jinak pry spontanne odezni.
Vidíš a mně napsala na recept, jakmile bude 38, 5, dát ![]()
Hodnota 40, to jsem nevěděla, dík.
@Russet píše:
Vidíš a mně napsala na recept, jakmile bude 38, 5, dát
Hodnota 40, to jsem nevěděla, dík.
No ale nakonec je potrebovala pro CRP 15
rozhoduje klinicky stav… No my zijeme v cizine, tady maji asi jine postupy… co se tyce diazepamu a kreci. Snizovat mame od 38,5 horecku paracetamolem a pripadne nurofenem a u kreci dat pak ten diazepam. Ale ja stejne vystresnu a zavolam rychlou, natoz cekat a pocitat doma minuty…
@blumen píše:
No ale nakonec je potrebovala pro CRP 15rozhoduje klinicky stav… No my zijeme v cizine, tady maji asi jine postupy… co se tyce diazepamu a kreci. Snizovat mame od 38,5 horecku paracetamolem a pripadne nurofenem a u kreci dat pak ten diazepam. Ale ja stejne vystresnu a zavolam rychlou, natoz cekat a pocitat doma minuty…
A když přijela rychlá, dali mu injekci diazepamu nebo to udělali?
@Russet píše:
A když přijela rychlá, dali mu injekci diazepamu nebo to udělali?
Uz bylo po kreci, takze jen paracetamol a rychly prevoz do nemocnice. Ja ji dala Nurofen, ale za dve hodky mela zase 41. A to jsem s ni byla rano u doktorky a pry vypadala dobre. U nas byl problem, ze horecka strasne rychle stoupla nebo klesla a z toho ty krece. Ale pry jen nekomplikovane jednoduche.
Vy je mate taky za sebou?
@blumen píše:
Uz bylo po kreci, takze jen paracetamol a rychly prevoz do nemocnice. Ja ji dala Nurofen, ale za dve hodky mela zase 41. A to jsem s ni byla rano u doktorky a pry vypadala dobre. U nas byl problem, ze horecka strasne rychle stoupla nebo klesla a z toho ty krece. Ale pry jen nekomplikovane jednoduche.Vy je mate taky za sebou?
Naštěstí ne. Horečku měl 39 poprvé. Byl jen apatický a skoro pořad usínal.
Když si vzpomenu, kolikrát jsem jako dítě měla horečku ke 40 a o febrilních křečích jsem se dozvěděla až při synovi.
Jsou to „radosti“…
A máte nějakou zkušenost s imunoglukanem-doporučili mi ho na alergo a nevím zda koupit nebo nekoupit neco jiného… poradíte…
@Russet píše:
Zakladatelky se ptám, nějak mi nedošlo, že neoslovuju jen zakladatelku
@Barbora77 píše:
A máte nějakou zkušenost s imunoglukanem-doporučili mi ho na alergo a nevím zda koupit nebo nekoupit neco jiného… poradíte…
Ahoj my ten prášek pili minulé jaro, asi 4měsice. Neřekla bych že to nějak zabralo. Možna tak trochu, čekala jsem víc. Syn má málo železa, takže oslabená imunita.
Listopad celý doma, a teď zas celý měsíc. Už jsem zoufalá, alergií nemá. Doufám že s toho vyroste. Pořad do něj cpu nějaké sirupy
Teď nám Mudr. doporučila Probion Respiron. Nemáte některá zkušenost?
Holky, co jste psaly, že dáváte to colostrum, můžete prosím napsat jaké přesně? Dík ![]()
@Tichopredbouri dávám kozí Bioalis. Za mě hodně dobrý.
@Barbora77 imunoglukan za mě nic moc. Teď dávám Betaglukan s Krtkem staršímu a překvapivě nepritahl že školky žádnou chorobu. Nakonec doma chytil virózu, ale s nejlepším průběhem z celé rodiny. Jak by to zabralo na mladšího nevím.